חששות.

Gothenburg

New member
חששות.

שלום לכולם D: חדשה פה, בכלל בכל העניין של הפורומים. במקרה נתקלתי בפורום הזה וראיתי את כל התמיכה פה, ואני רוצה לשאול לעצתכם. תמיד ידעתי שאני פציפיסטית. אני לא מאמינה בכל מלחמה באשר היא. זה פשוט לא מתסדר לי בהגיון כבר נשאלתי "ואם כולם היו כמוך, איפה המדינה שלנו היתה עכשיו?" לדעתי, אם כ-ווולם היו כמוני, אז לא השאלה הזאת לא היתה נשאלת בכלל. אם כולם היו כמוני, לא היתה מלחמה. בלי נשק, בלי דם נשפך. [לפני שאמשיך כדאי שאזכיר שאני בת 16 וחצי ועוד לא קיבלתי צו ראשון.] אני יודעת שהדיעות שלי חזקות, ואני יודעת שאני לא אשנה את הדיעה שלי זה אל סתם טירוף עובר או משהו כזה. מה הייתם ממליצים לי לעשות בצו ראשון? ללכת? לא ללכת כלל? לבוא רק לאימות נתונים וללכת? אני גם רוצה להגיד בקשה לועדת מצפון, דבר שמאוד מבעית מבחינתי כי אני ממש לא רהוטה. אני יכולה להיות רהוטה מאוד על הנייר, אבל במילים, בשיחה, קשה לי להעביר את מה שאני חושבת ועד כמה שמעתי [וזה מאוד הגיוני שזה פשוט מפחיד] האנשים שיושבים בועדת מצפון תוקפים, וזה באמת הגיוני, אבל שמעתי שממש נכנסים לויכוחים פוליטיים [והקשר שלי לפוליטיקה באשר הוא-מקרי בהחלט] והם תוקפניים ביחס לכל המידות.. ולפעמים נכנסים לויכוחים עם העדים ושוכחים שהועדה כונסה לדבר עליך. בנוסף להתנגדות שלי לממשל ומלחמות, אני גם נגד הפרת זכויות בעלי חיים. אני לא מאמינה שאנחנו צריכים לאכול בעלי חיים, ואין כל סיבה למה החיים שלהם שווים פחות משלנו. [אני לא אפתח את הנושא הזה עכשיו. יהיה קשה לעצור אותי, נשבעת.] בקיצור, יש לכם איזה שהן עצות? או חוויות מהועדה? אני אשמח לשמוע, כל דבר יעזור לי עכשיו. תודה מראש לעונים D:

baraba1

New member
שלום לך

אני די הפוך ממך בכל מה שקשור לדעות הפוליטיות וגם לזכויות בעלי החיים. יחד עם זאת, אני מאוד מעריך אותך על כך שאת מחזיקה בדיעה המנוגדת ל"מיין סטרים" , קודם כל את חייבת הסברים לעצמך ולא לאחרים, וזה אומר להיות שלמה עם עצמך ועם החלטותייך. כפי שציינת, עודך צעירה ואת נמצאת בשלב של גיבוש הזהות והדיעות ולכן מן הסתם דעותייך יכולות או עשויות להשתנות, גם אם היום נדמה לך שהן פרמננטיות. מה שבעצם ניסיתי להעביר כאן, זה את רגשות ההערכה שלי לכך שבגיל כה צעיר בחרת להישמע לקול הפנימי שבך, לגבי נושאים הקשורים לשחרור מהצבא - אינני מתמצא בהם. למה שלא תפתחי את הנושא אודות זכויות בעלי החיים? לי נראה שאין שום בעיה לאכול אותם ולנצל אותם.

Gothenburg

New member
דעות

הדיעה שלי גובשה כבר מזמן. כך חונכתי, ועל פי הדיעות האלו חייתי כל חיי. ולגבי זכויות בעלי חיים, הצבא מבצע ניסויים בבעלי חיים. משתמש בהם כמטרות לבחינת כלי נשק חדשים. האם אפשר לחשוב על משהו יותר מטורף ולא מוסרי מזה?

baraba1

New member
בהחלט אפשר לחשוב על משהו מטורף יותר

למשל, לא לבצע ניסויים של השפעות תרופות נגד חומרי לחימה כימיים וביולוגיים, כוויות קשות ועוד. על מנת לתת מענה כמה שיותר טוב כנגד האיומים הללו, צריך לנסות את זה על בעלי חיים. אני נגד סבל מיותר, אבל אם הסבל חיוני מהסיבות הללו ומעוד סיבות, אני בעד ניסויים בבעלי חיים. ובאשר לחינוך שלך, אני מקווה שאת קשובה לדיעות אחרות ומטילה ספק באמיתות שונות אליהן נחשפת, כל מי שמקבל את מה שדחפו לו בלי לחשוב על זה ובלי לשמוע עוד דיעות, מפסיד מזה כאדם חושב. בברכה.

Gothenburg

New member
האדם.

