חתולה גורה משתעלת

Feanor75

New member
חתולה גורה משתעלת

חתולה בת כ-4.5 חודשים, אימצתי אותה לפני 3 שבועות. יש לה תנאים טובים- בית קרקע עם הרבה מרחב בחוץ, אבל רוב הזמן מעדיפה להיות בבית. לפני כשבוע שמתי לב שהיא משתעלת, כמה פעמים ביום, בערך דקה-שתיים כל פעם ואז זה עובר לה והיא חוזרת למצב נורמלי, בריאה ונמרצת, יש לה תיאבון טוב. האימוץ לא היה טראומטי והיא התאקלמה מהר למקום החדש.
מה יכול לגרום לשיעול?
לקחתי אותה משכנים ולא ממכלאות, אז זה בטח מפחית הסיכוי לשעלת המכלאות. בהתחלה היו לה פרעושים אבל כולם מתו בתוך כמה ימים אחרי טיפול באמפולה.
יש לה מנהג מגונה לקרוע חתיכות מגלילי נייר טואלט, לשחק איתן ולהכניס לפה, יכול להיות שהיא גם בולעת אותן, האם זו יכולה להיות הסיבה?

אשמח לדעות ועצות
תודה!
פאנור75

שיעול בגורת חתולים

שלום פאנור
ישנן סיבות רבות לשיעול, אבל בגיל הזה, בוודאי אם היא לא מחוסנת, הסיבה הנפוצה ביותר היא דלקות.
אני מציע לקחת אותה לבדיקה אצל רופא. יתכן שהיא צריכה אנטיביוטיקה, אבל זאת רק לאור הממצאים שיהיו.
אסף

Feanor75

New member
אכן היא עוד לא מחוסנת

אם נותנים לה עכשיו את החיסון המרובע, יש מחלות שהחיסון הזה יימנע ממנה לכל החיים (כמו תולעים במעי, שעדיין אין לה), או שצריך לחסן מחדש כל שנה?
&nbsp
תודה

תוכנית חיסון

תוכנית החיסון המקובלת לגורת חתולים הוא חיסון מרובע וחיסון דחף לאחר חודש.
לאחר מכן ההמלצה היא לחסן פעם בשנה.
לגבי תולעים - הטיפול איננו מחסן כנגד תולעים, אלא רק הורג את אלו שישנן. במידה ותהיה הדבקה חוזרת, שוב תהיינה תולעים. הגישה הנהוגה בארץ היום היא לתת טיפול נגד תולעים כל חצי שנה.

והערה אחרונה - במידה והיא אכן חולה, לא ניתן לתת לה את החיסון כעת. ראשית יש לטפל בה ולחסן רק לאחר שתבריא.
בהצלחה,
אסף

Feanor75

New member
תודה על התגובה!

פרט לשיעול היא בריאה לגמרי, חיונית ונמרצת אז אני לא חושב שהיא חולה. אמרו לי שיכול להיות שיש לה כדור שיער שהיא צריכה להקיא, במיוחד בגיל הזה שאחרי הגמילה, שהיא התחילה להתנקות בעצמה מרגע שלקחתי אותה.

למעלה