חתול בבית

חתול בבית

עברנו לבית חדש, ותמיד חלמתי שיהיה לי חתול.
היה לי חתול פעם, מזמן.
היום, עם שלושה ילדים, ובהם אחד בן 4 חודשים, והפרעת ניקיון שהולכת ומחמירה (לא באמת, רק קצת), אני תוהה אם החלום שלי ריאלי.
אני מאוד רוצה לקחת חתול, אני אוהבת חתולים, אני חושבת שנכון לילדים לגדול עם חתול, אבל רוצה לקחת חתול רק לאחר שאני חושבת על זה ובודקת את הרעיון מכל הכיוונים ובטוחה שזה מתאים לי ולנו.
אז כאמור - אחד הדברים שמאוד מפריעים לי זה עניין הנקיון.
אני זוכרת במעומעם ספות לבנות משערות. יש פיתרון לעניין הזה? אז זה לא הפריע לי, סביר להניח שהיום זה יפריע קצת יותר.
דבר נוסף - שריטות של רהיטים והרס של ריפודים מהצפורניים. יש פיתרון לזה?
וחוץ מזה, אני לא זוכרת כמה טיפול חתול דורש. שוב, עם שלושה ילדים, האם זה משהו ריאלי להכניס בשלב זה של חיי חתול???
ומה לגבי טפילים (פרעושים ופשפשים)?
יש עוד משהו שצריך לחשוב עליו לפני שלוקחים חתול?
 

kita1000

New member
בעלים גאה של 4 חתולים וכלבה

מה דורש טיפול בחתול?
לתת אוכל ומים פעמיים ביום. הילדים מתים על זה. ולנקות את ארגז הצרכים פעם ביום.
וללטף ולהנות- הרבה.

נגד פרעושים ושות'-טיפול חודשי כל השנה באמפולה טובה. גם אם החתול לא יוצא מהבית. אתם כן...

לגבי שריטות וכו- חתולים הורסים ספות. זה חלק מהעניין. אני תפרתי כיסוי בד עמיד במיוחד לשריטות (בד צפוף סינטטי יחסית שלא תופס שיערות) ומכבסת כשבא לי. זה מצויין גם נגד לכלוך של ילדים.

עם 4 חתולים ובעיקר כלבה- יש לנו רומבה ששואבת פעם או פעמיים ביום.

אה... שכחתי להגיד שילדים מלכלכים הרבה יותר מחתול...
 

נינושה2

New member
גם לנו יש חתול (וכלב)

אבל זה בית פרטי אז אין בעיית צרכים. שיערות ממש אין הרבה, אם כבר הכלבה הרבה יותר בעייתית. בפרעושים ניתן לטפל בקלות.
נזק יש רק לספה אחת בצד, איפה שהיא אוהבת להשחיז ציפורניים. משום מה זה נראה לי חלק מבית אמיתי, חי ונושם ושמח - נזק לרהיטים מחתולים, כלבים וילדים.
 
לי יש 2 קטנטנים
וחתולה

היחסים בינהם מדהימים. גם כשהם מציקים לה או שוכבים עליה היא לא שורטת.
עובד מדהים גם כשרע להם או כשהם מתעוררים באמצע הלילה - החתולה "שומרת" עליהם והם חוזרים לישון.
לגבי הריהוט - לנו יש עמוד מיוחד להשחזת ציפורניים כך שהריהוט לא נפגע.
בעית שערות יש פעמיים בשנה עם חילופי העונות. יש חתולים עם שערות קצרות יותר תלוי בסוג החתול.
פעם ביומיים צריך לנקות את החול וכמובן לדאוג לאוכל ומים.
אצלנו היא לא יוצאת מהבית כך שאין פרעושים ואנחנו גם לא מקפידים על חיסונים.
אגב - זה מדביר ביולוגי מעולה, כל מה שנשאר לבעלי זה לאסוף את הגופות של הגוקים בבוקר
.
בעלי טוען שכדאי לקחת חתולה ולא חתול כי הן יותר פעילות ופחות מפונקות..
ועדיף לקחת גור כי החינוך קל יותר.
 
