חתולה שאי אפשר לעקר

נגהל

New member
חתולה שאי אפשר לעקר

שלום לך, זואי שלי התייחמה בשבוע שעבר לראשונה. חשבנו לעקר אותה (לאחר התלבטויות רבות...) אבל בהתייעצות עם מומחים נאמר לנו שהניתוח מסוכן מדי בשבילה וממש לא כדאי להרדים אותה. כמובן שירדנו מהרעיון. השאלה שלי- מה עדיף? לתת לה להתייחם (כשבבית שני זכרים מסורסים ועוד זכר מסורס חלקית- אשך אחד הוסר ואילו האשך השני אשך טמיר שלא נמצא בשני ניתוחיי בטן...) או לתת לה זריקות נגד ייחום? עד כמה זריקות נגד ייחום מסוכנות? האם דלקות רחם מתרחשות יותר בעקבות ייחומים או בעקבות הזריקות הללו? מה היית ממליץ לעשות בהתחשב בעובדה שניתוח עיקור אינו בא בחשבון? תודה רבה

המומחים אמרו שלא ניתן לעקר אותה

בגלל הייחום או בגלל בעיה רפואית אחרת? כי באופן כללי, אין בעיה לעקר חתולה צעירה ובריאה גם אם היא מיוחמת. צריך כמובן אחרי העיקור להפריד אותה מהזכרים לכמה ימים, אבל לא אמורה להיות בעיה מיוחדת. זריקות נגד ייחום מסרטנות

כנראה שבמקרה שלה,לא מדובר בעיקור

כפרוצדורה אלא הבעיתיות היא בעצם בהרדמה ומסיבות שונות לא ניתן להרדים בלי סיכון גבוה לחייה.

נגהל

New member
ד"ר אבן חן מכיר את הסיפור המלא של

החתולה הזו. הבעיה שלה נדירה ומורכבת אבל בגדול- אחת מאונות הריאה שלה איננה מתפקדת ולכן הרדמה שלה כרוכה בסיכון גדול למדי. נושא הניתוח ירד מהפרק לאחר התייעצות עם מנהלת מח' הרדמות בבית דגן.

הי נגה

אחרי שכתבתי מגילה וניסיתי לשלוח האתר עשה בעיות וזה לא תפס. אז אני אכתוב שוב בקיצור - מבחינתי זריקות נגד ייחום זה דבר מוקצה. אני לא נותן את זה, אלא אם יש סכנת חיים מוחשית, ותכלס - זה לא קורה. לגבי זואי - חתולות לא מקבלות כמעט דלקות רחם (זו מחלה יותר של כלבות) והסכנה היחידה בהשארת הרחם והשחלות אצלה זה הריון. בזה יש סיכון מסויים, אבל עדין פחות מאשר בזריקות לטעמי. אם יש חשד שהחצי זכר שלך עשה לה משהו - אפשר לעשות אולטראסאונד בעוד חודש. כמה נשימות היא נושמת בדקה במנוחה בימים אלה? ומה שלום השמנמן? האם הרויאל עשה לו טוב? בהצלחה בכל מקרה.

נגהל

New member
תודה על התשובה

ולשאלתך- היום כשזואי ישנה הצלחתי לספור לה 35 (!!!) נשימות לדקה. כשהיא היתה קטנה הממוצע שלה היה כ-70 נשימות... אבל לא תמיד זה אותו מספר. יש פעמים שהיא נושמת מהר יותר. ועדיין, למרות שהיא כבר התחילה להתייחם ואמורה להיות בוגרת בנפשה, היא עדיין פושטקית קטנה ומדהימה (מנצלת את ההזדמנות לשלוח לך תמונה שלה...). לגבי ג'ינג'י- מה אני אגיד לך, כנראה החתול הזה לא נועד להיות רזה... כשרק עברנו לרויאל המשקל הראה כאילו הוא העלה איזה 300 גר' אבל אנחנו חושדים שזה אי דיוק של המשקל. שבוע אחרי זה זה הראה כאילו הוא במשקלו ה"רגיל" (8.5 ק"ג). הוא שונא להישקל (מפרפר לנו בידיים כאילו זה נורא כואב) כך שאנחנו לא עושים את זה על בסיס קבוע. בעקרון הוא נראה בערך אותו דבר... וסתם הערה- ספנסר נורא נעלב מההגדרה "חצי זכר" וביקש להדגיש שהוא זכר בכל רמח אבריו, למרות בעיות כאלה או אחרות...
ושוב, תודה על התשובה

למעלה