חתולה ותינוק

חתולה ותינוק

שלום לכולם,
אני בת 33, נשואה ובהיריון ראשון. לבעלי ולי יש חתולה מדהימה (לשעבר חתולת רחוב) בת 8שגורמת לנו הרבה אושר. העניין הוא שהיא לא צפויה, וכשהיא לא אוהבת מגע מסויים (לדוגמא בגב- היא אוהבת רק ליטוף בראש) היא עלולה לשרוט.
אני דיי חוששת מהמפגש בין התינוק לחתולה. אני חוששת כשהתינוק יהיה יותר גדול, ויזחל, הוא יגע בה באופן שלא ימצא חן בעיניה והיא תשרוט אותו. אני לא ממש יודעת איך להתנהל עם שניהם. מצד שני, אני לא רוצה להרחיק את החתולה מהתינוק, ולצעוק עליה בכל פעם שתתקרב אליו- כי מה אני אלמד את התינוק שלי? שחתולים זו חיה מסוכנת? לא אהובה? ומצד שני, אני חוששת לביטחון של התינוק.
אשמח לשמוע את תגובתכם....

עוד פרט חשוב!

החתולה שלנו היא, אמנם, חתולת רחוב לשעבר- אבל עם השנים היא בקושי רוצה לצאת לחצר. היא יוצאת לשלוש דק' (על השעון) "לשאוף" אוויר, ואח"כ מייללת שהיא רוצה לחזור לתוך הבית.

meedas

New member
רוב החתולים לא צפויים

זה חלק מהקסם שלהם

&nbsp
הכי חשוב - אף פעם לא להשאיר את התינוק והחתולה יחד בלי השגחה.
&nbsp
כדי להקטין את הסיכון לפציעה אפשר לנסות להרגיל את החתולה לגזירת ציפורניים ולהקפיד עח שגרה קבועה (אם אין נסיון בגזירת ציפורניים כדאי לקבל הדרכה מוטרינר כדי לא לגרום נזק)
אפשרות נוספת היא הדבקת כיסויים יעודיים על הציפורניים
&nbsp
כמו שמלמדים פעוטות להתרחק מסכנות אחרות (כיריים, שקעי חשמל, מדרגות וכו') מלמדים אותם גם איך להתנהל עם החתול המשפחתי. והם לומדים מהר מאוד את הכללים

&nbsp
נקודה קטנה לסיום - אם הגעת התינוק צפויה להוציא אזורים מסוימים מהבית אל מחוץ לתחום עבור החתולה (למשל החדר של התינוק) או לשנות התהלויות רלוונטיות אחרות, כדאי להחיל את הנוהלים החדשים כבר מעכשיו ולא לחכות לרגע האחרון. כך החתולה לא תקשר הרעת תנאים כלשהיא עם התוספת החדשה

שממית12

New member
כשמרגילים חתול למשהו חשובה העקביות
חתול לעולם ינסה להפר את הכללים. לכן חשוב לא לוותר לו אף פעם. הוא תמיד ינסה למצוא פרצות בחוקים... טוב שאתם מתחילים בחינוך מוקדם. אל תתיאשו, ככה הם החתולים ,ף עצמאיים ועושים מה שבראש שלהם...
הבעיה עלולה להתחיל בעוד כשנה ומשהן כשהתינוק שיוולד במזל טוב, שלכם יתחיל לזחול ולהתעניין בחתולה.

elator

New member
אם זה ירגיע אותך

הילדה שלי גדלה עם כמה חתולים בבית וכשהיא הייתה תינוקת הם בקושי התקרבו אליה (גם היום לא מתקרבים יותר מידי). היה חתול אחד ששרט אותה כמה פעמים כשהתחילה לזחול ולגעת אבל הוא למד להיות יותר סבלני איתה למרות שהיא לא ממש הפסיקה להציק

למעלה