חתולה עם דמודקס

wildnature

New member
חתולה עם דמודקס

חתולת חצר צעירה בת שנה שהופיעו אצלה פצעים אדומים על כל העור, במגרד אובחן דמודקס והיא טופלה בסדרה של 6 זריקות כל שבוע עד שלא נראה דמודקס יותר, במקביל שמתי לה רבולושן כל שלושה שבועות, הבעיה היא עם הזיהום המשני- פצעים על כל העור כולל בטן וראש היא קיבלה פעמיים קונבניה במקביל לזריקות האחרונות, שבפעם הראשונה העלימה את כל הפצעים אך הם חזרו אחרי שבועיים, ובפעם השניה רק שיפרה את המצב, החתולה חיונית ובריאה אך הפצעים והגרד מאוד מציקים לה ולא עוברים, רעיונות? תודה!

מתי אובחן ?

מתי היה האבחון האחרון של הדמודקס ? האם בדקו זאת גם כשהיתה חזרתיות ?
האם החתולה מטופלת נגד פרעושים ?

wildnature

New member
כמו שכתבתי

היא טופלה ברבולושן נגד פרעושים אני מקפידה לשים לה אמפולה כל 3שבועות, לגבי הדמודקס- בוצע מגרד אחרון לפני כחודש משני מקומות שונים בגוף בו לא נראה בכלל טפיל, שבוע לפני נראה הטפיל מת, מאז עבר כחודש והפצעים רק מתרבים..

בדקתי בשבילך

אני לא זוכר שנתקלתי בדמודקס בחתול, אז בדקתי.
כמה ממצאים:
1. כמו בכלב - כדאי לוודא שאין משהו נוסף שגורם לחולשה של מערכת החיסון. אני ממליץ בכל מקרה לעשות בדיקות דם ושתן מלאות.
2. הטיפול המומלץ בארה"ב הוא שטיפות בחומר שנקרא ליים סולפור. אני לא יודע אם ניתן להשיג בארץ. חוץ מזה (מנסיון) החתולים האמריקאיים יותר מנומסים ויותר משתפים פעולה. קשה לי לראות את רוב החתולים המטופלים כאן עוברים שטיפות כל שבועיים.
3. ככל הנראה אדווקאט (כל שבועיים למשך חודשיים) יעיל יותר מרוולושין. שווה לנסות. זה קיים וזמין בארץ.
4. היו כמה מקרים של דמודקס שהופיע יחד עם אלרגיה (לכן השאלה על טיפול נגד פרעושים). כמובן שלא הייתי נותן סטרואידים כאשר יש דמודקס...
אסף

wildnature

New member
יש אפשרות לשטיפה

היא דווקא חתולה די נוחה השאלה אם באמת יש סיכוי גבוה שזה יעזור לזיהום המשני? ובאמת פעם אחרונה שמתי לה אדווקאט כי הרבולושן כבר לא כ"כ יעיל..

yafa151

New member
יכול להיות

שהיא אלרגית לרוולשן ו/או לקונבניה, תבדקי גם את הכיוונים האלו.

למעלה