חתולה בסכנה (?)

shloompy

New member
חתולה בסכנה (?)

אני שואלת בשביל אבא שלי. יש לו חתולה צעירה ושובבה, בת 7 חודשים בערך. אחד ממקומות המשחק האהובים עליה הוא מעקה מתכת (צר להחריד) בחלון הסלון. החלון הזה הוא מאוד גדול, אין רשתות ובימים חמים ממש אין אופציה לסגור אותו. אמנם הקומה לא גבוהה (קצת פחות מקומה ראשונה על עמודים), אבל אני מאוד חוששת שהיא תיפול ותיפצע. היא מאוד אוהבת לשבת וללכת על המעקה ואף לרדוף אחרי פרפרים חולפים (!!). למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות כדי לשמור על הלוליינית הקטנה?

AnOracle

New member
היי

מה שלומך? ובכן בקשר לפנייתך,גם אצלי אישית הייתה אותה הבעיה עליה את מספרת... במקרה שלי החתולה נפלה (למזלי לגגון שבקומה מתחת). בגדול אין סכנה ממשית לחיי החתולה, חתולים הם בעלי שיווי משקל מדהים ביותר,יכולים להציל את עצמם מהמצבים המפחידים שהם מכניסים את עצמם. ניתן לבצע התניה עם החתולה-משמע ללמד אותה שאסור, ניתן להוריד אותה כל פעם מהמעקה הזה כדי ללמד אותה שאסור,ניתן למרוח על המעקה חומר דוחה חתולים שניתן לרכוש בחנות חיות אבל הכי מומלץ לספק לחתולה מתקן טיפוס וגירוד גבוה ונחמד שאיתו היא תרצה לשחק ויספק לה את השעשוע אותו היא מחפשת. מאחלת הצלחה

shloompy

New member
באמת חשבתי על תחליף

בצורת מתקן גירוד מעניין, אבל אני חשבתי שאולי מנקודת הראות של החתולה, שום דבר לא משתווה למקום שממנו אפשר להשקיף על הרחוב, לא? ולכן לא ימנע ממנה עדיין לעלות גם לשם.

AnOracle

New member
זה נכון

זה אכן נכון אבל בהתניה נכונה ניתן לגרום לחתולה לחשוב שהיא החליטה שמתקן הגירוד הוא מה שהיא רוצה... אם אביך באמת ובתים חובב חתולים מושבע.. תוכלו לעשות לכם יום כיף שבו תתקינו מדפים על הקירות... אני זוכרת שראיתי פעם בית של אישה חובבת חתולים (חובבת זה בלשון המעטה בקשר אליה) שתלתה מדפים מרופדים בלבד לאורך הקירות שלה ושלל החתולים שלה מטפסים שם... היא גם בנתה להם מין פינות נחת בחלקים גבוהים של הקיר.. ובכן אבל האישה הזאת הקדישה חייה לחתולים וכמובן שאני לא חושבת שזה דבר של מה בכך. אני ממליצה בחום לקנות את החומר דוחה החתולים ולמרוח את המעקה כולו... כולל העמודים עליו הוא נתמך...

יצורה

New member
זה לא מדויק שאין סכנה ממשית לחיי החתולה

לא חסרים סיפורים על חתולים שנפלו מחלונות (אפילו נמוכים יחסית) ונהרגו או הלכו לאיבוד. וגם אם הנפילה לא תהרוג אותה - גם פגיעה אורתופדית זה לא בדיוק תענוג. רצוי מאוד לרשתת את החלון ולהיעזר באיש מקצוע.

shloompy

New member
אני מסכימה

אני חושבת שהיא בקלות עלולה ליפול ולהיפצע, במקרה הטוב...
רשתות זה כנראה לא אופציה. זה גם חלון מאוד גדול וגם נראה לי שמבחינת כסף, לא יסכימו איתי. היה לי רעיון לחבר מעל המעקה קרש עץ רחב. כך גם יהיה פחות סיכוי שהיא תיפול וגם העץ זה משהו שיש לה יותר אחיזה אליו (מבחינת ציפורניים). מה דעתכם?

יצורה

New member
לא יודעת כמה זה יעזור

אם יהיה קרש רחב, יהיה לה נוח יותר לטייל שם... את יכולה להעלות תמונות של החלון? אולי למישנו יהיו רעיונות לגבי רישות.

ליזי133

New member
מצטרפת....

אנחנו בשכירות, אז אין אפשרות לרשת או כל דבר כזה, ויש לי מרפסת, הקיץ מתקרב נעשה חם אוני לא יכולה להחזיק את המרפסת סגורה וכל פעם שהיא מטפסת שם היא עושה לי התקף לב! ועוד אנחנו קומה 3!!

shloompy

New member
תמונות קשות לצפייה ../images/Emo3.gif../images/Emo12.gif

אז אני מצרפת כמה תמונות של החתולה הלוליינית. אבא שלי אומר שכשהוא רואה אותה על המעקה הוא כמעט משתבץ... ולא מעז להתקרב או לקרוא לה כדי שלא תתבלבל בטעות ותיפול. אני חשבתי על דוקרנים כאלה נגד יונים אבל "זה לא נראה טוב באמצע הסלון" הצעות לפתרונות אסתטיים יותר יתקבלו בברכה.

AnOracle

New member
פתרונות

פתרון אסטתי לחסימת החלון לצערי אין... גם אם תשלימו את החלון בסוג של רשת,הנואשות של החתולה לצאת החוצה תוביל לנסיון של החתולה והצלחתה לקרוע את הרשת.. לפי מנח הגוף של החתולה על המעקה ניתן להסיק שיש לה שיווי משקל מספק... אבל אני לא מומחים בפזיולוגיה של חתולים (אולי בעתיד) הדבר היחיד שאני יכולה להמליץ,זה להשגיח על החתולה כמה שיותר בעת המשחק שלה על החלון ולא להסיח את דעתה... אך טבעי שחתול ירצה להיות במקומות גבוהים (כן יעידו הגורים שאני מטפחת שאוהבים לעמוד על הכתף הלא כל כך יציבה שלי) ואולי עדיף לתת לה לעשות את זה,כמה שזה מפחיד לנו לצפות בזה בתור בני אדם ולדעת שלחתולה אין שיויי משקל מספק

lasi 3

New member
לא ירחק היום והיא תפול , ואז תבכו ותצטערו

חייבים לסגור את הפתח באיזה שהיא צורה. אין שם תריסים רגילים ?

אלבה

New member
אחלה פתרון שבעולם

לשים אדניות לכל אורך המעקה. ברווח שבין המעקה לקיר, אם קיים, אפשר לשים פרופילים של קירות גבס.

shloompy

New member
זה נשמע כמו רעיון ממש טוב

זה בטח לא ימנע ממה ללכת על המעקה אבל זה בהחלט יכול לשמור עליה מנפילה למטה לרחוב

shloompy

New member
את צודקת בעקרון

יש רק תריס חשמלי, כך שגם זה לא יפתור את הבעיה. אני גם חוששת שבסוף יקרה אסון אבל... אנחנו מחפשים פתרון שיאפשר גם לדיירי הבית האחרים להמשיך להינות מהחלון. זה החלון היחידי בחלל של הסלון והמטבח ואי אפשר שיהיה סגור כל היום בתריסים.

למעלה