חתולה מיוחמת

Sweet Fantasy

New member
חתולה מיוחמת

החתולה שלנו נכנסה ליחום בסופש, אנחנו מתכוונים לעקר אותה כמובן, אחרי הייחום (בהמלצת הוטרינר) רציתי לשאול, האם החתולה סובלת בייחום? זה נראה כאילו כואב לה, היא לא שקטה (אני יודעת שיללות הן חלק מהייחום) מחפשת כל הזמן מקום נוח לרבוץ בו, ואוהבת שמלטפים לה את הבטן, ובכלל רוצה צומי כל הזמן. האם היא סובלת מכאבי בטן כמו אצלינו הנשים?
יש דרך להקל עליה? עד שהיא תסיים את הייחום ותועקר.. סליחה על השאלות ה"טיפשיות", כל החיים היו לנו זכרים בבית וחתולה נקבה אחת שעוקרה לפני שהספיקה להתייחם. תודה, מיכל

הי מיכל

Long time... אז ככה - השאלה אם היא סובלת היא לא פשוטה - זה סובייקטיבי מאד, אבל לטעמי - זה פשוט חלק מהטבע, ולא נראה לי שהן סובלות. ההתנהגות של ה "צומי" היא יותר בגלל באמת "צומי" ולא בגלל כאב או חוסר נטוחות (אני מכיר איך התופעות האלה נראות אצל בעלי חיים וזה שונה) בהצלחה

Sweet Fantasy

New member
תודה על התשובה

אבל נראה שהיא באמת סובלת, הולכת כפופה כזה עם התחת למעלה (כאילו מחכה לזכר) היא ממש לא שקטה, נכון שזה "חלק מהטבע" אבל היא לא בטבע, היא בבית שלי, ומחכה שאיזה חתול חסון "יגאל אותה מיסורייה". לא ידוע לך אם חתולות סובלות מכאבי בטן כמו נשים?
נאמר לי שהיא פשוט ממש...חרמנית... ולכן מתנהגת כך, אבל נראה שזה ממש מציק לה, רק שאני יושבת ומלטפת לה את הבטן היא נרגעת קצת.

GrimBoy

New member
היי דר' ארז ומיכל :)

דיברתי כבר עם מיכל על הנושא. כנראה שהדעה שלי נופלת איפשהו בין שניכם. לדעתי האישית החתולה נמצאת במצב לא נעים כי היא מרגישה צורך מסויים שכרגע הוא מאוד חזק והיא לא מקבלת עליו מענה. מצב שלדעתי מביא אותה לחוסר נוחות ונעימות, אבל במפורש לא לסבל. חבל להסתכל על זה ככה. ההנאה שלה מהליטופים בבטן הגיונית ביותר שכן לדעתי גם הפיטמות שלה והאיזור הפנימי שלהן מגורות וה-"חיכוך" הזה של הליטוף מרגיע אותן. תמשיכי לעשות זאת אם זה מה שיעשה לך הרגשה שאת משפרת את המצב.

Sweet Fantasy

New member
לא רק בבטן

היא פשוט יותר רגועה כשאני מלטפת אותה, וזה נראה באמת כאילו היא סובלת!!!! היא הולכת כפופה ולא נוח לה, זה לא נראה "רק" חרמנות..

for no one

New member
זה לא כזה נורא

בכל מקרה, אין מה לעשות עכשיו. הרי לא תתני לה זריקה למניעת ייחום, כי אף אחד לא רוצה לעשות לה סרטן. גם טוליפ שלי התייחמה חודש לפני הזמן, אז סבלנו את הייחום, ומייד לאחריו עיקרנו אותה. הדבר הטוב שיצא מזה זה שהיא התאהבה באבא שלי (התייחסה אליו כמו שהיא אמורה להתייחס לחתול זכר) - ומאז היא צמודה אליו. היא כבר בת 8.5, ועדיין מקנאה כשהיא רואה שהוא מחבק את אמא. ואם בלילה הוא מדבר עם אמא ולא מתייחס אליה היא עושה לו ברוגז (היא ישנה מחובקת איתו כל הלילה)

Sweet Fantasy

New member
../images/Emo13.gif חמודה החתולה שלכם.

בקשר לחתולה, שימי לב ששאלתי על ההשפעות של הייחום עליה, לא עלינו, לי אין בעיה לחכות, "סובלת" את הקיטורים שלה, מה שאני רוצה לדעת אם למישהו יש מושג אם באמת הן סובלות בייחום, לא סבל ברמה מטורפת, אלא אם אולי יש להם כאבים מסויימים כמו לבנות במחזור, זה באמת מעניין (וקצת מטריד) בכל מקרה השאלה הראשונה נכתבה כדי לראות אם יש משהו שאני אוכל לעשות כדי להקל על החתולה עד העיקור. אבל לא נורא, היא מקבל המון ליטופים ונראה שזה עוזר

for no one

New member
גם אני התכוונתי לסבל של החתולה

הצומי עוזר להן, אבל קשה באמת לדעת אם כואב להן או משהו. לנו היה הרושם שהיא פשוט לא מבינה מה עובר עליה - היתה הולכת למראה ומנסה לפלרטט עם החתול שראתה שם, שזה בעצם היה הבבואה של עצמה

למעלה