חששות שמשהו לא בסדר...

LolliP0p

New member
חששות שמשהו לא בסדר...

-לא לראשי-

הרבה זמן לא כתבתי כאן, אז קודם כל , שלום לכולם :)
הקטנה שלנו בת שנה ושלוש.
עוד מההתחלה היה ניכר שיש אצלה עיכוב התפתחותי ,אולם חשבנו שהוא רק מוטורי.
היא רק לפני חודש התחילה לזחול על 6 כמו שצריך ולהתיישב. (לפני כן היתה ממציאה דרכים יצירתיות לנוע בחדר)
טרם נעמדת, מטפסת טיפה, גם על מדרגות.
אבל איפשהו כאן אני יותר רגועה, כי אני רואה שהיא עושה הכל, פשוט בקצב אחר.
היינו בטיפול של המרכז להתפתחות הילד, ומאוד לא אהבתי.. אילצו אותה לעשות תרגילים שהיה ניכר שהיא סובלת בהם ולא נוח לה והיא היתה בוכה מההתחלה ועד הסוף, אז ויתרתי, אחרי כמה חודשים היא עשתה בדיוק מה שציפו ממנה לבד מיוזמתה בזמן שהגוף שלה היה מוכן לזה.
אז.. למה אני כותבת ?
כי יש מספר התנהגויות שמטרידות אותנו לגביה,
הילדה לא מגיבה לשם שלה, לא מגיבה כאשר יש רעש חזק בבית , כאילו היא בכלל לא שומעת את זה (גם הגוף לא נדרך בבהלה מעוצמת הרעש , כאילו היא לא באמת לא שומעת אותו..)
מצד שני, אם היא משחקת בחדר שלה ופתאום שומעת את הטלויזיה שדולקת בסלון עם שיר אהוב, היא תמהר להגיע לסלון.
כשמקריאים לה סיפור, או שרים לה שיר היא כן מסבה מבט ומקשיבה, אבל לא לדיבור וקריאות בשמה.
(בעלי טוען שזה תמיד היה כך, אני כן זוכרת תקופה שהיא היתה מגיבה קצת לשם שלה..)
היא לא מדברת,בכלל, רק מקשקשת הברות. היא יודעת להגיד אמא ואבא אבל אני לא בטוחה שהיא מבינה שזה אנחנו (למרות שכשהיא בוכה לא אחת היא אומרת אמא תוך כדי בכי..) "אור" היא אמרה כמה פעמים כשניסינו ללמד אותה להצביע (טרם נחלנו הצלחה למרות חודשים של חפירה) והפסיקה לחלוטין, אממ אממ אממ (אוכל) היא הושיטה פעם יד אל הבקבוק ואמרה אממ אממ אממ אבל זה הסתכם רק בפעם הזו.
היא לא יודעת להצביע על חלקי פנים, לא יודעת לומר איך עושות החיות, לא מצביעה באופן כללי ולא בונה מגדלי קוביות וכו'..
יודעת למחוא כפיים, לעשות ביי ביי כשמתחשק לה, ידיים למעלה על הראש מדי לפעמים משתפת פעולה..

מעבר לזה, יש את עניין המבט, כשמרימים אותה, היא לא מסתכלת עלינו בעיניים אלא מתעסקת בכל דבר אחר, חוקרת בסקרנות את הסביבה (גם אם היא מוכרת) מנסה לתלוש לי את הריסים, לשבור לאבא שלה את המשקפיים, למשוך בשיערות, ולקרוע תכשיטים, אבל לא להסתכל בעיניים.
אבל אם אשיר לה שיר שהיא אוהבת היא בהחלט תסתכל לי בעיניים ותצחק.

