חתול משתעל

TalSvensk

New member
חתול משתעל

החתול שלי בן 11.5 משתעל כבר תקופה די ארוכה. בהתחלה חשבתי שזה כדורי שיער אבל הבנתי בסוף שמדובר בשיעול.
הוא נלקח לוטרינר שהקשיב לנשימה עם סטטוסקופ וקבע ששומעים את הנשימה חזק מדיי ולכן יש כנראה דלקת בברונכים. הוא העלה אותו על סירופ דוקסילין למשך 10 ימים.
היום סיימתי את היום התשיעי וחשבתי שהשיעול עבר, אבל היום הוא שוב השתעל. יש לציין שהתדירות ירדה משמעותית מכמה פעמים ביום לפעם הבודדת היום.
האם אפשר להסיק מזה שהאנטיביוטיקה לא עזרה? או שזה תקין שיש עוד "שאריות" של שיעול תוך כדי הטיפול?
במידה ואכן הטיפול מוכרז כלא יעיל - מה הצעד הבא? מה זה יכול להיות?
בנוסף, האם יכול להיות שהאנטיביוטיקה גורמת לו לאי נוחות בבטן? כי התיאבון שלו ירד קצת והבחנתי שהצואה שלו רכה.
תודה!

sagy975

New member
טיפול בחתול משתעל

דלקת בברונכים (ברונכיטיס) בחתולים מבוגרים אינו מגיב לטיפול אנטיביוטי כי מדובר לרוב בגירוי על רקע אלרגי ולא על רקע חיידקי. הייתי ממליץ על צילומי בית חזה בטשטוש והמשך טיפול ואבחון משם.
ייתכנו ת.לוואי לאנטיביוטיקה של אי נוחות בבטן עם ירידה בתיאבון וצואה רכה כתוצאה מהשימוש באנטיביוטיקה.

ד"ר שגיא לוי, רופא וטרינר קריית אונו

TalSvensk

New member
תודה על התגובה

אם אכן מדובר בשיעול על רקע אלרגי, מה עושים במצב כזה? ואיך באמת אפשר לאבחן את זה?

sagy975

New member
סיבה לשיעול בחתול

כמו שהמלצתי. צילום בית חזה יכול להעיד על דפוס של ברונכיטיס. חשוב לצלם כדי להתקדם באבחון.
במידה ומדובר בשיעול על רקע אלרגי הטיפול שונה ומורכב מטיפול סטרואידי מקומי בשילוב עם מרחיבי סימפונות.

TalSvensk

New member
וזה בטיפול לכל החיים?

כי מדובר בחתול לחוץ מאד ואני לא רואה איך הוא יתמודד עם משאף...
לא נראה שהשיעול מפריע לו יותר מדיי, השאלה כמה חשוב לתת טיפול או שזה מצב שאפשר לחיות איתו

sapirdvm

New member
המשך איבחון

עד שלא מאבחנים מה הבעיה ומה הגורם לה, אי אפשר לדעת מה יהיה הלאה.
לכן ד"ר שגיא הציע לעשות צילום חזה.
כדאי לך לשוחח עם הווטרינר המטפל ולהחליט מהי תוכנית האיבחון ואיך מתקדמים עד שתקבלו אבחנה, ואז יעלו השאלות להמשך לפי המצב.
בהצלחה רבה ורפואה שלימה

TalSvensk

New member
ברור לי שצריך לאבחן קודם

האם זה משהו שוטרינר יידע לאבחן בצילום חזה או שדרוש מומחה?

sagy975

New member
צילום בית חזה בחתול.

צילום יכול להתבצע אצל הוטרינר המטפל. במקרה שמדובר בצילום שקיים ספקות לגבי מה שרואים בצילום הוטרינר ידע להתייעץ עם רופאים נוספים או עם מומחים בתחום במידת הצורך. יש לבצע צילום בית חזה בהקדם כדי להתקדם באבחון.

ד"ר שגיא לוי, רופא וטרינר בקריית אונו

למעלה