חתול משלשל

חתול משלשל

שלום,
החתול שלי , בן שמונה חודשים, מחוסן ומתולע משלשל כבר שלושה שבועות.
השילשול לא מיימי, אלא צואה חומה אבל רכה מאוד ומסריחה מאוד.
ראיתי בשלשול מעט דם פעם אחת. חוץ מזה הוא אוכל ומתנהג כרגיל.
לא יודעת אם זה משנה אבל לפני חודשיים הוא ננשך/ נשרט ברגל על ידי חתולת בית (גם בריאה ומחוסנת), וקיבל CEFOVIT ל-10 ימים, אבל אחרי הטיפול הייתה לו צואה תקינה, והשלשול התחיל בערך שבוע או שבועיים אחרי.

הוא נבדק אצל הוטרינר ונשלחה בדיקת צואה לפרזיטים וחיידקים שיצאה תקינה.
בכל זאת הוא התבקש לקחת אנטיביוטיקה- מטרוג'יל.
ניסיתי לתת כדורים וניסיתי לתת סירופ והחתול מסרב.

א. אם לא נמצאו בצואה חיידקים פתוגניים למה הוא צריך לקחת אנטיביוטיקה?
ב. מה יכול להיות שיש לו ?
ג. מה לעשות עם זה שהוא מסרב לקחת את הטיפול? הוצע לי זריקות אחת ליומיים של אנטיביוטיקה אחרת (לא נאמר לי השם) כי איו מטרוג'יל בהזרקה. מה דעתכם? יש אולי אנטיביוטיקה מתאימה אחרת בכדורים שאין לה טעם/ ריח שדוחים חתולים?

תודה!

שלשול כרוני

הי
שלשול שנמשך 3 שבועות זה באמת בעיה רצינית.
ברוב המקרים, כדי לפתור שלשול כזה צריך טיפול משולב שכולל מזון קל לעיכול, תוספים תזונתיים וגם אנטיביוטיקה
הסיבה שיש צורך באנטיביוטיקה (למרות שלא צמח בתרבית כלום) היא שלפעמים חיידקים "רגילים" של מערכת העיכול משגשגים בגלל שינוי כלשהו באיזון וגורמים לדלקת
האם יש לך אפשרות להילחם על הטיפול בכל זאת? אם לא - אני ממליץ לחזור לוטרינר ולדבר איתו על הבעיות ולנסות למצוא פתרון פרקטי
בהצלחה
ארז

בחזרה לחתול

היי,
אז בסוף הלכנו על שבוע של זריקות resprim, 0.5 ml ליום.
מתוך שבע הזריקות, פעמיים הוא לא קיבל מינון מלא כי לא הצלחנו לרסן אותו כמו שצריך (הוא קיבל חמש מתוך שבע הזריקות בבית על ידי).
היה שיפור ביומיים הראשונים ואחר כך הוא חזר לשלשל. אמנם פחות מסריח ומעט מוצק יותר, אבל עדיין.
אני אשמח לשמוע מה צריך להיות המשך הטיפול לדעתכם . חשוב לי לציין שלהמשיך עם הזריקות זאת גם בעיה כי הן שורפות לו מאוד.

אבל האמת שעכשיו מטריד אותי משהו אחר:
באזור ההזרקה (רגל אחורית) יש כמה קבוצות שיער דבוקות, והעור עצמו אדמדם. ניקיתי עם צמר גפן ויורד לי עליו צבע אדום, אבל איכשהו זה לא נראה לי כמו דם.
יכול להיות שזאת פשוט האנטיביוטיקה שהותזה עליו בימים שלא הצלחתי להזריק לו את כל המינון, והיא מדביקה את הפרווה וצובעת לו את העור? או שזאת תופעת לוואי מוזרה לטכניקת הזרקה גרועה?

למעלה