חתולה שאיבדה ניב

האוהבות

New member
חתולה שאיבדה ניב

הבוקר גילתי שחתולה שאני מטפלת בה במקום עבודתי איבדה אחד מהניבים התחתונים שלה ואילו הניב השני נשבר בקצהו.
אין לי מושג איך זה קרה, (זה נראה כאילו הניב נתלש כולו מהמקום.)
צילמתי את המקום ואשמח להתייחסותכם- האם יש צורך לטפל במקום או להניח לו להרפא לבד. האם זה עלול לפגוע בתפקוד החתולה ?
תודה ושבת שלום

האוהבות

New member
אשמח להתייחסות

ק
פ
י
ץ
ק
פ
ו
ץ

sapirdvm

New member
ממליץ לך

חושב כמו ד"ר אסף שקשה לדעת.
אני ממליץ לטשטש את החתול ולצלם את הלסת צילום רנטגן. אם נשארה חתיכה מהשורש של הניב השבור כדאי להוציאו. אם לא נשאר, אפשר לעקוב ולראות האם צריך טיפול נוסף או שיסגר לבד. לעיתים ניתן להטרות את המקום ולתפור כדי להחיש את ההחלמה מחד, ולמנוע זיהום מאידך.
לגבי הניב השבור: כנראה שזיהום יחדור לתוך מוך השן ויגיע לשורש.
בחתולים ניתן לראות עם הזמן נפיחות נוקשה בחניכיים סביב שורש הניב עקב התהליך הזיהומי. עם הזמן-יכול לקחת שנים, העצם תאכל והניב יתרופף ויפול.
במידה ותחשבי שיש כאב-ממליץ לעקור את הניב הזה.
במידה ותרצי, יש אפשרות היום לבצע טיפולי שורש. ממליץ לך על ד"ר חני רצקין שמתמחה בטיפולי שיניים לבע"ח.

האוהבות

New member
תודה לשניכם על המענה.

ד"ר ספיר מתשובתך לגבי הניב שנותר האם כדאי לעקור אותו כבר עכשיו? (ולמנוע מהחתולה סבל עתידי).
לגבי ד"ר רצקין - זו חתולת רחוב שאימצה אותי במקום העבודה והיא אכן מטופלת (מעוקרת, מחוסנת, מתולעת..) אבל אני חושבת שאתחיל בצילום רנטגן אצל הוטרינרית שמטפלת בה באופן קבוע.

sapirdvm

New member
אם את כבר מצלמת

אז תבדקו אם אין סדק אורכי בניב. אם יש אז תעקרו, אם אין, כאמור זב ענין של זמן ולא היתי נכנס לעקירה מיידית. אם היא נשארת ברחוב ויש סיכוי שלא תטופל בעתיד, אז הייתי חושב על עקירה עכשווית בהרדמה לצילומים. בהצלחה וכל הכבוד לך על הנכונות לעזור לה

האוהבות

New member
מאז שאימצה אותי היא לא ברחוב

יש לה ממלכה שלמה בתוך גן ילדים...
(אם הייתי יכולה הייתי מאמצת אותה ומביאה אותה אלי הביתה, ניסיתי בעבר אבל בבית יש לי חתולה מבוגרת שפיתחה בעקבות הבאת החתולה דלקת בדרכי השתן.)
סתם תהייה לגבי הגורם לנפילת הניב- האם זה ייתכן מנפילה ממקום גבוה, עץ או גג וכד'... ואיך זה שהשיניים הקטנות שליד הניבים לא נשברו גם הן?

קשה לדעת

לרוב טרואמה כדוגמת תאונה יכולה לגרום לשבר של הכתר.
לפי הספר ההמלצה היא לעשות טיפול שורש וכתר. אני מכיר יותר חתולים שהסתדרו יפה מאוד בלי טיפול כזה מאשר חתולים שעשו את הטיפול....

למעלה