ברור לי שכל אלו נורות אזהרה, היום היינו אצל הרופא, אבל הוא לא היה נראה מודאג מדי, אמר שיתכן שזה שומדבר, או משהו שבגלל העירנות שלנו נתפוס בזמן ונטפל בו כעת כך שזה לא ישפיע בעתיד..
הוא שלח אותנו לאיבחון במכון להתפתחות הילד (כאן זה המקום לשאול, האם ניתן לעשות איבחון פרטי, אם כן , איך, דרך מי? ) ובדיקות שמיעה מקיפה (למרות שלא נראה לי שיש לה בעיות שמיעה, כי הרי את הטלויזיה היא שומעת מהצד השני של הבית וממהרת לזחול לשם כשיש שיר שהיא אוהבת,כשאנחנו שרים לה היא מקשיבה וכנ''ל כשמספרים לה סיפור. )

העניין הוא שמן הסתם עשיתי גוגל ולא הופתעתי לגלות דגלים אדומים שמקשרים התנהגויות כאלו לאוטיזם.
האינטרנט הוא מקום מלחיץ ואני לא ממש מתייחסת, עבדתי עם אוטיסטים הרבה שנים, אני לא חושבת שזה המקרה למרות שאני מבינה שהספקטרום היום הוא מאוד רחב.. אבל גם הרופא לא הזכיר את המילה אוטיזם, אבל אולי זה בכוונה כדי לא להלחיץ אותנו עוד יותר.. לא יודעת.
היא ילדה סוציאלית (כשמתחשק לה..) , היא מחייכת לאנשים, היא עושה "עיניים" לאנשים שמעניינים אותה, היא מחלקת נשיקות באוויר, יש לה חוש הומור-צוחקת כשמצחיקים אותה ומצחיקה גם את עצמה..היא יוזמת משחקי קוקו עם חיתול, היא יודעת לקרוא לנו כשהיא צריכה אותנו..

קשה לי לשים את האצבע, קשה לי להבין מה בדיוק אני מתארת, תחושה מעורפלת כזאת..
לפעמים אנחנו מסתכלים עליה וחושבים שהכל בסדר שהיא מתפתחת מאוחר,נקודה. וכנראה שזה בכל התחומים, כי זה שומדבר לא באמת מובהק כדי להצביע עליו בבירור.
לפעמים אנחנו חושבים שהיא בכלל מודעת להכל אבל מתעלמת (שזה קצת דומה לי, גם אני כזאת ולא אחת זכיתי לכינוי סנובית במהלך חיי בגלל זה..) , אולי זה בכלל סוג של הפרעת קשב (אני, אבא שלי ועוד שני אחים שלי עם הפרעות קשב..) ולפעמים אנחנו נתקפים בלחץ וחושבים שבהחלט יש מקום לדאגה ומתחילים לאכול סרטים עם כיוונים יותר מלחיצים, אמא שלי שמטפלת בה הרבה חושבת שאנחנו משוגעים שאנחנו דואגים כלכך ואומרת שהילדה בסדר גמור רק שההורים שלה קצת שרוטים.

בגלל כל העירפול הזה אני מפחדת שניפול בין הכסאות. כי אני לא מרגישה שהדברים מספיק ברורים לי עצמי כדי לנסות להסביר אותם למאבחן, כי הכל כלכך דואלי.
בדיוק בגלל זה לקח לנו גם זמן "להכנע" ולהגיע לרופא , כי אנחנו לא הצלחנו להבין אם משהו חריג או האם זה סתם לחץ של הורים טריים..

אני גם מרגישה שאין לי בטחון במכון להתפתחות הילד ששם היא אמורה לעבור את האיבחון וזאת בגלל נסיון העבר שלא גרם לי להעריך אותם יותר מדי.
אני מנסה לחפור באינטרנט לחפש מקורות מידע רפואיים על משהו שיזכיר לי את ההתנהגות שלה, ולא ממש מצליחה.
אני כבר לא יודעת מה לחשוב
לכן אני פונה אליכם..
אם משהו ממה שכתבתי נשמע מוכר, אשמח לשמוע, כאן או במסרים.
אם למישהי יש שם של מכון שכדאי להגיע אליו, מאבחן פרטי, רופא, לא יודעת אפילו מה אני מחפשת, אבל אשמח לכל המלצה רלוונטית למישהו מוביל בתחום, עלויות לא מעניינות אותי .

תודה למי שקראה עד הסוף

שולחת חיבוקים וחיזוקים ומקווה שיהיה בסדר

לצערי לא יכולה לתת לך מידע אלא רק להביע אמפתיה ולחזק. בעיני עדיף לדאוג ולבדוק סתם מאשר להיות שאננים ואולי לפספס משהו. בהצלחה

Cafe Latte

New member
זה יכול להיות הכל, וזה יכול להיות כלום.

