חתולה אחרי המלטה

reuth האחת

New member
חתולה אחרי המלטה

יש לנו חתולה שאספנו מהחצר בהיותה בהריון רצינו לעבור את ההריון הזה ואז לעקר אותה
היא המליטה יום שבת בבוקר 6 גורים היא עצמה בת שנה היא המליטה בחצר הבית בחדר כביסה הכנתי לה שם אוכל מיים מיטה נוחה עם מגבות והכל
אחרי ההמלטה היא נתנה לנו להתקרב ולתת לה אוכל ולהחליף לה את המגבות בשמיכה רכה
היום בצהריים באמתי כרגיל והבאתי לה אוכל והיא לא היתה שם והיו שם רק שלושה גורים אחד מהם מת הבנתי שהיא מעוניינת להרחיק את הבריאים אכן היא באה ולקחה את השניים הנוספים
הבעיה היא שכעת הם במקום שאין לי גישה אליהם ולא אליה וזה מקום מסוכן עבורם הרמנו את הגור המת החלפתי לה שמיכה והיא לא חוזרת לשם היא כל הזמן מנסה להכניס אותם לבית אבל אני לא מאפשרת לה ..
אחרי המגילה השאלה היא כזאת למעשה כמה שאלות
1.האם היא שוב תחזור לחדר כביסה ??
2.למה היא מתנשפת כמו כלב ..?
3.בגלל שאני רוצה שהיא לא תעזור את הגורים אני לא רוצה לעקר אותו ולהרחיק אותה שמעתי שיש דבר כזה זריקה שכך היא לא תהיה מיוחמת במה מדובר והאם כדאי בנתיים לעשות את הזריקה עד שהגורים יתחזקו..?

תשובות

1. לא בטוח שהיא תחזור. החתולה מחפשת את המקום שבו היא מרגישה הכי בטוח לגדל את הגורים. גם אם זה נראה לך מקום לא בטוח, לרוב עדיף לסמוך על החושים שלה. אם המקום שהיא בחרה לא טוב, סביר שהיא תנסה למצוא מקום אחר.
הכי נכון זה לעזוב אותה בשקט. התרוצצות סביבה רק תגדיל את הלחץ בו היא נמצאת.
2. התנשפות בחתולה יכולה לנבוע מלחץ, חום, או קשיי נשימה. קשה להגיד מכאן. לעיתים זה עלול להיות סימן מדאיג, אך בגדול עדיף לשפוט את זה כאשר היא רגועה.
3. מנעית ההיריון הבא: גם אם תעקרי אותה עכשיו (אני לא ממליץ) היא יכולה לחזור אל הגורים. הזמן הטוב ביותר לעקר אותה הוא עוד כחודשיים - אז הגורים כבר יהיו פחות תלויים בה, וגם הגודש בעטינים יפחת (מה שמקל על הניתוח).
בשום אופן אל תתני לה זריקות למניעת ייחום. הזריקות גורמות לגידולי עטין ולדלקות רחם, ומאחר ואת מתכוונת לעקר אותה בקרוב הן לא יועילו בדבר.
מזל טוב,
אסף

reuth האחת

New member
תודה על התשובה המעמיקה

למעלה