חשש לדורבן

חשש לדורבן

שלום רב. לפני מס' חודשים התחלתי הלרגיש כאבים בכף רגלי, בקרסול. ההרגשה היא כאילו ש"תקוע לי מוט" ברגל, והכאב הוא בתחתית. לפני שהספקתי לגשת לבירור הייתה לי פציעה באותה רגל - נפילה שפגעה בשני הפטישונים - ומס' חודשים לקחו להחלמה. כעת שבתי לרופא כדי לברר את נושא הדורבן. הוא שלח אותי למיפוי עצמות ו-US [גם גכדי לבדוק את הפציעה]. הוא אמר שהמיפוי יראה אם יש דורבן. לאחר שהגעתי אליו עם הנ"ל, שלח אותי שוב לצילום קרסול, כדי לראות אם יש דורבן. יש לי תחושה שהוא פשוט פוטר אותי כל פעם בעוד בדיקה. אם המיפוי לא נותן אינפורמציה על הדורבן, אז צילום פשוט כן ייתן? בנוסף, ביום הפציעה ושבוע לאחר מכן עשו לי צילומי קרסול. אם יש לי דורבן, האם אי אפשר להשתמש בצילומים אלה כדי לאבחו זאת? ואגב, מה המינוח לדורבן באנגלית? בהפניה לרנטגן כתוב באבחנה משוערת rt ankle - CONTUNSION. תודה.

דורבן

שלום, לא בדקתי אותך ולכן לא אוכל להתייחס באופן ספציפי למקרה. המונח דורבן מתייחס לדלקת של רקמת החיבור בתחתית כף הרגל המתבטא בכאבים באזור מוצא הרצועה סביב העקב. המינוח באנגלית הוא Planta fascitis או Calcaneal spur . בכל מקרה, הטיפול הוא בנוגדי דלקת, כרית סיליקון לשימוש בתוך הנעל ובעיקר מתיחות ופיזיותרפיה. מדובר במחלה עיקשת אך חולפת. במיעוט המקרים נדרשת הזרקה מקומית ובמיעוט קטן עוד יותר - ניתוח. אין צורך בצילומים לצורך האבחנה. קרוב לוודאי שהרופא שבדק אותך שלח אותך לצילומים ולמיפוי כדי לשלול שמדובר במשהו אחר לאור התלונות על החבלה בקרסול. בברכה,

rafagav

New member
כדור טניס ועיסוי

לוקחים כדור טניס ומגלגלים אותו מתחת לכף הרגל. כמה שיותר זמן הרי זה משובח. זה לא צריך להפריע למהלך החיים מאחר ואפשר לעשות את זה תוך כדי צפיה בטוויזיה, ישיבה במשרד, בנסיעה ברכב (לא כנהג
) וכו'. גם עיסוי כף הרגל ומתיחתה לשחרור הרצועות שלאורכה לפני כל פעילות (ממש 'על הבוקר' ואחרי ישיבה ממושכת) יכולה לסייע!! מומלץ גם עיסוי העקב, אף אם מעט כואב במגע בהתחלה!!

למעלה