חתולה חולה

חתולה חולה

שלום , החתולה שלי מקיאה כבר שלושה ימים , יש לציין שהיא אוכלת למרות שהיא מקיאה , היא נראית קצת יותר רגועה , אבל לא גוססת. לפי דעתי היא אכלה או שתתה משהו שעמד בכיור יותר מדי זמן. השאלה שלי , האם קלקולי קיבה קיימים אצל בעלי חיים? האם זה מה שהיא עוברת כרגע? האם אפשר להמתין ולראות אם זה יחלוף עוד כמה ימים? או שישר לרוץ לוטרינר - מכיון שאין באיזור הקרוב זאת בעיה. תודה.

judyr

New member
ידידי...

אחרי שלושה ימים זה כבר לא נקרא "ישר לרוץ לווטרינר" מה היא מקיאה? אוכל? נוזלים? שערות? יש דם? מקיאה ישר אחרי האוכל? היא שותה? בכל מקרה לא משנה מה אני אשאל אני מציעה שתגש איתה לבדיקה

הקאות

הקאה יכולה לנבוע מקלקול קיבה, לשאלתך, אבל אם היא נמשכת שלושה ימים, החתולה חלשה מהרגיל ("רגועה", כדבריך) יש כבר צורך אמיתי בבדיקה. שתי סיבות חשובות לבדיקה: 1. איתור הגורם להקאה (הרשימה ארוכה מאוד) וטיפול בו. 2. גם אם ההקאה על רקע בנאלי לחלוטין, יש לטפל בתוצאות ההקאה - במזג אוויר כזה, הקאות של מספר ימים יכולות בקלות לגרום להתיבשות, וזה כשלעצמו מסכן חיים (עוד לפני שנכנסים לעניינים מורכבים יותר של שינויים באלקטרוליטים וקללות אחרות). לאור הכרותי את המצב בארץ, קשה לי להאמין שיש מקום בו אין וטרינר באיזור הקרוב. ובינינו, גם אם באמת אין כדאי להתאמץ.

באזור ת"א והמרכז אין וטרינר?

לחתולים יש חוש ריח מצוין והם בד"כ לא יאכלו משהו שהוא מקולקל, דווקא בגלל שהיא אוכלת אז הסבירות לקלקול קיבה לא גדולה, אם היא אוכלת ומקיאה אז ייתכן ויש לה חסימה בקיבה אבל מה אני יודעת אני לא וטרינרית. קח אותה מהר לבדיקה ואל תחכה שהיא תגסוס, גם ברגע זה אפשר לקחת לוטרינר תורן, או מחר אחה"צ למרפאה ברח' הבונים בר"ג. הרבה בריאות לחתולה!!!

למעלה