חתולים וציד עכברים
שלום יש לי חתול בוגר [בערך בן עשר], שאחרי חמש שנים אצלי החליט להביא לי היום עכבר. הוא צייד "רציני",הוא גם צד בזמנו יונים שהיו גדולות כמוהו.. אני זוכרת שקראתי שעכברים מעבירים מחלות ולכן אין להתיר לחתולים לצוד אותם, ושזו הסיבה שמומלץ לענוד להם פעמון על הצואר. למרות העובדה שהוא עם פעמון על הצואר הוא הצליח לצוד את העבר,והביא אותו כמתנה. האם אכן עכברים מעבירים לחתולים מחלות? איך אני מונעת ממנו להמשיך לצוד? [בעיקר כשמטרת הציד שלו היא המנחה והמשחק ולא האכילה, מה שאומר שהוא עלול להמשיך להביא לי כאלה מתנות למיטה
] אני חייבת לציין שלמרות גילו [הוטרינר שלו טוען שהוא די גריאטרי -בעיות במערכת השתן בעיקר] הוא עדיין נמרץ מתרוצץ ומלא אנרגיות. ועוד בעיה- בזמן האחרון הוא התחיל לסמן את הבית- בעיקר מגבות וחלקי ביגוד, לא החלפנו תכשירי ניקוי, ואני לא מצליחה לחשוב על שום שינוי בריחות שיכול לגרום לו לעשות זאת [חוץ מתאוריה לפיה חתולים אחרים רבצו על הכביסה המתיבשת, שהופרכה כאשר הכל עבר למשך זמן מה ליבוש במכונה בלבד]- גם לא היה שום שינוי אחר בבית. אני בטוחה שמדובר בסימון ולא בדלקת בדרכי השתן, שאני כאמור מכירה. איך אני מפסיקה את זה? תודה
שלום יש לי חתול בוגר [בערך בן עשר], שאחרי חמש שנים אצלי החליט להביא לי היום עכבר. הוא צייד "רציני",הוא גם צד בזמנו יונים שהיו גדולות כמוהו.. אני זוכרת שקראתי שעכברים מעבירים מחלות ולכן אין להתיר לחתולים לצוד אותם, ושזו הסיבה שמומלץ לענוד להם פעמון על הצואר. למרות העובדה שהוא עם פעמון על הצואר הוא הצליח לצוד את העבר,והביא אותו כמתנה. האם אכן עכברים מעבירים לחתולים מחלות? איך אני מונעת ממנו להמשיך לצוד? [בעיקר כשמטרת הציד שלו היא המנחה והמשחק ולא האכילה, מה שאומר שהוא עלול להמשיך להביא לי כאלה מתנות למיטה