חתולה סובלת

maayan2007

New member
חתולה סובלת

שלום לכולם
אולי אתם תדעו לעזור לי.
מאז שאימצנו את בוב, הבנגלית שלנו, ש לה נקודה בצד שמאל של הפה שגורמת לה לפתוח את הפה והיא לא אוהבת שנוגעים שם, הוטרינרים השונים שראו אותה לא זיהו בעיה.
לאחרונה היא מתגרדת בכוח על כל דבר אפשרי עם השיניים/חניכיים.
נראה כאילו נורא נורא מגרד לה.
השיניים שלה לבנות ושלמות לגמרי, החניכיים לא נראות נפוחות, אבל היא סובלת.
לציין שהיא הייתה חתולת רחוב עד גיל שנה בערך.
עד לפני חצי שנה היא הייתה חתולת בית עם חצר ועכשיו כבר חצי שנה שהיא לא יוצאת מהבית בכלל. הגירוד האובססיבי הזה התחיל בחודשיים - שלוש האחרונים ונעשה חמור יותר ויותר.
אין לה פרעושים (לפחות לא הצלחתי למצוא, והיא אוהבת שמגרדים לה בבטן) ואין לה תולעים (קיבלה תילוע לפני חודשיים)
יש למישהו רעיונות מה זה יכול להיות?
(אם לא תהיה ברירה אקח אותה לוטרינר אבל זה סיוט בשבילה)

Yukita

Well-known member
מנהל
בהתחשב במה שכתבת

לגבי זה שוטרינרים שונים ראו את בוב ולא זיהו את הבעיה, נראה שכדאי לעלות מדרגה ולא לפנות לוטרינר רגיל אלא לבעלי מומחיות מיוחדת. השאלה היא באיזו מומחיות להתמקד.

אם הייתי בטוחה שמדובר בבעית פה ולסת, יתכן שהייתי ממליצה על ד”ר חני רצקין, מומחית ידועה בתחום הזה.

במקרה הזה קשה לומר מה הבעיה בדיוק, ולכן אופציה נוספת היא לפנות למרכזים עם מומחים מרובים: ביה”ח הוטרינרי בית דגן או המרכז של חוות דעת בבית ברל. אלו שני מקומות בעלי מוניטין ידועים וטובים, שיש בהם מספר מומחים בתחומים שונים, כולל פה ולסת. אם מומחה פה ולסת בבית דגן, למשל, לא יזהה בעיה אבל יראה,שיש בעיה, הוא עשוי למצוא את המומחה הנכון בתוך אותו מוסד וכך אולי סוף סוף תאתרו את מקור העניין.

maayan2007

New member
תודה רבה. את יודעת אם יש אפשרות לפנות אליהם בכתב?

כי זה מאבק ממש טראומתי בשבילה כל פעם שצריך להכניס אותה לקופסה.
אם כן, אשמח אם תוכלי לתת לי קישור לאתר/דף שבו ניתן לפנות למישהו מהם?

Yukita

Well-known member
מנהל
למי פונים?

http://www.chavatdaat.co.il/index2.php?id=5&lang=HEB

http://vethospital.huji.ac.il/index.php

אלו הכתובות של שני בתי החולים, ויש שם כתובות דוא”ל. מה שאני ממליצה לעשות זה לקחת את הסמארטפון ולצלם את ההתנהגות של החתולה בסרטון, פלוס כמה תמונות טובות מקרוב של האזור בו נראה לכם שיש בעיה, לכתוב פירוט של מה אמרו לכם וטרינרים אחרין ולשלוח את כל זה במייל, פלוס טלפון לוודא שהמייל התקבל ויטופל.

ארמורגם

New member
לגבי פנייה בכתב

נתקלתי בעבר באפשרות לקבל חוות דעת (ראשונה או שניה, בתשלום) מרופאים בחו"ל.
מתארים להם את הבעיה, שולחים להם את כל החומר שיש, ותמורת כמה עשרות דולרים הם חווים את דעתם.
במקרים מוזרים כגון זה, זו יכולה להיות אפשרות מעניינת.

dimitrygo

Active member
מנהל
יש בפייסבוק קבוצה ארגון הרופאים הווטרינרים לשרותך

נראה לי שכדאי לשאול שם

maayan2007

New member
תודה רבה

כנראה שלא אפנה למומחים מחו"ל, אבל אנסה את שני הכיוונים האחרים שהועלו כאן
שבוע טוב לכולם

למעלה