חשש למחלת תפלת השתן

erezbt

New member
חשש למחלת תפלת השתן

שלום, אצל בני (בן חצי שנה) התגלו בשתי בדיקות שתן ערכים נמוכים של המשקל הסגולי של השתן (הוא לא עולה מספיק במשקל - כ200 גרם בשלושה שבועות): specific grav-u: 1.00 הנורמה: 1.01 - 1.03. בדיקות הדם (מהוריד) - תקינות (כולל תפקודי כבד) רופאת המשפחה שלחה אותנו למרפאה אנדוקטרינית וכתבה שיש לשלול: diabetis insipidus. הבנתי שהכוונה ל"מחלת תפלת השתן" מישהו יכול להסביר לי במה מדובר? איך בודקים שזה אכן המצב? והאם תתכן סיבה אחרת לסימפטומים? תודה ארז

erezbt

New member
מישהו???

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

דיאבטס אינסיפידוס

שלום ארז, קודם כל המישהו, זו בד"כ אני. אני עונה לשאלות המבקרים בפורום, ואני אחראית לתוכן של דבריי. כל אחד יכול לנסות לענות בהעדרי, אבל בד"כ כשאנשים אחרים עונים הם מדברים מתוך נסיונם ולא מתיימרים לתת תשובה מקצועית. כאן אף אחד מאלה שראו את השאלה לא חשב שהוא יכול לתת תשובה בקמומי ולכן טרם קבלת תשובה. התור לאנדוקרינולגיה נקבע למתי???..... רק כדי לשים את זה בפרספקטיבה המתאימה. אני קצת בלחץ דל עבודה בימים האחרונים אז לא הספקתי לענות. האבחנה שהרופאה הזכירה, ובוודאי שהיא ממש לא בטוחה, זו מחלה שנובעת או מחסר הורמון אנטי-דיורטי, שתפקידו לרכז את השתן ולמנוה אבדן מים מהגוף, או מחסר תגובה להורמון זה בכליות. בשני המקרים הביטוי יהיה שתיה מרובה, השתנה מרובה של שתן דליל. יש לבן שלך בבדיקה אחת שתן לא מרוכז, אם כי מה שנהוג למדוד היא האוסמולריות ולא רק ה-specific gravity. יש קריטריונים די ברורים לבקיעת האבחנה. אין לי ספק שידעו לתת לך את השתובה לאחר שיעשו את הבדיקות הרלוונטיות. באותה הזדמנות אני מניחה שגם יבקשו עוד בדיקות לבירור העליה הלא מספקת במשקל. האם שמתם לב שהתינוק צמא מאד? האם אתם "דוחפים" לו הרבה בקבוקים מתוך תקווה שזה יעזור לו לעלות במשקל? האם שמתם לב לשינוי במפשר החיתולים שצריך להחליף לו במשך היום?

erezbt

New member
תודה על התגובה...ומספר תשובות...

תודה קרן על התגובה. התור נקבע בערך ליום ראשון בעוד שבוע. המשקל הסגולי הנמוך של השתן נמצא בשתי בדיקות שתן (שנעשו בהפרש של כחודש וחצי). התינוק לא נראה לנו צמא באופן חריג. הוא אוכל בדרך כלל בארוחות קטנות יחסית. משהו כמו 6-8 ארוחות ביום, 80-100CC בכל פעם, סה"כ בין 600 ל800 CC ביום. לא שמנו לב לשינוי במספר החיתולים שצריך להחליף לו ביום. תודה ארז ואיריס

אני לא רופאת ילדים

אבל הנפח שהוא מקבל זה כולל גם שתיה? אם כן אז 600 מ"ל ליום, לתינוק בן חצי שנה כולל אוכל ושתיה, זה נראה לי מעט מדי. הייתי מצפה שיהיה לו שתן מרוכז, אבל מצד שני אני לא מופתעת אם הוא לא עולה במשקל.

למעלה