עונה

יש לנו כלבה ושתי חתולות.
החתולות לא יוצאות מהבית. והן מעוקרות.
אתחיל דווקא משלילי - חלמתי על חתול ובשמחה לשחנו 2.
אבל. זה הרבה כסף - אנחנו קונים חול קריסטל ואוכל פרימיום.
אנחנו מחליפים את החול כל 10 ימים (לכל היותר), אחרת הן מתחילות לעשות קקי ליד השירותים ולנסות לעשות פיפי בכיור/אמבטיה.
והאוכל פשוט טס. לדעתי בגלל שהן מעוקרות ואנחנו משתמשים באוכל דל קלוריות כדי שלא ישמינו אנחנו רק מספיקים לקנות שקים של 5-7 ק"ג.
חתול אחד זה הרבה פחות הוצאה כמובן. לדעתי יותר מפי 2.
לגבי הרס של רהיטים. יש לנו סלון מבד מאוד עמיד ולא רואים עליו את השריטות שלהן. מה גם שלימדנו אותן מהינקות להשתמש בעמוד לצרכי גירוד הציפורניים. אבל חתול זה חתול (תלוי אופי כמובן אצל כל פרט) ואם הוא יאהב איזה רהיט מבחינת המרקם לציפורניים שלו - לא יעזור הבית דין הוא יגרד אותו ואם זה בד לא חזק במיוחד הוא יהפוך מהר מאוד למכוער מאוד.
חוץ מזה... תענוג

כדי שלא תסבלו יותר מדי מכמות השערות בבית קחו חתול לא פרוותי מדי ותרגילו אותו לסירוק.
לגבי טפילים - אם זאת חית מחמד יחידה בבית ואתם מתכננים שהוא יהיה רק ביתי, אז לדעתי אין יותר מדי צורך לטפטף משהו נגד הפרעושים. אצלנו פשוט הכלבה מביאה מרחוב, אז כולם מטופלים.
וקודם תחשבו אם אין למישהו מכם אלרגיה לפרווה. כי זה יכול לגרום עוגמת נפש אם תקחו חתול ואחרי שבוע-שבועיים יתגלה שמישהו אלרגי ותצתטרכו למסור את החיה. מכירה מקרה כזה וזה באסה לכולם.
כל שאר הדברים נראה לי פחות קריטי כי אם כולם מסיכמים לחתול וכולם בגדול אוהבים חיות, אז כל התקלות בדרך ניתנות לפיתרון
 

noamk1

New member
בתור אספנית כפייתית

גילוי נאות... לפני 3 ימים שוב אספתי חתולה מהרחוב.
לא דורש כלום! בעיקר אהבה...
ועכשיו ברצינות... אוכל חתולים, חול (בניגוד לכלבים- תוך חצי יום הם מבינים את העינין ואין פה בכלל נושא של חינוך לצרכים), חיסונים (בין שניים לשלושה בשנה הראשונה) , תילוע, טיפול נגד פרעושים.
הרב פחות הוצאות מכלב. אנחנו לא מאפשרים לחתולים שלנו לצאת מהבית, לדעתי זה מונע המון ביקורים אצל הוטרינר.
וכמובן... בסביבות גיל 7 חודשים עיקור\סירוס, תהליך פשוט ולא יקר למיטב זכרוני.
אחר כך- פעם בשנה חיסון ופעמיים בשנה תילוע ובקיץ טיפול נגד פרעושים.
זה הכל....
אבל צריך לקחת בחשבון- לפעמים כן מבקרים יותר אצל הוטרינר ומוציאים יותר כסף.
מבחינת לכלוך- חתול סה"כ חיה מאוד נקיה
לילדים- כיף חיים
לקחת גור ולא חתול בוגר, וזה בעיקר בשביל הילדים
פשוט לעשות כבר!!!
 

noamk1

New member
צריך ועוד איך!

