חתול בבית

תודה על התשובה

כן, היא באמת מדהימה. אגב, כשהיה לה גידול והייתה צריכה לעבור ניתוח (והיה סיכוי שהסרטן התפשט והיינו בלחץ) היא לא הייתה יום שלם בבית. בערב חזרנו והיא הייתה עדיין מטושטשת. את לא מאמינה איך שתי החתולות התנפלו עליה והתחילו ללקק אותה בכל המקומות וישנו איתה ביחד. משהו מדהים

ולגבי החתולות. הצעירה כבר בת שלוש שנים+ והגדולה בת 4+. אז הן ביחד כבר 3 שנים והגדולה לא התרגלה עוד. אז אני מניחה שזה גם לא ישתנה מי יודע מה בעתיד, אלא אם כן יהיה לנו בית ממש-ממש גדול ותהיה להן טריטוריה יותר גדולה לחלוק. הן לא יוצאות החוצה נכון לעכיו כי אנחנו גרים בדירה.
הגדולה נורא אוהבת גבהים. היא כל הזמן קופצת על הארונות במטבח ומשם מצפינה על סלון. הקטנה כמעט ולא עולה לשם. היא בכלל לא טיפוס שאוהב לטפס על גבהים. הטריטוריה שלה זה יותר ספות ורצפה.
אז אני אוסיף כלי אוכל ושתייה. פעם היו להן שתי צלחות, אבל בגלל שאין יותר מדי מקום במרפסת עברנו לכלי אחד..
ומים יש כלי אחד גדול לשלושתן. נכפיל גם.
לא צועקים עליה. אני פעם הייתי מתעצבנת שהיא ככה. היום למדתי יותר להכיל ולהבין שזה האופי ועם זה נחיה. אז אני יותר רגועה ובכל הזדמנות אני מלטפת אותה ומפרגנת לה מילה טובה. גם משתדלת לפנק לפעמים בחתיכת בשר שהיא אוהבת.
אגב, עוד שוני בינין זה התנהגות אצל וטרינר.
הגדולה הופכת להיות פוצי-מוצי כשמגיעים לרופא. משטטחת, מגרגרת ומוכנה שילטפו אותה בכל המקומות כולל בטן (וזה מקום טאבו כשהיא בבית). השנייה להיפך. טיפול בה זה רק בכלוב ובכפפות ענקיות כאלו כשאני מחזיקה את מחיצת רשת בכל כוחי כי היא פשוט הופכת להיות נמר מטורף. ברגע שמגיעים הביתה היא חוזרת להיות הפוצי-מוצי והשנייה שוב נכנסת ללחצים

kita1000

New member
התיאור שלך הוא קלאסי

להרבה זוגות חתולים שאני מכירה. כולל ההיפוך אצל הוטרינר.

אין לי הסבר אבל ראיתי די הרבה זוגות כאלו.

אפשרי לה כמה שיותר מקומות גבוהים.

אל תאשימי את הצעירה.

אגב ראיתי גם לא מעט מצבים שהשתנו לטובה. רק ממליצה לא להוסיף חיה נוספת בבית כל עוד המצב כזה

vviolet

New member
חתול

יש לנו ארבעה חתולים ותינוקת בת חודשיים
מבחינת נקיון וסדר זה לא קל בכלל
יש הרבה שערות כי הם מאוד פרוותיים, הם מקיאים כדורי שיער (שוב גם בגלל שהם פרוותיים), הם הרסו את כל הספות שהבאנו ושוברים מידי פעם כלים... אבל אנחנו מוכנים לחיות עם זה כי אוהבים אותם

כמובן שעם חתול אחד זה פחות קשה אבל בכל זאת דורש קצת השקעה.

