חשש לדקומפרסיה

חשש לדקומפרסיה

שלשום בצעתי שתי צלילות במשך היום... הראשונה לעומק מקסימלי של 25 מטר, זמן שהייה בעומק המירבי כ - 10 דקות השניה, לאחר כשעתיים, לעומק מקסימלי של 18 מטר, זמן שהייה בעומק המירבי כ - 15 דקות... בלילה כשהגעתי הביתה לאחר נסיעה מייגעת מהדרום הרחוק עד לצפון הקרוב (כ - 5 שעות)... הרגשתי עייפות גדולה מאד (הגיוני למדיי)... יחד עם זאת היו לי תחושות מאד מוזרות של זרמים בכפות ידיים ורגליים (לא נימול, אלא מעין תחושה עדינה של זרימת נוזל הדם)... בנוסף הייתה לי סחרחורת קלה ועוד תחושות מוזרות שלא ידעתי להצביע בוודאות ממה הן נובעות... קושי גדול להרדם למרות העייפות, קצת דפיקות לב מואצות... החלטתי להיות מעשית ובדקתי בנט את תופעות ה"דקומפרסיה" - מצאתי שזה הכל מכל וכל בערך... ולא ידעתי מה לעשות... מחד הייתה סיבה מאד הגיונית לכך שארגיש עייפות קיצונית שתלווה בעוד תחושות, מאידך, קראתי במס' מקורות כי הרבה מחליפים תחושת דקומפרסיה בעייפות... לבסוף, לאחר התייעצות עם חבר, החלטתי להרגע... ולהקשיב טוב לגוף ו... נרדמתי על המשמר. קמתי בבוקר חדשה ללא כל תחושה מוזרה. אני יודעת כי הסיכוי מבחינת פרופיל הצלילה כי חוויתי דקומפרסיה הוא קטן יחסית, אבל עדיין קיים... במקרה וכן חוויתי דקומפרסיה קלה שחלפה לה מבלי משים, האם עליי לנקוט צעדים מסויימים לפני הצלילה הבאה שלי? אשמח לשמוע
בנושא...

הקרפיון

New member
זמן בעומק מירבי אינה אינדיקציה

מספיקה - אם את צוללת ללא מחשב את חייבת לעמוד בדרישות של הטבלה שאתה משתמשת בה - כלומר למדוד זמן מהתחלת הצלילה ועד לחנית הבטיחות (זמן תחילת עליה לא במיוחד רלוונטי בטופוגרפיה ובאופי הצלילות באילת). כדאי לחזור על התאוריה של שימוש בטבלאות.

../images/Emo52.gif שכחתי לציין

זמן הצלילה הכולל של הראשונה היה 35 דקות, של הצלילה השניה 42 דקות.... אני לא חושבת שיש בעיה מבחינת פרופיל הצלילה, קריא זמן שהייה בעומק, ירידה / עלייה מהירה מידיי... אני חושבת שלמרות שהצלילות היו "תקינות" לפי טבלאות וכד', אולי חוויתי דקומפרסיה. בשלל המאמרים שקראתי בנט, נאמר כי הדבר אומנם נדיר אך יכול לקרות

bkeilat

New member
איך נסעת?

נסיעה דרך מצפה רמון מאד לא מומלץ אחרי יום של צלילות - עולים שם לגובה 1000 מ'

נסעתי דרך הערבה

את העליות של סדום עשיתי על 60 קמ"ש בערך... (האוטו לא סוחב יותר מזה...)

ilanbt

New member
אוקיי זה מסביר הכל ../images/Emo8.gif

את סובלת מתסמונת ה
האיטי והגוף שלך פשוט העניש אותך על הסבל. בכל מקרה מומלץ מאוד לצלול עם מחשב או בתוך מגבלות הטבלאות (ואת חרגת מהם קלות) וכמובן לבצע חניית בטיחות.

חניית הבטיחות בוצעה למהדרין

לגבי הטבלאות... נו טוב אני אבדוק את זה שוב... וכמובן שאני סובלת מתסמונת הרכב האיטי
במיוחד כשהוא רואה עלייה... יש לו משהו חזק נגד זה.. או שהוא פשוט מעדיף את הדרך לאילת שהיא בירידה

yud4dive

New member
BK מאיפה הבאת את זה? לא דרך מצפה?

אז איך נעצור ב"חבית" לקפה, מלווח והופעה של הסקורפיונז מוקרנת על הקיר?

bkeilat

New member
לא אני המצאתי את זה

עליה ל-גובה 1000 מ' נחשב כמסוכן בתוך 8 שעות אחרי צלילה קח לינק אחד לדוגמה אגב, אפילו הרשות הספורטיבית למניעת צלילה בישראל פרסמה אזהרה בנושא נסיעה דרך מצפה

danfirer

New member
כפי שציינת את לא אמורה להיכנס לדקו

ולמיטב ידיעתי הענייה (אינני רופא), על סמך חומר כתוב ולא כתוב, דקומפרסיה אינה עוברת סתם כך ללא טיפול. תקשיבי לגוף שלך עוד קצת. גם התייבשות או מכת חום יכולות להסביר חלק גדול מהסימפטומים שהיו לך. לנוח לשתות הרבה ואם ממשיכה להרגיש לא טוב לפנות לטיפול.

danfirer

New member
כפי שציינת את לא אמורה להיכנס לדקו

ולמיטב ידיעתי הענייה (אינני רופא), על סמך חומר כתוב ולא כתוב, דקומפרסיה אינה עוברת סתם כך ללא טיפול. תקשיבי לגוף שלך עוד קצת. גם התייבשות או מכת חום יכולות להסביר חלק גדול מהסימפטומים שהיו לך. לנוח לשתות הרבה ואם ממשיכה להרגיש לא טוב לפנות לטיפול.

the diving vet

New member
תיקון קל, דקומפרסיה כן עוברת לבד אך

לא תמיד הנזקים שנגרמים בעקבותיה. בועיות החנקן בסוף יתמוססו בדם ובנוזלי הגוף, הבעיה היא אם עד לאותו הזמן הן לא עשו נזק בלתי הפיך - כלומר - בועית בעורקיק בלב תביא לנמק קל בגזרת שריר הלב לו היא מספקת חמצן או בועית בעורקיק במח תביא לנזק באותו חלק. לעיתים החסימה לא משמעותית, ולא נוצר נזק קבוע. כל זה ענין של מזל או לחליפין של צלילה בטוחה המונעת את הצורך בהסתמכות על המזל. 2 סנט בבקשה, או קיטונות של צוננים, מה שבא לכם.....

yoavbz

New member
עצה כללית

לא רק למקרה זה: אם יש חשש כלשהו לא מזיק להתקשר למר"י 048693460 או למיון של אסף הרופא ולבקש לדבר עם רופא כונן של תא הלחץ, זמינים 24 שעות (למרות שעדיף לא להעיר ב 3:00 בלילה..). לא עולה כסף, אנשים נחמדים והרבה יותר מרגיע מלחפש מידע באינטרנט ואפילו לשאול חברים מהפורום.

למעלה