אל תטעי אנשים. אולי לא צריך לחסן אותו בגיל 14 אבל בהתחלה בהחלט כן. לא חסרים חתולים ביתיים לחלוטין שמתו מחתלתלת , את שאר ההסבר אני משאירה לקיטה 1000
 

פולספגן

New member
שלי חוסנה רק בפעם הראשונה שאספתי אותה אומללה

מהרחוב ומאז לא חוסנה והיא כבר חגגה בת מצווה
 

נינושה2

New member
גם אני לא מחסנת אותה

לא מבינה בחיסונים לחיות וזו לא מתוך איזו אידיאולוגיה, פשוט היא חתולה "בתחזוקה נמוכה" מאוד מאוד כלומר מלבד להאכיל אותה וללטף אותה ולקחת אותה לוטרינר אם כואב לה משהו (נדיר) או אם אני רואה שיש לה תולעים, אני לא מטפלת בה בכלל. היא מסתובבת בבית ובחצר וישנה עלינו, הקרציה. ובת מצווה חגגה מזמן.
כל פעם מדהים אותי כמה מעט אני משקיעה בה וכמה טוב היא נראית ומרגישה, טפו טפו טפו. ואילו הכלבה מטופלת ומחוסנת ואוכלת אוכל מיוחד ויקר ועדיין יש איתה בעיות (בלוטת התריס וכאלה) והיא רק בת 6, וכך היה עם רוב הכלבים שלנו - תחזוקה גבוהה ותמותה/ תחלואה גבוהים. אולי בגלל שהכלבים שלי לרוב גזעיים.
חתולים באמת יש להם 9 נשמות והרבה כוח , הלא גזעיים לפחות.
 

kita1000

New member
מסבירה

חתלתלת היא וירוס מאוד עמיד (דומה לפרוו בכלבים). אין שום בעיה להעביר אותו בעזרת הנעליים שלנו. גם לקומה שמינית...
ההתחסנות די יעילה ואחרי 3 חיסונים ראשונים החתול בדכ מוגן.
צריך מדי כמה שנים לתת בוסטר. המחלה די נפוצה בארץ וקטלנית.

הרפס היא מחלה שיחסית קשה לחסן נגדה. המחלה לא מאוד קטלנית אך כמו ההרפס האחרים היא נוטה ליצור מחלה כרונית שמשפיעה על איכות חיי החתול. להתחסנות טובה יש צורך בחיסון שנתי. המחלה מאוש נפוצה בארץ ואחוזים מאוד גבוהים של אוכלוסית הרחוב לוקים בה. הרבה פעמים החתול נדבק עוד לפני שחוסן וכל מה שחיסון מאפשר זה התמודדות טובה יותר עם המחלה הכרונית. הנגיף די עמיד לתנאי הסביבה.

קליצ'י- קשה לחסן נגדו בגלל כמות הזנים שמסתובבת. המחלה יכולה להופיע כמחלת חום קלה אך במקרים לא נדירים תגרום למחלה קשה סיבוכים וגם תמותה. הנגיף יחסית לא עמיד ודרוש בדכ מגע עם חתול חולה או מים משותפים. המחלה מאוד נפוצה באוכלוסית הרחוב.

כלמידיה-אישית אני לא בעד שילוב שמכיל גם כלמידיה (מרובעת). המחלה היא מחלת עיניים שקל לטפל בה באנטיביוטיקה במשחה. שום דבר דרמטי. הוכח שמעלה את הסיכון לתופעות לוואי לאחר החיסון. וזו מחלה שנמצאת בעיקר בגורים. תרכיב מרובעת נפוץ לצערי הרבה יותר ממשולשת.
 

noamk1

New member
חחח

אוקי, לרוב לא.
הקטנה שהבאתי לפני יומיים- כבר עושה צרכים בארגז. הבעיה היחידה היא שבנתיים זה ארגז זמני פתוח (כי עדיין צריך הפרדת כוחות מהחתול השני שעוד לא ממש יודע כיצד להתמודד עם המציאה) ואז הכלב מחטט בו כל הזמן (וזה מגעיל)
לי אישית (וטיפלתי כבר בכמה עשרות חתולים במהלך חיי) כמעט אף פעם לא היתה בעיה בנושא. אני יודעת שיש בעיות התנהגותיות של חתולים שקשורות לכך.
כן נתקלתי בסימוני טריטוריה ע"י חתולים ( מעוקרים ומסורסים) עם כניסת חבר חדש הביתה...
 

kita1000

New member
= כשהיא נלחצת וצריכה את הריח של השתן שלה

כדי להרגע...

