חתולה צולעת

פצית219

New member
חתולה צולעת

היום שמתי לב שהחתולה שלי צולעת קלות ברגל הקדמית. היא בת שנה ושלושה חודשים, לא יוצאת מהבית. במישוש נראה שרק כף הרגל כואבת, ובמבט מקרוב נראה שכרית כף הרגל נפוחה הרבה יותר מהכרית בכף הרגל השניה. בדיעבד שמתי לב כבר כמה ימים לריח רע שעולה מכף הרגל הזו, אבל לא ראיתי שום דבר יוצא דופן אז לא התייחסתי.
לפני כשלושה שבועות עברנו דירה ולקחנו גורה נוספת בת חודשיים. הן מסתדרות לא רע בכלל וכל הזמן משחקות יחד, אבל זה כולל התגוששויות שמגיעות לנשיכות קלות. עד כה לא ראיתי סימני נשיכה על אף אחת מהן, וגם על הרגל הצולעת עכשיו אני לא רואה סימני נשיכה, רק נפיחות.
מה זה יכול להיות? אני ממש לא רוצה לקחת אותה לוטרינרית כי כאמור לא מזמן עברנו דירה והיא עוד קצת בטראומה, וגם ככה כל נסיעה באוטו איתה היא טראומה רצינית. אני מניחה שאין ברירה...

פצית219

New member
הרגל החולה

אל תשימו לב לזה שהרגל החולה היא גם עקומה וחסרות בה אצבע וחצי. זה קרה לפני שנה כשהיא עוד היתה חתולת רחוב וכנראה נדרסה. הרגל נשברה והתאחתה לא טוב, אבל היתה תפקודית לגמרי עד עכשיו, והכרית שלה נראתה כמו השניה.

אין ברירה

השילוב של צליעה (משמע - כאב), נפיחות וריח רע מרמז על דברים המחייבים התערבות רפואית.
כדאי מאוד להביא אותה למרפאה לבדיקה יסודית של כף הרגל. סביר שיש כאן תהליך דלקתי, והשאלה היא כמובן מה גרם לו. יתכן שנשיכת משחק עם הגורה גרמה לזה, אך יתכן גם שזה איזה סיבוך מאוחר של הפגיעה הראשונה ברגל.
מאחר שאני לא מאמין שזה יעבור לבד, אשמח לעדכון אחרי ביקור אצל הרופא.
אסף

פצית219

New member
תודה. הייתי איתה הבוקר אצל הוטרינרית

לא ברור ממה זה נגרם. אין סימני נשיכה או פגיעה אחרת בעור, רק דלקת. הוטרינרית ניקתה היטב את כף הרגל, גזרה ציפורניים, הזריקה לחתולה משהו נגד כאבים ונתנה לי כדורי אנטיביוטיקה synulox 50mg פעמיים ביום לארבעה ימים. אחר כך אשלח לה תמונה עדכנית של כף הרגל ונראה אם יש צורך להמשיך בטיפול.

למעלה