חתול בן 6.5 חודשים

baruch32

New member
חתול בן 6.5 חודשים

שלום דר'
החתול שלנו, בן 6.5 חודש התחיל לילל לאחרונה בתוך הבית ללא סיבה נראית לעין. לפעמים הוא הולך לדלת הכניסה ומילל. האם זה סימן שהחתול מיוחם?על פי המלצת הווטרינרית שלנו , לא מומלץ לסרס אותו לפני גיל 8 חודשים כדי לאפשר למערכת השתן שלו להיתפתח לגדול מספיק למניעת בעיות של דלקות ו/או סתימות עתידיות.
אודה לך אם תוכל להביע את דעתך

regevet

New member
סירוס בגיל חצי שנה - אין שום בעיה

שלום,
במידה ומדובר ביללות עמוקות (שונות מיללות רגילות של חתול שמבקש אוכל) וחוסר מנוחה של החתול אכן ייתכן שהוא הגיע לבגרות מינית והתייחם. אין שום מניעה לסרס חתול בגיל כזה, ואני לא רואה סיבה לחכות לגיל 8 חודשים. להפך, אם תחכו ייתכן שיתחיל לסמן את הבית בשתן, תופעה שלעיתים קשה להתגבר עליה גם לאחר הסירוס.
בעבר חשבו שיש קשר בין סירוס מוקדם והתפתחות חסימות בדרכי השתן, אין מחקר מבוסס שהוכיח קשר כזה, הראו כי אין הבדל בקוטר צינורית השתן בין חתול מסורס ולא מסורס וכן בדקו את הנושא גם במחקרים ארוכי טווח. חסימות שתן, קשורות יותר לסטרס וסביבת החיים של החתול - חתול שמן, חתול שאינו פעיל, חתול שחי עם הרבה חיות ולחוץ מכך... הקפידו על מתן שימורים כחלק מהתפריט היומי של החתול (מכילים הרבה מים), שגרת הייגינה של ארגז החול (ניקוי יומ-יומי) ובמידה ורוצים עוד חתולים מומלץ לעשות זאת כשהחתול צעיר ולקחת חתול שלא דומיננטי יתר על המידה.
בהצלחה!
דר' גילי בילו

מסכים מאד

רק חידוד קטן
אני אישית אוהב להתייחס לייחום כתהליך שעוברות הנקבות
הזכרים יכולים להגיב לנוכחות נקבה מיוחמת בסביבה, אבל בהעדר כזאת - לא יראו התנהגות "ייחומית"...
מצד שני - זכר שמתנהג כמו שמתואר כאן סביר שיתחיל בקרוב גם לסמן את הבית בשתן ובהחלט הייתי מבצע את הסירוס שלו כבר עכשיו
בהצלחה
ארז

למעלה