חתול עם צליעה

N o k i

New member
חתול עם צליעה

החתול שלי בן שנתיים, בריא ומטופח.
כשאספתי אותו מהרחוב, כשהיה בן חודשיים הוא היה חולה בחתלתלת, בעוד מחלה שתקפה את הלשון שלו, המרפק שלו היה בחוץ והזנב שמוט.
בזמנו, הוטרינר אמר שהוא במצב ממש קשה, ושקודם נציל את החיים שלו ואחרי זה נתפנה למרפק ולזנב. לקח לו הרבה זמן לצאת מזה, ובינתיים המרפק התאחה איכשהו והזנב נשאר כמו שהוא.
היום אין זכר למחלות, הוא חתול חיוני ומקסים אבל ההליכה שלו לא תקינה, הוא לא בדיוק רץ אלא יותר דוהר. אין לו cat-walk רגיל, אלא נוקשה יותר, והוא צולע ברגל הקדמית. דרך קבע.
לפעמים כשהוא קם משינה הוא צולע יותר עם הרגל אבל זה מסתדר. נראה שהזנב השמוט גם כן מכביד על ההליכה שלו.
הוא יכול לקפוץ ולטפס על דברים, לא נראה שזה מגביל אותו בכלל. אני רק דואגת אם הדבר עלול להפריע לו בעתיד, כאשר יתבגר. האם יכול לקרות מצב שפתאום יכאב לו?
והאם יש משהו שאני יכולה לעשות בשבילו עכשיו כדי להקל עליו בעתיד?

תודה!

הזנב עדיין שמוט?

הי
נשמע כמו מקרה עם סוף טוב - אז אני שמח לשמוע
לגבי פתרון בעיות כאלה כרוניות - לצערי מפרק המרפק הוא מפרק מאד מאד מורכב ואם היה בו שבר ישן שהתאחה כך, אני לא רואה הרבה אופציות לעשות שם משהו אחרי שנתיים.. אבל כדי לדעת את זה יותר טוב צריך צילום רנטגן טוב של המפרק ורק ממנו אפשר יהיה להסיק
לגבי הזנב - חשוב להבין אם הזנב באמת שמוט ואין בו תחושה או שהוא פשוט פחות פעיל. אם הזנב שמוט וזה בצורה מסויימת מפריע (נפצע/מתלכלך וכו') - לפעמים מסירים את הזנב, אבל כמו שאני רואה בתמונה לא סביר שזה המצב כאן
בהצלחה
ארז

N o k i

New member
תודה! בנוגע לזנב

אין לו תחושה בזנב (מלבד ממש בבסיס, הזנב נראה מורם קצת כאשר הוא מתמתח, למשל):
אני מוציאה לו מהזנב קוצים כשהוא ישן והוא לא מרגיש, לפעמים הוא מכניס אותו לקערה של המים ולא שם לב, פעם דרכתי לו על הזנב בטעות והוא בכלל לא הגיב.

אבל נראה שהוא יודע להתנהל איתו כשהוא עושה את צרכיו או כשהוא יושב (הוא רק מדלג עליו כשהוא מתנקה, ואני מנקה אותו במקרה הצורך), רק עושה הרושם שהוא מכביד על ההליכה שלו.

אני אלך לעשות איתו צילום רנטגן בקרוב, כמו שהצעת.

תודה!

למעלה