חתול הוא חיה טריטוריאלית שזקוקה לסימון טריטוריה בשתן ובשריטות.
 
אפשר שאלה?


יש לנו שתי חתולות.
קצת רקע:
החתולה הראשונה אספנו בתור גורה קטנטנה (אולי הייתה בת 3 שבעות) שלא ידעה אפילו לעשות את הצרכים שלה עצמאית. הכלבה שלנו טיפלה בה יפה והיא גדלה לתפארת. אבל ברחה ומצאתי אותה במקרה אחרי חודשיים והיא זיהתה אותי ולקחתי אותה הביתה. מאז היא קצת עצבנית.
לאחר מכן לקחנו עוד גורה קטנטנה. בהתחלה היא מאוד לא אהבה אותה, אבל הכלבה הגנה על הקטנה ואיכשהו אחרי שבוע-שבועיים הכל הסתדר והיא אפילו התחילה ללמד אותה כל מיני דברים וממש הייתה לה כמו אמא.
הגורה הקטנה גדלה להיות חתולה לא קטנה בכלל (בסביבות 5 קילו), לעומת החתולה הראשונה ששוקלת בסביבות 3.5 קילו.
אמנם דווקה החתולה השנייה הרבה יותר ידידותית וסוציאלית כלפי אנשים יש לי תחושה שהיא אלפא ומאוד מדכא את החתולה הראשונה.
עושה רושם שהראשונה כיום כל הזמן בלחץ. קופצת מכל פיפס ואם אנחנו מלטפים אותה והשנייה מתקרבת ברוגע - הראשונה מתחילה לעשות ששש וברוב הפעמים פשוט בורחת

לפעמים הכלבה מפייסת בינהן- עם הטונים עולים פשוט קמה ונעמדת בינין ובכך מסיימת את הריב. כל אחת הולכת לכיוון אחר והכלבה חוזרת לישון. תופעה מאוד מעניינת כי הרבה פעמים אומרים שחתולים לא מתייחסים לכלבים בכלל ולא מכבדים אותם..
אז איך ניתן להקל עלייה? ברור שאנחנו לא הולכים להפרד מאף אחת מהחתולות, אבל כואב לנו לראות אותה לחוצה ועצבנית.
תודה אם קראת עד הסוף
 

kita1000

New member
לא פשוט

קודם כל יש לך כלבה מדהימה


מבלי להכיר את החתולות קצת קשה לענןת אבל אנסה

על פניו נשמע שהבעיה היא בחתולה הראשונה
קודם כל בגלל שלא עברה חיברות בגיל מתאים לחתןלים ולכן סביר להניח שהיא פחות מבינה את החתולה הצעירה ומייחסת לה הרבה פעמים כוונות רעות.
דבר שני פחדנות וביישנות הן תכונןת מולדות בחתול. אפשר לעזור קצת לחתול הפחדן אבל אי אפשר להפוך אןתו למשהו שהוא לא.

איך?
להפחית את הלחץ שלה.
יותר משאבים בבית ימנעו תחרות בין החתולות- יותר כלי מים יותר כלי אוכל והרבה מקומות מסתור ותצפית. למשל מדף חדש ממוקם היטב לתצפית על הסלון בגובה מטר וקצת או יותר. כך למעשה את הגדילה את הטריטוריה.
בשום אופן לא להעניש או לצעוק על החדשה כשהיא תוקפת. זה רק יחמיר את המצב.

לא כתבת אם הן יוצאות החוצה.
 
למעלה