חתולה עם עין עצומה

שרונה200

New member
חתולה עם עין עצומה

מדובר בחתולה בוגרת שלא יוצאת מהבית, עין עצומה מהבוקר כמעט לגמרי ועפעף אדום, בעין העצומה חסר חלק מהעפעף מאז היותה גורה אך עד כה לא היו בעיות עם העין. איך כדאי לטפל בבעיה ?

sapirdvm

New member
בנושאי עיניים

אני ממליץ לך לפנות למרפאה הווטרינרית שלך כדי שיבדקו מה הגורם לבעיה ותוכלי לקבל טיפול בהתאם. יכול להיות שזה משהו פשוט וקל כמו למשל תגובה לעקיצה, אבל יכול להיות שמדובר בפגיעה בקרנית ולכן כל המלצה לטיפול דרך הפורום הזה היא קצת לא אחראית.
בהצלחה ואשמח שתעדכני כאן מה אובחן.
בוקר טוב

שרונה200

New member
ד"ר ספיר

אני מאוד מעריכה את מה שאתה והקולגות עושים בפורום, ואני מבינה שיש בעיות כמו זאת שנראות לכאורה פשוטות אך יכולות להסתבך ואתם לא רוצים לקחת אחריות. במקרים כאלו אפשר להמליץ בחום על ביקור אצל הוטרינר ובמקביל להציע עוד פתרונות ולסייג זאת כך שאנשים לא יוכלו להתלונן על רשלנות בייעוץ.
רב האנשים מבינים השלכות של ייעוץ באינטרנט מבלי לראות את החתול, ורוב האנשים שפונים אליכם בפורום הזה מנסים להימנע מביקור אצל הוטרינר מסיבות שונות.
אבל להציע לי כפתרון יחיד לגשת לוטרינר שמה שזה אומר - לרדוף אחר החתולה, לתפוס אותה, לשים אותה בכלוב, לנסוע חצי שעה במקרה הטוב (בתוך גוש דן) שתוך כדי כך החתולה בוכה, מתנשמת בכבדות ומעלה חום, לחכות חצי שעה בתור אצל הוטרינר רק כדי שהוא יגיד לי משהו כמו לשים סינטומיצין, לשלם 150 ש"ח, לנסוע שוב חצי שעה במקרה הטוב שתוך כדי כך החתולה בוכה, מתנשמת בכבדות ומעלה חום, לחפש חניה במשך חצי שעה (גוש דן) - זה לא נקרא עזרה, ואני חוששת שזה בגדר התעללות בחתולה שלא ממש הכרחית.
תודה בכל אופן.

לא מדוייק

אכן ברור לרוב הגולשים בפורום שיש לקחת את העצות בעירבון מוגבל, זה ברור גם מכללי הפורום, כך שרופא כלל לא אמור לתת כאן עצות מתגוננות. מהיכרותי עם הפורום, העצות שניתנות כאן לא פעם מועילות לאנשים, ויש הרבה בסגנון של "כדאי לעקוב ואין צורך בווטרינר בשלב זה".
רוב השואלים כאן רוצים לקבל עצה נוספת ובעיקר להבהיר נקודות שלא היו ברורות להם אצל הרופא המטפל. התשובות שהכי מעצבן אותנו (או לפחות אותי) לתת הן אלו הנראות טריוויאליות: "יאללה, לך לרופא שלך. בכלל לא צריך את הפורום" (כמובן שהקצנתי).
אם ד"ר ספיר היה חושב כך הוא לא היה טורח לתת מהידע שלו בתשובות ארוכות, מפורטות ומאלפות.

מקרה של עין עצומה, כפי שאת מתארת, עונה בדיוק להגדרה ממנה התחלת - בעיה הנראית פשוטה לכאורה אך יכולה להסתבך. הסיבוך איננו שמו הטוב של ד"ר ספיר, אלא אבדן הראיה של החתולה שלך. למעשה כרופא אינני יכול לחשוב על שום תשובה שונה מאשר לנסוע מהר ככל האפשר לווטרינר. מקרי עין יכולים להסתבך בקלות מפתיעה.

כולנו מודעים למורכבות של ניוד חתולה לחוצה למרפאה, אבל יתכן שההתעללות הזו בכל זאת חיונית עבורה.
בהצלחה בכל מקרה,
אסף

עם עיניים לא משחקים

יכולות להיות בעיות שונות שגורמות לכאב ולעצימת עיניים: החל מדלקת פשוטה ועד כיב בקרנית שמצריך טיפול אגרסיבי ועלול להוביל לאובדן הראייה של החתולה.
הכלל הוא פשוט: עם עיניים לא משחקים. החתולה עוצמת את העין מהבוקר? אם לא הלכת איתה כבר בבוקר לוטרינר זה חבל, ועכשיו חשוב ללכת איתה בהקדם האפשרי, כי אם יש תחום אחד שבו אפשר להגיד באופן כולל שהזנחה עלולה להוביל להידרדרות מהירה במצב זה תחום העיניים.

ד"ר טלית נודדת, רופאה וטרינרית.

yaelofer

New member
גם לענות תשובה "ללכת לוטרינר" זו תשובה,

ואפילו יותר אחראית ונכונה מאשר לתת פתרון אנסטנט דרך הפורום. יש דברים שאין בעיה לענות דרך האינטרנט (כמובן שתוך הסתייגות כי אין כמו לראות ולבדוק קלינית את החתול), אבל לפעמים אין ברירה אלא לבדוק את החתול/כלב. אם היה אפשר את כל הדברים לפתור באינטרנט, הוטרינרים פה היו עוזרים לך ברצון, בשביל זה הם פה. אבל אחריות היא גם לדעת מתי להגיד לך ללכת לרופא, גם בשביל זה הם פה, וזה לא בשביל הכסת"ח שלהם אלא הדאגה לחתולה שלך. נכון שזה יכול להיגמר בזה שיקחו ממך 150 ש"ח כדי להגיד לשים סינטומיצין אבל אם לחתולה שלך יש בעיה חריפה, למשל שריטה בקרנית או בעיית עין בגלל סכרת, הביקור המהיר אצל וט' יכול להציל לה את הראייה.
ואני מבינה את הקושי שתיארת בלקחת אותה, זה לא הגזמה מה שתיארת, אבל במקרה כזה תבדקי אם וט' יכול לעשות לה ביקטר בית (ולהביא למשל מכשיר לבדיקת העניים, פנס מיוחד, ואולי עוד כמה דברים, אולי זה יספיק, אם לא - שיפנה אותך הלאה)

למעלה