אז לדעתי מה שצריך לקחת בחשבון זה:
1. יש נשירה, אין מה לעשות חוץ מלנקות מידי פעם ולקחת חתול עם שיער קצר (ואין בעיה למצוא כאלה)
2. ספות עלולות להשרט גם אם יש מתקן ומשטחי גירוד כמו אצלנו... אנחנו קנינו ספות זולות/יד שניה והחלפנו כשנקרע ממש
3. חשוב לדאוג לטיפולים וטרינריים לפי הצורך - הכי חשוב עיקור/סירוס, אח"כ חיסונים, תילוע, בדיקות וכו'
4. רצוי לנקות חול פעם ביום
5. טיפול נגד פרעושים - אנחנו שמים להם אמפולות אדוונטג' (שאמורים לשים פעם בחודש אבל אנחנו תמיד שוכחים ודוחים את זה...)
6. אם לוקחים גור אז לקחת בחשבון שהוא משחק יותר ולכן עלול לשרוט ולנשוך וזה כואב...
7. אם לוקחים בוגר אז כדאי לחפש אחד שרגיל לילדים או לפחות עם אופי רגוע (לא חושבת שהמין משנה, זה יותר עניין של אופי).
גור זה כיף אבל לדעתי עדיף במקרה שלכם חתול בוגר שאפשר לראות את האופי וההתנהגות שלו מראש.

regvuv1

New member
לדעתי חתול זה קל מאוד

על מה צריך לחשוב? כדאי על מקום גבוה לארגז החול - כי עוד מעט יהיה לך זוחל, כדאי גם מקום גבוה לאוכל ולמים מאותה סיבה.
חוץ מזה - חתול עם שיער קצר כמעט לא משיר משהו נראה לעין, חתול אף פעם לא מלכלך את הבית (אלא אם הוא עבר התעללות, גם כזה הכרתי
), הוא לא דורש טיולים או טיפולים מיוחדים.
טיפות נגד פרעושים מחסלות את הבעיה, אמבטיה אין צורך לעשות לו, וטרינר זה פעם בשנה לחיסון, זו דרך מצויינת להעסיק ילדים - או שהוא מתלטף הרבה, או שהוא בורח מהם והם מנסים לתפוס, בכל אופן יש שעות של הנאה
.
חתול כן מיילל לפעמים כדי לקבל תשומת לב/אוכל/מים/שיפתחו את הדלת, וכן צריך לנקות אחריו את הארגז.
מה יש לחשוב פעמיים? לדעתי כל ילד צריך חיית מחמד משלו וחתול זה הכי קל. (אפילו לדגים צריך לנקות את האקווריום...)

לי יש כלבה

ובעבר היתה לי חתולה במשך 15 שנה. חתולה זה קלי קלות בהשוואה לכלב.
החלום שלי זה שיחזירו לי את החתולה ויקחו את הכלבה....

אבל כן יש השחזות ציפורניים על רהיטים. כן יש ארגז חול לנקות וכן יש השתנות במקומות אסטרטגיים, לרוב כתוצאה מכעס. אני גם בעד לא לתת להם לשוטט בחוץ, גם לטובת הטיפול בחיה וגם לטובת אוכלוסיות חיות הבר.

אני לא יודעת אם הייתי מביאה חתול עכשיו בכנות. עוד כמה חודשים יהיה לך זוחל בבית שיזרוק אוכל על הרצפה וכמות העבודה תוכפל לשנה בערך עד שדברים יתייצבו שוב. אני הייתי מחכה קצת שהילד יהיה קרוב יותר לשלב הפעוט לפני שהייתי מוסיפה עוד יצור הביתה.

בלת"ק חתולים

אנחנו גרים בישוב כפרי ויש לנו שני חתולים
הטיפול בחתול שואף לאפס. ארגז חול בפינה מוסתרת. קערה עם אוכל קערה עם מים ודלת חתולים.
לקח קצת זמן ללמד את הטמבלים שהם יכולים לצאת ולהכנס כרצונםדרך דלת החתולים. החתול עדיין קופץ לפעמים על החלון ומפעיל את האזעקה באמצע הלילה רק בגלל שהוא שכח מאיפה נכנסים. החתולה שורטת ספות כשהיא רבה עם החתול או כשהיא מחפשת תשומת לב. בעבר היא סרטה כדי לסמן שהיא רוצה לצאת אבל זה נפתר בסופו של דבר.
הם עדיין שורטים רהיטים אבל פחות ופחות.

