חשש לגידול אצל הכלב

dan2828

New member
חשש לגידול אצל הכלב

בוקר טוב,
ברשותנו כלב פאג בן 6, עד כה ללא שום מחלות, בריא לחלוטין.
מזה כשבועיים - שלושה, הכלב התחיל ללכת עם הצוואר עקום, כאשר בין היתר הוא פיתח פחד לקפוץ למיטה, דבר שהיה עושה זאת רבות לפני כן. יש שינוי בהתנהגות שלו מבחינת שמחת החיים שכן הוא לא קופצני כמו שהיה, אך הכלב אוכל, שותה, עושה צרכים כרגיל.
היינו אצל וטרינר, ולאחר סדרת בדיקות שכללו בדיקת אוזן (לא פולשנית), בדיקת דם, נראה כי הכלב לא סובל משום דלקת כלשהיא, הוטרניר אמר שקיים חשש אולי לגידול בראש אצל כלבנו, ובשביל לאושש זאת נצטרך לבצע צילום CT שעלותו יקרה, כ- 1,500 ש"ח.
רציתי לקבל אולי חוות דעת נוספת טרם ביצוע הבדיקה, מה האפשרות שאכן מדובר בגידול בראש והאם זה יכול להיות משהו אחר? בנוסף האם ניתן לטפל בסוגי גידולים..אנו ממש עצובים.

אשמח לתגובה.
דן.

הטיית ראש

הטיית ראש מעידה לרוב על בעיה עצבית. כדי לאבחן בדיוק את מיקום הנזק, ובעיקר להבדיל האם הבעיה היא מרכזית (בתוך המוח) או פריפרית (באוזן) יש ראשית לבצע בדיקה מלאה ומסודרת של מערכת העצבים. זו בדיקה שנעשית ע"י רופא, ללא הרדמה וללא הדמיה. עושים בדיקה של העצבים ע"י בחינת התגובות שלהם למגע או שינוי תנוחה של הגוף. אין בכך שום כאב או קושי, רק להכיר את העצבים ולעשות בדיקה יסודית ומסודרת.
רק לאחר מיקום הבעיה מתקדמים למחשבה של מה יכול היה לגרום לה. נכון שגידול במוח הוא אחת האפשרויות, אבל בהחלט לא היחידה.
אם אתה מעוניין - אתה יכול לפנות לייעוץ נוירולוגי בבית החולים הוטרינרי או לד"ר איתי סרוגו שגם הוא מומחה לנוירולוגיה שעובד באופן עצמאי. אתה גם יכול לבקש מהרופא שלך להזמין אותו למרפאה (בתשלום כמובן) כדי שיוכל לבדוק ולעזור לכם.
בהצלחה,
אסף

dan2828

New member
שלום ד"ר ירום, שאלה נוספת..

האם הבדיקה כפי שתיארת אותה, עושה רק וטרניר שמתמחה בנוירולוגיה? האם כל וטרינר (ואף זה שהייתי אצלו) לא אמור לעשות אותה?
תודה רבה עזרת לי המון !

dan2828

New member
נ.ב - אפשר לקבל בבקשה את מספר הטלפון של איתי?

לא מצאתי את זה באינטרנט..שוב, תודה.

בדיקה נוירולוגית

השאלה אכן במקום. זו בדיקה שכל וטרינר מכיר ויכול לבצע. כמובן שמידת המיומנות משתנה והפרשנות היא עיקר משמעותו של המומחה במקרה זה, אבל בשלב ראשון אין ספק שזה לא הכרחי

dan2828

New member
עכשיו בלבלת אותי קצת..מז"א לא הכרחי?

האם יש טעם ללכת למומחה נוירולוג טרם ביצוע ה- CT ?

לא התכוונתי

יש טעם בבדיקה נוירולוגית יסודית. לא ממש משנה לי מי עושה אותה. שאר הבדיקות צריכות להיות מבוצעות לאור מיקום הבעיה והגדרת חומרתה. יתכן שהרופא שלך עשה את זה, אתה יכול לשאול אותו.

למעלה