חתולות חולות, התייעצות

ליצולה

New member
חתולות חולות, התייעצות

הספור קצת ארוך, אך אשמח לדעה נוספת. יש לי שתי חתולות. שולי- אצלי מגיל 10 ימים ואוסי- חתולת רחוב לשעבר, אצלי מגיל חצי שנה.כיום שתיהן בנות כשנה. אוסי הגיעה אלי חולה- התעטשויות שלא פוסקות. מכיוון שניסינו את כל סוגי האנטביוטיקה עליה, הוכרזה כבעלת הרפס גורים.קיבלה תוספת ליזין. לפני כחודש וחצי החלו להופיע ג אצל שולי סימפטומים דומים. הסימפטומים שלהם הם: התקפי עיטוש.אצל אוסי בסופן יוצא גוש קשה, לפעמים עם טיפת דם. אצל אוסי הפרשות ירוקות. אצל שולי שקופות. הקאות- לפחות פעם ביום (לא יודעת אם יש מישהי שמקיאה יותר- כי אני רואה רק את התהליך...), התקפי השתנקות (נשמע כמו התקף אסטמה). חשוב לציין- שתי החתולות אוכלות, שותות, משחקות, מתפנקות ובאופן כללי נראה כי הן מרגישות טובות. עשינו השבוע תרבית רגישות לאוסי- ויצא חיידק בשם: סיאודומנס פוטידה (? ככה זה לפחות נשמע, לא יודעת איך כותבים), הוחלט על מתן אנטיביוטיקה זהה לשתי החתולות (מתוך השקפה שאוסי הדביקה את שולי)- הן מקבלות מרובציל, 20 מ"ג כדור ליום. עברו 5 ימים ולא נרשם שינוי בכלל. הצעות, הערות והצלות יתקבלו בברכה. ליאת

לא פשוט

דלקות באף בחתולים יכולות להיות מאד מתסכלות. כמה הצעות שאני יכול לתת על סמך הנתונים: 1. לעשות גם תרבית לפטריות. לפעמים יש זיהום פטרייתי ואז אנטיביוטיקה לא תעזור או תעזור זמנית והבעיה תחזור. 2. לבדוק אם בתרבית שעשו נבדק אם החיידק רגיש לאנטיביוטיקות נוספות ולשקול להחליף למשהו אחר. 3. ביצוע צילומי רנטגן או אפילו CT - כדי לנסות לראות אם יש גוף זר או הרס של מערות האף או נזק כרוני כל שהו. בשלב כזה כרוני נראה לי שהייתי שוקל את זה בנוסף - אשמח לדעת אם היתה תחושה שהליזין עוזר?

ליצולה

New member
תודה...

1. תרבית לפטריות נעשתה- אין עדיין תוצאות, זה לוקח זמן 2. האם אפשר לבקש זאת בדיעבד? האם הם שומרים את הדגימה? 3. זה בהחלט הצעד הבא. הבעיה היא שאוסי היא חתולה לא משתפת פעולה. אחרי העיקור, היא התחבאה חודש מתחת למיטה ולקח לה חמישה חודשים (!!!) לחזור לבטוח בנו. לכן, אטשטש אותה כצעד אחרון בלבד. כרגע, עברתי וטרינר (מצב קצת מסובך, אני עובדת במרפאה, אך הסנדלר הולך יחף לפעמים...) והחלטנו יחדיו לקחת דווקא את שולי ולעשות לה תרבית גם כן. אם אותו חיידק יימצא, להמשיך עם האנטיביוטיקה. אם לא, בלת ברירה לקחת את אוסי- להרדים, לצלם סינוטיס ודרכי נשימה וריאות, לנקות במידת הצורך את תעלות האף (או משהו בסגנון) ולבדוק האפ יש פוליפ איפשהו בתעלות האף לכיוון האוזן. באותה הזדמנו לעשות תרבית נוספת ובדיקה לכלמידיה (לא ידעתי שלחתולים יש כלמידיה). לגבי הליזין- האמת, לא. לא הרגשתי שיש שינוי. אבל כל כך פשוט לתת אותו (הוא ממש נמס על הצ'ופר ואין לו טעם), שהמשכנו לתת. תודה על התשובה ליאת

למעלה