חתולים וציד עכברים

חתולים וציד עכברים

שלום יש לי חתול בוגר [בערך בן עשר], שאחרי חמש שנים אצלי החליט להביא לי היום עכבר. הוא צייד "רציני",הוא גם צד בזמנו יונים שהיו גדולות כמוהו.. אני זוכרת שקראתי שעכברים מעבירים מחלות ולכן אין להתיר לחתולים לצוד אותם, ושזו הסיבה שמומלץ לענוד להם פעמון על הצואר. למרות העובדה שהוא עם פעמון על הצואר הוא הצליח לצוד את העבר,והביא אותו כמתנה. האם אכן עכברים מעבירים לחתולים מחלות? איך אני מונעת ממנו להמשיך לצוד? [בעיקר כשמטרת הציד שלו היא המנחה והמשחק ולא האכילה, מה שאומר שהוא עלול להמשיך להביא לי כאלה מתנות למיטה
] אני חייבת לציין שלמרות גילו [הוטרינר שלו טוען שהוא די גריאטרי -בעיות במערכת השתן בעיקר] הוא עדיין נמרץ מתרוצץ ומלא אנרגיות. ועוד בעיה- בזמן האחרון הוא התחיל לסמן את הבית- בעיקר מגבות וחלקי ביגוד, לא החלפנו תכשירי ניקוי, ואני לא מצליחה לחשוב על שום שינוי בריחות שיכול לגרום לו לעשות זאת [חוץ מתאוריה לפיה חתולים אחרים רבצו על הכביסה המתיבשת, שהופרכה כאשר הכל עבר למשך זמן מה ליבוש במכונה בלבד]- גם לא היה שום שינוי אחר בבית. אני בטוחה שמדובר בסימון ולא בדלקת בדרכי השתן, שאני כאמור מכירה. איך אני מפסיקה את זה? תודה

תשובות

בוקר טוב לשתי השאלות אין לי תשובה פשוטה, אבל אנסה לעזור לגבי הציד - פעמון עוזר בעיקר עם ציפורים. הבעיה מוכרת, וכמעט תמיד מדובר בציד מתוך משחק ולא כמזון. המחלה העיקרית שעכברים יכולים להעביר זה כלבת, ואפשר לחסן אותו נגד זה. שאר הדברים פחות אופייניים אצל חתולים (למשל לפטוספירה - "עכברת" - כלבים רגישים אבל חתולים לא כ"כ). אם אתם גרים בסביבה בה יש הרבה עכברים, זה לא פשוט למנוע את התופעה. אבל אם אתם במקום שאפשר לנסות לטפל בעכברים - אז אולי זה פתרון יותר סביר. עם זאת - עכבר אחד ל- 5 שנים זה לא ביג דיל. מקוה שזה יפסק כאן. לגבי ההשתנה - כמה אפשרויות. קודם כל חשוב באמת לשלול באופן מוחלט דלקת. לפעמים ההתחלה יכולה להראות כך. אם בוודאות אין בעיה רפואית, אז מדובר בבעיה התנהגותית, ואז יש מספר רעיונות. אם ההשתנה על בדים, אני מניח שזה אומר שהם פזורים בחוץ (על הרצפה?). אשתי תמות מצחוק כשהיא תראה שאני הצעתי את זה, אבל צריך להשתדל שלא יהיו לו מקומות כאלה, שזה אומר לא להשאיר בדים בחוץ. מקומות שהוא משתין עליהם באופן עקבי אפשר לרסס בפליווי או חומר דוחה אחר (יש כבר לא מעט בשוק היום). מעבר לזה אפשר להזמין מטפל/ת התנהגותי של חתולים - בדומה לפתרון בעיות בעזרת מאלף בכלבים, זה יכול לעזור. אם את רוצה פרטים - פני אלי במסר אגב - האם הוא מסורס? התייחסתי בטבעיות כאילו כן, אבל רק לוודא.

תודה רבה על התשובות

הוא מסורס, אבל שכחו לספר לו את זה
כנראה שהוא סורס בגיל מאוחר, ולפי מה שהוטרינר הסביר לי- זה גורם לכך שהוא לא תמיד מתנהג כמסורס- הוא מנסה לצאת הרבה [פרסי, אני ממש לא נותנת לו לצאת] וכשהוא מצליח- הוא תמיד חוזר מה"יעוץ" פצוע וחבול, הוא מאוד תוקפני כלפי חתולי הרחוב- אם הוא מצליח לברוח [מה שקורה כשאין שיתוף פעולה משפחתי או כשהוא קלט שהוא יכול לפתוח חלון שלא נעול היטב]-הוא חוזר תמיד פצוע וחבול את הקטע עם הבדים קלטתי- ואני אכן מאוד מקפידה שלא יהיה בסביבתו הקרובה, וכבר התיעצתי עם הוטרינר -ברגע שאני אתפוס את ההזדמנות אני אאסוף דגימת שתן לבדיקה. האם אני צריכה לקנות חומר מיוחד עם ריח דוחה או שאני יכולה להשתמש בבושם עם ריח חזק? [על השטיח עליו הוא הניח את העכבר ריססתי בושם בדים ,וזה די הרגיע אותו, חוץ מהעובדה שהוא נטר לי טינה עמוקה על העלמת המשחק שלו,והיה כאן קונצרט שלם של עלבון
] שוב תודה על התשובות, כיף לראות את התגובות המהירות ואת היחס שכל שאלה מקבלת

for no one

New member
יש מצב שהוא עקור ציפורניים?

לחתולים שעברו את הניתוח הברברי הזה לפעמים מתפתחים כאבים בידיים (הרי מוציאים להם את הפרק האחרון בכל אצבע), ואז כואב להם לחפור בחול, והם מתחילים לעשות במקומות אחרים - בעיקר בדים רכים. האם הוא משתמש בארגז סגור? יש חתולים שנמאס להם מזה, כי זה מסריח מדי או קטן מדי או סגור מדי. אם כן - תנסי להציע לו ארגז פתוח ולראות מה קורה

ארגז פתוח, וצפרנים שאני רוצה../images/Emo3.gif

הארגז שלו פתוח- ככה נראה לי יותר נכון לשנינו. וצפרניים- יש גם יש. ושוב, הוא לא משתין,הוא מסמן, עם כל הטקס של יללות, הרמת זנב ו"השפרצה". היות ובימים האחרונים זה קצת נרגע, כנראה שתאורית הכביסה היתה נכונה, מה שמשאיר אמא אחת מאוד לא מרוצה, כי אי אפשר לתלות כביסה במרפסת המיועדת לכך, עד שנמצא פתרון.

למעלה