לגבי שערות יש לי שואב רובוטי שעושה עבודה טובה.
לטפילים אני שמה להם חומר אחת לשלושה שבועות. ופעם בחצי שנה
הולכים לוטרינר לטיפולים וחיסונים.כמובן שהזכר מסורס והנקבה מעוקרת.

הילדים מתים עליהם וזה די הדדי. למרות מה שאומרים חתול הוא כן חיה שמראה חיבה.

בקיצור ממליצה בחום

לגבי פרעושים, האם הטיפות והאמפולות

לא רעילות - ואז יש בעיה כאשר הילדים מלטפים את הכלבה (חיה :)) ?

kita1000

New member
תלוי איזה טיפות

עדיף לבחור בחומר כמה שיותר בטוח ועדין...

בדכ חתולים הם הכי רגישים לחומרים. הרבה יותר מאיתנו.
וגורים רגישים יותר מבוגרים.

בחרי חומר שמותאם לגיל כמה שיותר צעיר, מתאים לשימוש גם בחתולים במינון מתאים (שהחומר הפעיל משמש לטיפול דומה בחתולים) ושאין אזהרות בטיחות יוצאות דופן.

מנסיוננו עם החתול

הבנות מאד אוהבות את החתול, זה לא חיה ידידותית כמו כלב,
אבל, כמו שכבר כתבתי, בקיץ הוא נלחם בגבורה בכל הג'וקים ומצדיק את קיומו.
מבחינת לכלוך, החצי, שאחראי על הניקיון בבית, טוען שרוב הלכלוך זה מהחתול.
הוא מכניס את החול מארגז הצרכים שלו (שנמצא במרפסת של האמבטיה) לתוך הבית והוא משיר שיער.
אבל, מכיוון שיש ילדים ובכל מקרה מנקים, זה לא אסון. אם יש רומבה (לנו אין) זה פותר חלק מהבעיה.
בעיה אחרת זה ספות, אבל אנחנו דוגלים ברהיטים יד2 כך שלא כואב לי הלב כי אין שום דבר יקר שהוא יכול להשמיד.
פעם בשבועיים- שלושה אנחנו מורידים לו קצת ציפורניים וזה קצל עוזר, אפשר גם לשים כיסויים על כל הספות וזה גם קצת עוזר לשריטות.
לגבי פרעושים - פעם היינו שמים לו אמפולה, היינו אז בדירה שהיתה מרפסת פתוחה והפרעושים היו מטפסים עליו.
היום אנחנו בדירה סגורה ואנחנו מעדיפים לא לשים לו, זה בכל זאת רעל ועדיף להמנע מזה. אבל האמפולה זה לא סיפור, פעם בחודש שמים את זה וזהו.

לי יש שתי ילדות, חמישה חתולים ושני כלבים

ברור שיש שערות, אבל זה גם משתנה לפי סוג החתול ואני לוקחת רק קצרי שיער גם בחתולים וגם בכלבים. לנו יש שואב אבק מאד מאד רציני, ומדי פעם הוא עושה את עבודתו.
הרס של רהיטים- יש, אצלי לשמחתי זה לא קיים כי הם יוצאים החוצה ומגרדים ציפורניים על העצים.
פרעושים ניתנים לטיפול בקלות, לא ביג דיל.
בקיצור זו לא בעיה, אבל זה ללא ספק משהו שדורש התעסקות, לפמים חתול חולה או נפצע, צריך לקחת לוטרינר, לזכור לתת אוכל, לדאוג לסידור כשנוסעים... את צריכה לחשוב טוב אם זה מתאים לך.
אם את לא בטוחה, אפשר לקחת חתול לאומנה לתקופה קצרה, יש הרבה חתולים שצריכים פתרון מיידי, כשבינתיים מחפשים להם בית קבוע. כמובן שאם יתאים לך תוכלי לאמץ ולהשאיר אצלך.
אם את גרה בסביבתי (רחובות), מוזמנת לבוא לבקר ואשתדל לספר לך כל מה שאני יודעת על חתולים ילדים ומה שביניהם.

למעלה