חתול ומרפסת

Y 7 7

New member
חתול ומרפסת

בשעה טובה ומוצלחת קיבלנו טופס 4 לדירה שלנו, מה שאומר שבעוד חודשיים וקצת נעבור דירה. הבעיה היא שבדירה החדשה יש מרפסת עם מעקה דק וזו דירה בקומה חמישית, לעומת הדירה הנוכחית שלנו שבה יש מרפסת עם מעקה רחב ונמצאת בקומה ראשונה. אנחנו מאוד מפחדים שהחתול הלא מאוד אינטילגנט שלנו ינסה לקפוץ על המעקה בדירה החדשה ע"מ לשבת עליו כמו שהוא עושה בדירה הנוכחית מה שיביא לנפילתו מהצד השני של המרפסת 5 קומות למטה. למישהו יש פתרון, בעדיפות לזול עקב בעיות תקציב?

האם מדובר במרפסת שמש?

מתוך ניסיון ניתן לעשות דלת מרשת שמחירה אינו יקר. הדלת מונעת מהחתולים גישה למרפסת. מרפסת שמש מאוד מסוכנת לחתול. בבנין שלי חתול קפץ מקומה 6 .

dimitrygo

Active member
מנהל
זה נראה לי פתרון חלקי. מה אם בכל זאת יצליח

לצאת למרפסת?

תלוי אם אתה אחראי או לא

לי יש 5 חתולים שעד היום תודה לאל לא הצליחו לצאת למרפסת. להפך הם יושבים ליד הדלת ומתבוננים החוצה. ולמרות שיש באיזור כמות גדולה של יונים וציפורים שמגיעים למרפסת אף פעם לא הצליחו לצאת. דבר נוסף הוספתי וו סגירה לדלת כדי שלא יהיה מצב שהדלת תפתח, ובכל יציאה שלי אני דואגת לסגור את הדלת.

dimitrygo

Active member
מנהל
ואף פעם לא מגעים אורחים למשל, שיכולים לא

לשים לב?

אני מזהירה את כל מי שמגיע

אם נכנסים/יוצאים למרפסת לסגור מיד את הדלת. אם אלו היו ילדים שיש סכנה שיפלו מהמרפסת לא היית מזהיר? אותו הדבר לגבי החתולים.

dimitrygo

Active member
מנהל
לא הייתי סומך לא על עצמי ולא על אחרים לא

כשמדובר על חתולים ועד כמה וכמה לא כשמדובר על ילדים.

../images/Emo2.gifאז מי ישמור על הילדים/חתולים שלך

אם לא אתה או/ו בת זוגתך?

dimitrygo

Active member
מנהל
לשמור - כמובן שכן. לסמוך רק על זה - לא!

מתקינים מעקות, גדרות וכו'. עם ילדים דווקה אמור לניות יותר קל

מעיין T

New member
תאמיני לי...בכלל לא קשור לאחראי או לא...

אני שמתי סורגים ורשת פלסטיק מעל בכל הבית (אני גרה בדירה ללא מרפסת בקומה 3). החתול האהוב אליי בין שני חתולי הצליח לצאת מאחד החלונות, ורק אלוהים והוא יודעים איך!!! אני מאוד אחראית, לילדים שלי לא עשיתי סורגים. אני עדיין משלמת עבורם והינה החתול שלי איננו! פעם הקודמת בחיים שלי שבכיתי ככה זה היה כשאבא שלי מת, אני משוגעת על צ'אבי שלי ומחפשת אותו כבר 3 שבועות! בקשר לשאילה יש לי רק לאחל לכם המון המון בהצלחה, כשחתול רוצה לצאת גם הסורגים לא יחזיקו אותו בתוך הבית
לצערי!

dandin1980

New member
גם אנחנו עברנו לדירה עם מרפסת

בקומה הראשונה. המעקה רחב, אבל לא מספיק בכדי שנאפשר להם לטפס עליו. מה גם שזו קומה ראשונה על עמודים,כך שגם אם הם יטפסו עליה ויראו איזו ציפור ויקפצו וינחתו בשלום (סיכון שאני ממש לא מוכנה לקחת) - אין להם איך לחזור חזרה...ובכלל, אני מאוד לא בעד שהם ישוטטו למטה. כרגע המרפסת מחוץ לתחום שלהם, ואם אנחנו לא שם כדי להשגיח - היא סגורה.. אבל, מאחר ואני רוצה להנות מהבריזה גם כשאני לא נמצאת במפרסת, וגם כי יהיה נחמד אם החתולים יהנו ממנה גם, ניסינו לחשוב על כל מיני פתרונות: אנחנו לא רוצים לחסום את המרפסת עם רשת או כל דבר אחד שיהפוך אותה לסתם חדר. בדקנו גם אופציה לגדר קש/במבוק, אבל גם זה ירד מהפרק (היא חסומה בצדדים, ורק בחזית פתוחה). אפשר אולי לקבל עוד פרטים על הדלת מהרשת?

dandin1980

New member
אה, ושכחתי להוסיף שאתמול שתלנו צמחים

משתרעים בעדניות על המעקה, כדי שנוכל אולי לשלב אותם עם ואריאציה כזו או אחרת של רשת (שהם יטפסו עליה ויסוו אותה).

ל-dandin המרפסת ממש לא חוסמת

להפך נראה שתמיד הייתה שם. עשיתי אותה באותו צבע של דלת הזכוכית. והיא דקה כך שהיא לא חוסמת. היא נעשתה ע"י איש מקצוע שעשה עבודה יפה. אך מאוד חשוב שיהיה בנוסף וו סגירה כדי שהדלת לא תפתח מהרוחות. והיא טובה גם ליתושים. ובאמת אני נהנת מהבריזה אם היא לא היתה הייתי בבעיה. הדלת למרות שהיא עדינה היא עומדת מול חתול גינגי ענק ששוקל 9 קילו
שחושב שהוא מטפס הרים

dandin1980

New member
זה נשמע די טוב, האמת!

יש לי עוד כמה שאלות כדי להבין אם מצאנו את הפתרון המיוחל סוף סוף
- זוכרת בערך סדרי גודל של מחיר? - יש סיכוי שתוכלי לארגן איזו תמונה של הדלת, כדי שאבין יותר טוב במה מדובר? - וגם, אצל מי עושים את זה? כל אחד שמתקין סורגים? יש לך אולי פרטים של מי שהתקין לך (אנחנו מאזור המרכז)? המון המון תודה!

Y 7 7

New member
הבהרות

אני לא רוצה למנוע ממנו יציאה למרפסת. הוא והכלב מאוד אוהבים להשתזף והרעיון הוא שהם יהנו מהשמש, אבל שלא יהיה מצב של "צניחה חופשית"

למעלה