חתולה עם עין בעייתית

חתולה עם עין בעייתית

לוטרינרים שלום.

יש לי חתולה בת 10 חודשים שאספתי אחרי תאונת דרכים קלה כשהייתה בת שלושה חודשים (הייתה פגיעת ראש ממש קלה, שפשוף במצח עם מעט דם; לא היו פגיעות אחרות, פנימיות או חיצוניות, לפי בדיקת וטרינר כולל צילום רנטגן).

בתחילה, עין שמאל שלה הייתה עכורה קצת (סוג של קטרקט, אני מניח), כשהאישון צמוד בנקודה מסויימת לקרנית. לא הצלחתי לצלם את זה. נראה שהאישון כאילו יושב על משולש. בכל אופן, היא רואה בעין הזאת די טוב, עוקבת אחרי לייזר במדויק, צדה זבובים, מזהה אותנו מרחוק, לא נראה שיש בעיה שמצריכה המשך טיפול.

בעין ימין לעומת זאת, בהתחלה היו מין נוזלים כחולים/אפורים/שחורים מתחת לקרנית, ולאט לאט העפעף השלישי כיסה את העין כך שתוך חודש היא הייתה מכוסה לחלוטין. גלגל העין היה יחסית מצומק מההתחלה, אני חושב, אולי הצטמק מעט בהמשך. היום הוא עדיין מכוסה לגמרי. יש הפרשות מהעין, אבל לא כמות גדולה מאוד, וניקוי פעם ביום שומר על העין נקייה. גם אם לא מנקים את העין כל יום (היא בדרך כלל לא נותנת לנו), אין הפרשות משמעותיות. בתמונות המצורפות אפשר לראות את העין אחרי כמה ימים ללא ניקוי ולאחר ניקוי. החתולה מעפעפת בעין הפגומה יותר ביחד עם העין הפגומה פחות, ויש תנועה של גלגל העין הפגומה. לא ברור אם יש תגובה לאור בעין הפגומה.

הוטרינר המטפל המליץ בזמנו (מאז שגלגל העין התכסה ועד הביקור האחרון שהיה לפני חודשיים) להוציא את גלגל העין, לנקות את האיזור ולתפור את העין. זאת כדי להמנע מזיהומים פוטנציאליים. אנחנו לא בטוחים שכדאי, גם בגלל שנראה שתהליך ההצטמקות של גלגל העין נעצר, גם בגלל שלא נראה שיש שם הפרשות משמעותיות וגם כדי למנוע מהחתולה את תחושת חוסר הנוחות שלאחר הניתוח ושל עין סגורה תמיד.

מה דעתכם? יש סיבה טובה להוציא את העין או שאפשר להמשיך ולחיות איתה כמו שהיא ורק לטפל בהפרשות? יש סיכוי לזיהום חריג בגלל מצב העין?

צירפתי כמה תמונות כאן ובהודעות בהמשך כדי להראות את התפתחות העין.
התמונה הנוכחית מתאריך 1/2/12.

תודה!
חגי
 

sapirdvm

New member
הי חגי

הכי חשוב בבדיקת עין והחלטות הלאה זה מצב הראיה: אם יש ראיה בעין יש לעשות כל מאמץ לשמר את הראיה. אם אין ראיה בעין, צריך להחליט האם לשמר את העין מכל מני אספקטים: כאב-אם יש ואיך למנוע אותו, זיהום-האם מסכן את החתולה, אסטטיקה-בסוף הרשימה אבל חשוב.
בדיקת ראיה היא ענין פשוט יחסית והווטרינר שלך יכול להגיע למסקנה בצורה ברורה ומהירה.
לגבי עין שמאל: כפי הנראה היתה דלקת כל שהיא שפגעה באישון ולכן יש הדבקות לקרנית. זה לא דבר נורא והחתולה יכולה לחיות עם זה ולראות טוב עד 120. לעיתים ההידבקות גורמת לאישון להישאר מורחב באופן קבוע ואז קשה לחתולה להיות באור יום בחוץ.
לגבי עין ימין, אני די בספק, לפי התמונות, האם היא רואה בה. בגלל ההצטמקות של העין, היא שקועה והמרווח שנוצר גורם לשני דברים (לפחות): האחד, העפעף השלישי נוטה להיסגר/לעלות ולכסות את העין-שזה לא נורא אבל לפעמים אני רואה שבגלל החשיפה המתמדת שלו, אולי בגלל גירודים, הוא הופך מודלק ויש הפרשות (אולי זה מה שקרה אצלכם?)
השני, המרווח בין העין לעפעף התחתון מתמלא בליכלוך-אבק ואז נוצרת דלקחת בלחמית שהיא גם כן מפרישה.

בשורה התחתונה: בדיקת ראיה-אם כן צריך לשמר את העין/הראיה. אם לא, להבין מה המשמעות של השארת העין במקומה-אם בעיתית כדאי להוציא את העין מוקדם ככל האפשר.
בהצלחה רבה לך ולגלידה
 
ממליץ להתייעץ עם מומחה

מאחר ומדובר בהחלטה שעלולה להיות גורלית עבור החתולה כדאי לבצע בדיקה רצינית של העין, לראות האם היא חיונית או לא.
במידה וכן - כדאי לעשות את כל המאמצים על מנת לשמור עליה, במידה והיא לא - היא מהווה בעיקר נטל עליכם ועל החתולה ובמקרים כאלה מומלץ להוציא את העין.
הוצאת העין תחסוך לכם קרבות מיותרים עם החתולה, ותחסוך לחתולה כאב, דלקות וקרבות איתכם...
הניתוח הוא פשוט יחסית, ללא "אי נוחות של עין סגורה תמיד" מאחר והעין בעצם "מתבטלת".

בכל מקרה ממליץ על בדיקה אצל אחד ממומחי העיניים בארץ:
ד"ר חווי צרפתי / ד"ר רון עופרי / ד"ר מיכל שלח-גורלי
 
תודה לכולם, בינתיים החלטנו לחכות

ולא להוציא את העין.
אם יהיה צורך בעתיד - נעשה את זה אז.
 

daphne86

New member
חגי שלום

אני ממליצה שתקבע תור למומחה לרפואת עיניים דוקטור רון עופרי בבית החולים האוניברסיטאי בבית דגן.
אני הבאתי את הכלב שלי אליו .
ממליצה בחום, אתה אפילו יכול לשלוח לו מייל לאבחון ראשוני עם תמונות. הוא ענה לי והיה מאוד אדיב. תבדוק באתר שלהם את המייל שלו.
 
למעלה