חתולה יורדת במשקל

evike

Well-known member
מנהל
חתולה יורדת במשקל

בשיטוט מיקרי בפורום חתולים, נתקלתי בפוסט על חתולים שירדו במשקל.
אני לא רוצה להתייחס לכל הנכתב בפוסט, מכיוון שיש תגובה של הווטרינר שעליו מדובר.

מה שכן, הפוסט גרם לי להתייחסות ולחידוד בעיית הירידה במשקל אצל החתולה שלי.

החתולה בריטית (כנראה לא גזעית) בת שנתיים וחצי, אצלינו כשנה ורבע.
היא הגיעה אלינו במשקל של כ 4 קילו.
תמיד היתה בררנית באוכל. לא אוהבת כמעט כלום - אפילו לא טונה - אוכלת רק אוכל יבש מאיכות טובה.
הגיעה יחד עם פרופלאן, החלפנו לה לאיימס, לרויאל קנין לבריטיים, לפרסיים (יש סברה שהיא מעורבת עם פרסי, לפי המראה שלה כנראה שלא, אבל זה לא ממש משנה).
מכיוון שהיא לא מתלהבת משום אוכל, ניסינו עוד כמה דוגמיות של מזון איכותי, כולל אורגני, אבל היא לא מתלהבת מכלום.
היא מראה רצון לאכול. מראב לנו כאילו היא רעבה, אבל ממשיכה לאכול מעט, אולי כדי לשרוד.

המשקל שלה יורד לאט, כך שבהתחלה לא כל כך הרגשנו בזה. לא חשבנו לקחת אותה לווטרינר רק כדי לשקול אותה.
היא נשקלה כשהגיעה לחיסונים, והירידה היתה קטנה.

קנינו משקל דיגיטלי שהסטייה שלו היא כ 100 גרם + -.

מכיוון שהיא התחילה להקיא בכל כמה ימים, ומצד שני אוכלת ממש מעט, ובשקילה הביתית היא כ 3.600 קילו, לקחנו אותה לווטרינר.
גם על המשקל אצלו היא שוקלת כ 3.600 קילו.

בבדיקה ידנית מדוקדקת, ובדיקה עם סטטוסקופ, הכל נראה תקין.

החלטנו לנסות החלפת אוכל לINTESTINAL, כדי לשלול רגישות לאוכל. ורק אח"כ לעבור לבדיקות מעמיקות יותר.

בינתיים היא התחילה להקיא שערות, והפסיקה להקיא אוכל.
הפרווה שלה היא כפולה, לא ארוכה אבל גם לא קצרה.

היא לא מוכנה לאכול לא כדורים ולא משחות להוצאת שיער. לאחרונה קנינו לה דשא, והיא טועמת ממנו טיפה פה ושם, אבל את הקאת השערות התחילה לפני שהבאנו את הדשא.

היציאות שלה לא השתנו, הן רגילות, אם כי כמובן הכמות פחתה מעט. (אגב, מאז שהיא אצלנו, יש לה יצאות רק אחת ליומיים.)

ההתנהגות שלה רגילה לחלוטין, אין שום, אבל שום שינוי. היא לא מראה סימני מצוקה או מחלה.

אציין רק, שלפני כשלושה שבועות, גיליתי עליה פרעושים (אני אשמה, בשל החורף הזנחתי את מתן האמפולה נגד פרעושים), ונתתי לה ליתר בטחון גם כדור נגד תולעים.
עכשיו היא נקייה מפרעושים, שכנראה אנחנו מביאים הביתה מהחצר, שם יש הרבה חתולים שאנחנו גם מאכילים אותם.

בעיית האוכל החריפה לאחר מתן האמפולה והכדור.

אתמול, ביאושי, נתתי לה אוכל מהיד, מעורב עם האוכל לחתולי החצר. והיא אכלה. לא הרבה, אבל יותר מאשר כרגיל אצלה לאחרונה.

האם נראה לכם שיש בעיה בריאותית, או אולי התנהגותית?

כמובן, שאמשיך בבירורים אצל הווטרינר, אבל הייתי רוצה לשמוע גם את דעתכם.

אודה לכל תגובה.

שבת שלום.

חתולה מקיאה שיערות

את חייבת לקחת אותה בהקדם לבדיקה וטרינרית.
בתור התחלה דרוש צילום רנטגן של החתולה.מבחינת הסבירות,סיכוי גדול שיש לה גוש שיער גדול שממלא לה את הקיבה . במצב כזה אם המשחות הלקסטיביות לא יפעלו לא תהיה ברירה אלא לנתח ולהוציא אותו.
כמובן שמעבר לאבחנה הזאת יש עוד הרבה אבחנות מבדלות אחרות אפשריות ואת כל אלה תצטרכו לשלול במידת הצורך בהמשך אצל הוטרינר המטפל.
בהצלחה
ואנא עדכני אותנו לגבי ההתפתחויות.
שבת שלום
עמיחי

evike

Well-known member
מנהל
ברור שאקח אותה להמשך בדיקות וברורים

רציתי רק לשמוע דעות נוספות לבעיות נוספות אפשריות מהרופאים המומחים של הפורום.
תודה על התגובה.

evike

Well-known member
מנהל
עידכון לגבי מצבה של מיה החתולה

אתמול עשיתי איתה נסיון.
לקחתי מהג'וזיקט, המזון שאני מאכילה בו את החתולים בחצר, עירבבתי עם האוכל שלה, ונתתי לה לאכול מהיד שלי.
הפרינצסה אכלה, ואפילו לא רע.
בלילה חזרתי על הנסיון, היא אכלה.

נכון, זו לא הכמות שהיא היתה רגילה לאכול, אבל לפחות אכלה יותר מאשר בימים האחרונים.
בבוקר היה גם חסר מעט מהקערית שלה, כך שהיא לפחות לא מורעבת.
כשחזרתי היום מהעבודה, גם היה חסר מעט בקערית שלה. ושוב, היא אכלה לי מהיד.
היא גם הפסיקה להקיא.
ועוד משהו שהיא אוכלת וזה חדש אצלה, זה דשא שקניתי בחנות לחיות מחמד.

בשיחה עם הווטרינר, החלטנו שבכל זאת כדאי לעשות לה בדיקות דם ואולטראסאונד, אבל זה כבר לא דחוף, אז נחכה כמה ימים ונראה לאן זה מתפתח.

מאד יכול גם להיות, שחלק מהבעיה היא התנהגותית.

תודה על ההתעניינות.
אמשיך לדווח כשיהיו לי חדשות.

ערב נפלא.

למעלה