חתול עם פצע שלא עובר

חתול עם פצע שלא עובר

יש לי שני חתולים גדול בן 3.5 וקטן בן 1.5. שניהם מהממים ומסורסים.. לפני כחודש (אולי אפילו יותר) שמתי לב שלחתול הקטן יש פצע לאורך הרגל האחורית (בעיקר בירך). בהתחלה חשבנו שאולי הגדול נשך אותו, אחר כך חשבנו אולי פטריה ומפה לשם עבר יותר מחודש וזה לא עבר. בחלקים מסויימים יש ממש גלדים ובחלקים אחרים זה נראה כמו שפשוף מכוער ומעט מוגלתי. ברור לי שקשה ובלתי אפשרי לאבחן דרך האינטרנט אך האם יש לכם רעיון מה זה יכול להיות וממה יכול לנבוע?איזו סיבה יכולה למנוע מזה להתרפא?
אני אלך איתו כמובן לוטרינר השבוע אבל אולי נתקלתם במשהו דומה? מדובר בחתול די חרדתי ופחדן, אני מרחמת עליו רק מהמחשבה להוציא אותו מהבית..
אני אנסה לצרף תמונה, מקווה שהיא תהיה ברורה יחסית.

יפיוף אמיתי

האם מטופל באופן שוטף נגד פרעושים? כלומר האם שמים לו אמפולה מגד פרעושים פעם בחודש (גם בחורף)?
מזכיר לי קצת את הגירודים של טוליפ שלנו בהתקפות האלרגיה שלה לפרעושים (היא היתה פשוט מכרסם לעצמה את הרגל עד כדי קרחות ב50% מהגוף שלה)

אכן גבר נאה

כמו שאת אומרת - זה אכן דורש בדיקה של וטרינר.
על פניו, זה מזכיר לי לקות הנקראת גרנולומה אאוזינופילית. זה סוג של תגובה אלרגית או תגובת יתר של מערכת החיסון. כמו ששאלו מעלי - כדאי להקפיד על טיפול נגד פרעושים, אבל קשה להגיד שזה הגורם היחיד.
בכל פצע כדאי לגשת לוטרינר, בוודאי אם הוא לא חולף לאחר זמן.
אסף

תודה על התגובה

אני מקווה שפיצ יהיה מספיק רגוע / מפוחד כדי שהוטרינר יצליח לבדוק לו את הרגל.. הגרנולומה אאוז.. לא נשמעת סימפטית

למעלה