חשש ליבלות בנרתיק

חן369852

New member
חשש ליבלות בנרתיק

שלום ד"ר גייסט, אני בת 21 פעילה מינית שנה וחצי עם החבר הראשון שלי (רק איתו). נבדקתי על ידך שהייתי בצבא לפני שנה (הכל היה תקין, אני נוטלת הרמונט) ולפני שבוע הייתי אצל רופא נשים, הוא עשה לי משטח צוואר הרחם ובדיקת פאפ ואמר שהוא חושב שהוא רואה 3 יבלות בפתח הנרתיק, והפנה אותי לרופא מומחה לבדיקת קולוסקופיה. קראתי באינטרנט על היבלות ואני לחוצה מאוד.... יש סיכוי שאני לא יצטרך טיפול? אפשר פשוט לחכות שהיבלות יעברו מעצמן? ולא הבנתי איך הרופא עושה שטיפה של האזור בבדיקה עם חומר לצריבה? אשמח ליותר פרטים על הדיקה ועל היבלות.. תודה..!

חשש ליבלות בנרתיק

קודם כל צריך לראות האם באמת מדובר ביבלות וזה ייעשה בביקת הקולפוסקופיה שאת הולכת לעבור. הבדיקה לא כואבת. אין שטיפה עם החומר לצריבה אלא צובעים את האזור בחומר צביעה מיוחד שמאפשר לראות יותר טוב . אם אכן מדובר ביבלות ייתכן שיצרבו על המקום אבל יש גם אפשרות לטפול תרופתי במשחה ולא בצריבה. אם את יכולה לטפל מיידית הייתי עושה זאת כיוון שבכך תיפטרי מזה וזה לרוב טפול חד פעמי. מריחת ההג'ל היא למשך חודש וזה יותר מעיק, אם כי יעיל. לבחירתך.

חן369852

New member
תודה רבה ועוד שאלה..

באיזו מידה הרופא מחליט שצריך לקחת ביופסיה?? אני כמעט בטוחה שיש לי את היבלות משום שראיתי במראה כמו שהרופא המליץ לי.. במידה ויהיה צורך, טיפול הצריבה יעשה במקום ע"י אותו רופא בד"כ? יש לי תור לרופא המומחה רק בעוד 3 שבועות.. המצב יכול להחמיר עד אז?

תודה רבה ועוד שאלה..

אם זה מראה אופייני, רוב הסיכויים שלא יקחו לך ביופסיה. טפול הצריבה בד"ר לא נעשה במקום אבל זה תלוי מי הרופא ואיפה את רואה אותו. אם זה מרפאה של קופ"ח , רוב הסיכויים שלא ייעשה במקום.

למעלה