חשש לבריחת שתן או דלקת?

Twinsen2005

New member
חשש לבריחת שתן או דלקת?

בימים האחרונים יש לי ריח של שתן מאוד חריף בחדר. החדר מנוקה הרבה וגם שתי קופסאות החול. הדבר חיזק אצלי חשש שאולי משהו לא בסדר אצל הזכר שלי כשקלטתי שיש מצב שבורחות לו טיפות קטנות של שתן. בשני מצבים קלטתי שהוא על המיטה ואז הוא יורד ממנה ויש עליה כתם קטן. אני מאוד חושש מהעניין. האם מדובר בדלקת בדרכי השתן? איזה סימנים נוספים עלי לחפש? איזה טיפולים נותנים בדרך כלל לבעיה ואיזה בדיקות צריך לעשות? האם זה מדבק לחתולים אחרים? (הוא חי עם עוד ארבעה חתולים) הזכר אינו מראה סימנים של הרגשה לא טוב ומתנהג רגיל לגמרי, שותה ואוכל כרגיל.

כמדומני שהזכר שלך לא מסורס?

אם הוא לא מסורס אז כנראה שהוא מסמן (או מרסס בלשון החתולאים) לך את הבית. בעברית אומרים וולקאם טו דה קלאב. ואם לא בעניין שלך לסרס אותו אתה יכול לנקות את המקום שבו הוא התיז בנוזל הכחול לניקוי חלונות. זה מעלים את הריח (וזה בדוק מאוד) וגם מנקה.

תשובה

מה שאתה מתאר לא ממש מתאים לסימון - טפטוף שתן במקום המרבץ הוא בעיה שונה לגמרי. זה גם לא מאד מתאים לדלקת, אבל גם מאד לא אופייני לחתולים. אני מציע שתיגש לבדיקה. אם אני זוכר נכון, אתה מגדל חתולים לרביה? איך שאר החתולים? האם יש בעיות כלשהן? חשוב לפני שאתה ניגש לבדיקה שתבין אם יש גם סימון על קירות או משטחים אנכיים, אם יש דם בשתן, ואם משהו השתנה בהרגלי השתיה והאכילה. חוץ מזה, האם הוא עושה גם בארגז, או בכלל לא? בכל מקרה בדיקה מלאה ובדיקת שתן הם הקו הראשון לאבחון

Twinsen2005

New member
תשובות לשניכם...

א. ארז צודק, לא מדובר בסימון, הוא לא עושה את זה בכוונה. כשזכרים מסמנים הם בדרך כלל עושים את זה על קיר ויוצא להם הרבה יותר מטיפה קטנה כמו אצלו. ב. כן, אתה זוכר נכון, הוא רוסי כחול, הבת זוג שלו שנמצאת איתו כל הזמן נמצאת בימים האחרונים של ההריון רק שאצלה (בלי עין הרע) הכל בסדר (היא תחת 20 זכוכיות מגדלת 24 שעות ביממה). ושאר החתולים לא מראים סימנים של בעיה דומה אם כי הרבה יותר קשה לבדוק את זה אצלהם כי הם חיים בגג והצרכים שלהם נעשים בארגז חול גדול. ג. אני לא חושב שיש דם בשתן, אני מניח שם היה דם היה נשאר כתם באיזשהי רמה? זה בסה"כ טיפה ולא יותר מזה והיא נעלמת תוך 10 שניות, ראיתי את זה פעמיים. אין סימן על קירות. אין שינוי בהרגלי אכילה, התנהגות נורמלית לגמרי, לגבי שתייה אני אצטרך לעקוב יותר מקרוב. ביום ראשון הם מופרדים (הוא והיא) ואז אני אחליף לו לגמרי את החול ואני אוכל לעקוב אחרי הצרכים שלו. בלי שום קשר אני אעקוב יותר מקרוב עד אז על עניין השתייה והאכילה. ברגע שהנתונים יראו יותר ברורים ניקח אותו לוט'. תוכנית טובה ארז?

Twinsen2005

New member
תוספרת קטנטונת...

זה יכול להיות רעיון טוב להחליף לו את החול לנייר עיתון, הוא יודע לעשות על נייר עיתון וככה אני ממש אוכל לראות אם הוא עושה "שתן בריא", בכמות, בצבע... לא?

תיקון לגבי סימון

לא תמיד סימון נעשה על משטחים אנכיים. הזכר שלי נהג לסמן רק ניילונים ובגדים נקיים שעמדו בסל ולא הספקתי לקפל. גם ספות הוא אהב. היו לו גם פעמים שהוא היה מסמן בטיפות אחדות רק כדי להזכיר שהוא קיים. במיוחד כשהיו ייחומים בבית. מעולם לא היה אצלי סימון אנכי. האם אתה בטוח שמדובר בטפטופים לא רצוניים? כי זה מזכיר לי את החתול שלי. מאחר והחתולה שלך בהריון והוא ככל הנראה מרגיש את זה באיזשהו מקום, אולי הוא מראה את הרגשות שלו? אולי זה נובע מלחץ שהוא מרגיש?

Twinsen2005

New member
מיטל...

בגלל זה טוב שאת בסביבה!
שמעי, במה שאת אומרת עכשיו את מציבה אופציה שלא חשבתי שיכולה להיות. קנזו מבטא את הזכריות שלו עם הזכרים בחוץ כל הזמן, אולי את צודקת, אולי באמת מדובר על איזשהי רמה של סימון. בגלל זה מלחתחילה אני לא ממהר להקפיץ אותו לוטרינר. אני פשוט אשגיח עליו מקרוב עם התוכנית שעליה סיכמנו מקודם. האמת שמאז הפעם האחרונה לא היו עוד "טיפטופים" אבל שוב מאוד קשה לדעת ובגלל זה אני כל הזמן בודק.

התכנית שלך מצויינת

רק לזכור לדאוג בקנאות להפריד אותו מהאם ומהגורים שיבואו עליך לטובה גם כדי למנוע הריון חדש וגם כדי למנוע תוקפנות של הזכר כנגד הגורים שעלולה בהחלט להווצר. שים לב כמובן שאין שינוי בהתנהגות שלו (שתיה, אכילה, עירנות וכדו') אתה כבר יודע. בהצלחה.

למעלה