אז למה לא לעשות ניסויים על בני אדם? למה לעשות ניסויים על בעלי חיים? למה החיים שלהם שווים פחות משלנו??

baraba1

New member
שאלה טובה

כבן אדם, נראה לי באופן טבעי שחיים של בני אדם אחרים חשובים יותר מחיים של בעל-חיים. דמייני לעצמך את הסיטואציה הבאה: את נוהגת ברכבת ללא בלמים והמסילה מתפצלת-2 בצד אחד יש בן-אדם, בצד השני כלב, אחד מהם ימות בוודאות, לאן תפני? (ולהגיד שלא תזיזי את ההגה, או תתחמקי מבחירה בדרך כלשהי לא תופס, תתעמתי עם השאלה) מה הבחירה שלך? חשוב להזכיר, יש כל מיני צידוקים על כך שבעלי החיים "שווים פחות" כי הם בעלי מודעות פחותה מבני אדם ועוד כל מיני בלה בלה בלה, לי התירוצים הללו נראו לא ממש משכנעים, כי אז מה ההבדל בין אדם רגיל למפגר, האם חייו שווים פחות? מכיוון שמרגיש שלא, ניאלץ להגיד כי הבחירה בחיי אדם על פני חיי בעל חיים נעשית מתוך תחושת קירבה ו/או הזדהות חזקה יותר עם האדם מאשר עם בעל החיים. אני לא מתחמק מכך שאני בעד ניצול בעלי החיים. בנוסף, אני מנסה להביא אותך לנקודה שבה את לא "האו"ם" שיושב מהצד ומסתכל מבחוץ על השאלה הזו, אני מנסה להביא אותך להתעמת עם הסוגיה בדרך שיש בה נגיעה אישית, האם חיי כלב זר יקרים לך באותה מידה כחיי בן משפחה? שחקי מעט בדמיונך עם סיטואציות שונות בהם הבחירה היא בין אדם לבעל חיים ותגידי לי מה מרגיש לך.

Gothenburg

New member
.

צודק. יש סיטואציות ויש סיטואציות. ואני לא יודעת מה הייתי עושה בזו ולא יודעת מה הייתי עושה באחרת. אבל לדעתי צה"ל בפירוש, ל-א צריך להשתמש בבעלי חיים כמטרות לטסטינג של כלי נשק. הם יכולים להשתמש בסימולציות או כל דבר אחר. ובכלל, כבר חרגנו לגמרי מהשאלה הראשונית שלי.

Gothenburg

New member
There.

"אני יודעת שהדיעות שלי חזקות, ואני יודעת שאני לא אשנה את הדיעה שלי זה אל סתם טירוף עובר או משהו כזה. מה הייתם ממליצים לי לעשות בצו ראשון? ללכת? לא ללכת כלל? לבוא רק לאימות נתונים וללכת? "

baraba1

New member
HERE

"אני לא מאמינה שאנחנו צריכים לאכול בעלי חיים, ואין כל סיבה למה החיים שלהם שווים פחות משלנו." אני כמובן מתייחס לזה (זהו טיעון לא מנומק). ואם כבר העלית את זה "אני יודעת שהדיעות שלי חזקות, ואני יודעת שאני לא אשנה את הדיעה שלי זה אל סתם טירוף עובר או משהו כזה..." מדוע את חושבת שלא תשני את דעותייך? האם דעתך קבועה ומקובעת? נראה לי שכמו בנושאים אחרים, גם בנושא זה כל אדם ובכלל זה את, עשויים לשנות את דעתם ככל שהם נחשפים לדיעות שונות ולעובדות שונות.

יש לנו פה עוד גיבור שמצא את עצמו ..

בפורום הלא נכון? נחמד להגיד לאנשים שהם קטנים מידי ולכן הדעות שלהן לא "אמיתיות" ו"מגובשות" דיין כשהן אינן נכונות בעינייך.. לתענתך,אידואולוגיה פציפיסטית בכלל היא אינפנטילית וכולם "יתבגרו" מתישהו.. הייתי מציעה לך לעצור לרגע ולחשוב מה המניעים שלך.. אם בכוונתך לעזור לאנשים תשים את ה"אני צודק" שלך בצד ותבחון את העמדות שלך..

baraba1

New member
כדור הארץ יושב על צב ענק

דיעות פציפיסטיות נראות לי מוזרות בערך כמו להאמין שהעולם יושב על צב ענק. עדיין, זכותו של מי שמעוניין בכך להאמין בזה, ואני מכבד את זה. לא ברור לי, מדוע שאני מראה צילום של כדור הארץ תלוי ועומד בחלל, באים אנשי אסכולת הצב הענק ותוקפים אותי על זה שאין לי כובע. אני מקווה שהנמשל ברור ועוד דבר, תשובות אנשים חייבים קודם כל לעצמם, ורק אחר כך זה לזה.

../images/Emo46.gifתתבגר,ותבין שלאנשים מותר לחשוב א

אחרת ממך!! ותחפש פורום אחר שתואם את דעותייך במקום להשתעמם לנו פה!

באה לעזור לך ../images/Emo13.gif

מה אתם רוצים להראות אלו שהגיבו לפניי??שאתם מצ'ואים?
ואלייך, דבר ראשון,הם אמרו במפורש שהדעות שלהם שונות משלך ,כך שאל תקחי ללב שהם אומרים שאת קטנה מידי כדיי לגבש דעות עצמאיות וכ'ו.. פרט לכך,הם זכרים
..הם מתייצבים לקראת גיל 30 ככה
(בלי להעליב,הכל בציניות..) ולא יודעים להעריך בגרות אמיתית.. לגבי הפרטים התכניים אני לא יודעת..אני ממליצה לך על האתר של "פרופיל חדש" (חפשי בגוגל) הוא עזר לי המון..יש שם גם פורום והרבה אינפורמציה לסרבנים וסרבניות ואנשים מקסימים שיעזרו לך ויילו אותך... המון בהצלחה לך!

למעלה