חתולה מקיאה

נועה 200

New member
חתולה מקיאה

יש לי חתולה בת שנתיים, מאז ומתמיד היא הייתה מקיאה יחסית הרבה אבל בימים האחרונים אני רואה שכמעט כל יום היא מקיאה, בדקתי את הקיא וזה האוכל שלה והוא נראה כלל לא לעוס. בזמנו אמרו לי שיכול להיות שזה בגלל שהיא אוכלת מהר. זה נשמע מטריד? אני רוצה לקחת אותה לוט' אבל היא לא בארץ כרגע אגב, היא נראית בריאה לגמרי למעט ההקאות

לקחת לוטרינר לא לחכות

אין קשר בזה שהיא אוכלת מהר. יש חתולים שאין להם שיניים והם בולעים את הגרגרים שלמים ואיו עם זה בעיה.

נועה 200

New member
הוט' שלי לא בארץ

ואני מפחדת לפנות לוט' אחר, בעבר וט' אחר אמר לי שיכול להיות שהיא מקיאה בגלל שאוכלת מהר, לא נראה לי שהמציא את זה...

את באזור המרכז?בית חולים וטרינרי בית דגן.

תשמעי שיש לחתול בעיה אסור לחכות ...מנסיון. אחרת הבעיה נהית גדולה . חתולה שמקיאה כל יום זאת בעיה וצריך וטרינר.

נועה 200

New member
תאמין לי שאני מנוסה עם חתולים ומחלות

ואני לא חושבת שיש צורך לקחת אותה לבית חולים בגלל הקאות, זה ממש טראומה בשבילה (הייתי שם עם חתולה אחרת, ופשוט המתנו שעות בתור ועל מנת לזרז את ההליך פשוט אישפזנו אותה) ההתלבטות שלי היא האם לחכות לוט' שלי או לקחת לאחר כמו שאמרתי החתולה ממש לא אפטית, אוכלת, שותה, משחקת

יוקה

New member
לעניות דעתי יש קשר לחילופי עונות. בפנים.

גם נושי מקיאה יותר מהרגיל ולאו דווקא כדורי שיער. השערה שלי: צריך להעלות את כמות המאלט או לאקסה סטאט - כי כנראה ההצטברות של השיער חוסמת קצת את מעבר האוכל. עכשיו עונת הנשירה המאסיבית מכל השנה ולכן אני לוקחת זאת בחשבון. טיפ נוסף: לתת בימים אלה רק סוג אחד של מזון. לא לערבב ולא לחדש. לפני שנה בעונה הזאת הציעה לי הוטרינרית לתת לה אפילו פעמיים שלוש ביום לאקסה סטאט. זה עבד. למזלי, נושי אוהבת את זה ומלקקת מהאצבע שלי בתאווה רבה. אגב, המאלט טעים יותר וזול יותר, אבל יעיל קצת (אבל ממש קצת) פחות. אם התנהגותה רגילה, היא שותה ואוכלת וגם מזדכה בשירותים - הייתי חוסכת את ההליכה לוטרינר בינתיים ומנסה את הנ"ל. גם סירוק עוזר, למרות שכאן יש סרבנות עיקשת לסירוק... בהצלחה !

נועה 200

New member
יש לה פרווה קצרה

אז לא נראה לי שיש צורך בסירוק, חוץ מזה, כמו שאני מכירה אותה, אני יכולה להישאר בלי יד עם אני אנסה, אני מצליחה לשים לה אמפולה נגד פרעושים רק כשהיא ישנה... אני נותנת לה לאקסה סטאט, אבל לא באופן קבוע, לצערי אני נזכרת רק בתקופות שהיא מקיאה הרבה, אני אנסה להקפיד, למזלי גם היא אוהבת את זה, החתולה השנייה שלי לא מתקרבת לזה... אני נותנת לה את האוכל הרגיל שלה+פנסי פיסט (גם זה לא יוצא דופן, מקבלת פנסי פיסט בשגרה)

לדעתי כל אחד צריך וט' נוסף.

סביר שהוט' הקבוע השאיר שם וטל' למקרי חרום. אם לא, כדי להתייעץ איתו (שיחזור) או עם חברים לגבי וט' טוב אחר בסביבה, למקרה שהוט' הקבוע לא זמין. כרגע הייתי ממליצה להתייעץ עם וט' אחר מהסביבה אפילו טלפונית, מאחר ואנחנו לפני כניסת השבת. כמו שאת יודעת אחרי כניסת השבת הכל פחות נעים והרבה יותר יקר. בהצלחה ורק בריאות.

נועה 200

New member
לצערי יש מעט מאוד וטרינרים

שאני סומכת עליהם (בגלל ניסיון מאוד מר) ולכן כשהמקרה לא בהול אני מעדיפה לחכות, כבר התנסתי במקרים בהם הנזק היה יותר גדול מהתועלת

dimitrygo

Active member
מנהל
האם היא מקיאה אחרי כל ארוחה? היא לא רזתה?

נועה 200

New member
לא אחרי כל ארוחה

בערך פעם ביום ואני לא רואה שינויים במשקל. יש לך רעיון מה זה?

dimitrygo

Active member
מנהל
לא אבל את אומרת שזו לא תופעה חדשה, מה

וטרינר אמר על זה?

נועה 200

New member
אף אחד לא בדק אותה בעבר בגלל זה

התייעצתי בטלפון ואמרו לי שאם מתנהגת כרגיל אז אין מה להתרגש, או שהיא חזירונת ואוכלת מאוד מהר (מה שנכון...) רו שמדובר בכדורי שיער. בכל אופן הוט' כבר לא ראתה אותה הרבה זמן, נראה לי אקבע לה תור לבדיקה שגרתית

dimitrygo

Active member
מנהל
יש כדורי זכוכית צבעוניים גדולים כאלה, ניראה

לי מוכרים בחנויות יצירה אבל לא רק. כדאי להוסיף לקערת מזון שהחתולה תתאמץ כדי להוציא גרגרי מזון וזה יאיט את קצב האכילה.

בולאית

New member
אצלינו פעם

השמנמן התחיל להקיא אוכל שלם ולא מעוכל ורצנו לוטרינר. עשו רנטגן ובדיקות דם והוא הקיא והקיא ימים וכבר התחרפ]נו לגמרי וחשבנו שזה הסוף, ואז הוא הקיא ענף ענק והבריא.....

יוקה

New member
ענף? אולי קצת כמו חבל?

לפעמים השיער מצטבר על דפנות הוושט וצינור העיכול ומקבל את צורתם כאילו היו תבנית. יחד עם המזון החצי מעוכל זה נדבק כמו חימר, נגד, וכשהם מצליחים להוציא את זה בהקאה - זה נראה ממש כמו חבל, הדמיון גם תלוי בצבע השיער כמובן. אם זה המצב - זה לא קשור לטפשות. אם בלע ענף של ממש (כל כך קשה לי להאמין.....) - יתכן שהוא קצת "מפגר" באמת... :)

בולאית

New member
ענף, ענף לגמרי, שבור באמצע עם עלים....

אובייקטיבית...לא הדבר הכי חכם שהוא אכל.

למעלה