יש לי חברה שמתמודדת עם תהיות דומות לשלך (אצלה יש בעיות אחרות, אבל זה לא משנה). גם לה יש הרבה דילמות, והרבה BACK AND FORTH, של פעם "הוא בסדר", ופעם "ברור שמשהו לא בסדר אצלו", ו"למה הוא ככה, בעוד שאחרים כבר מזמן לא ככה", וכו' וכו'... זה אינסופי, והספק והחשש מכרסמים, ומערערים מאוד.
אני לא יודעת איך אצלך, אבל אצלה זה גם פוגע משמעותית בהיקשרות ובקשר שלה עם הילד שלה.
הצעתי לה, ואני מציעה גם לך, ללכת למישהו מומחה, שיתן את דעתו על המצב.
בזמנו, חברה אחרת שלי, הלכה עם בעיות אצל התינוקת שלה, למומחה בשם חיים בסן (עובד באיכילוב לדעתי).
אני לא לגמרי סגורה שיש אפשרות בכלל לאבחן דברים בגיל שנה וקצת, אבל הוא בטח יוכל לתת יותר תובנות, ולהרגיע קצת, או להפנות למי שצריך.
&nbsp
המון בהצלחה

Pixelss

New member
אין על ד"ר חיים בסן!

היינו במעקב צמוד אצלו באיכילוב מגיל 0 ועד קרוב לגיל שנתיים.
בדיוק באתי להמליץ עליו.
מקבל בדנה באיכילוב, אפשר לנסות להשיג הפניה של קופת חולים וגם אם לא לדעתי עלות הביקור היא 250 שקלים.
רופא מדהים מנהל מחלקת ניורולוגיה לילודים ותינוקות בדנה, איש נעים ומקצועי כנאמר לנו שאין יותר צורך בליווי אומנם שמחנו מאוד כי אלו היו בשורות טובות אך היה לנו קשה להיפרד ממנו ומהמפגשים איתו.
לכל הפגישות שלו כמעט מצטרפת הפיזיוטרפיסטית הראשית של דנה שזה פלוס ענק!.
&nbsp
ממליצה בחום לקבוע איתו פגישה.

LolliP0p

New member
ידעתי איפה לשאול

תודה רבה , אני מתקשרת אליו עכשיו

LolliP0p

New member
נצל"ש לעצמי- בדיקות שמיעה, אשמח לתובנות..

התקשרנו היום לקבוע תור לבדיקת שמיעה.
במדינת ישראל2015 תור לבדיקת שמיעה הכי קרוב יהיה ב18.10 , כן.. תינוק עם חשד ללקות שמיעה ייאלץ להמתין כמעט שלושה חודשים .
בקיצור, התקשרנו לחברות פרטיות, הדים וגלי קול, הבדיקה נשמעת אותו דבר, רק שבגלי קול היא עולה בדיוק כפול ממה שהיא עולה בהדים..
יש למישהי נסיון בזה? ויכולה להסביר לי האם מדובר בפער שנובע בגלל הבדלים באיכות הבדיקה או שסתם מדובר בהפקעת מחירים?

מ י כ ל10

New member
אנחנו עשינו מספר בדיקות בהדים

אין לי מושג מה עושים בגלי קול, כך שלא אוכל להעיד על פער, אבל הבדיקות בהדים היו מצוינות (ככל שיש ביכולתי להעריך בעין לא מקצועית).
הבדיקות נערכו דרך הקופה.

לגבי בדיקת שמיעה

אני לא מכירה את המכונים האלה - אנחנו עשינו את הבדיקה במכבי השלום.
אבל שתי הערות:
1. כשהרופא הפנה לבדיקה, הוא הדגיש לי לבקש שיהיו שתי בודקות במהלך הבדיקה - זה חשוב בגיל צעיר. אולי זה מובן מאליו במכונים, אבל תוודאי את זה ליתר ביטחון.
2. לפי מה שהבנתי מהבודקות, בגיל הזה הבדיקה היא בסיסית ומוגבלת. מאיך שזה נראה, לפחות כלפי חוץ (אני ממש לא מומחית), הבדיקה נראית מאד פשוטה (משמיעים צלילים ורואים שמפנה את הראש). לכן, בתחושה, קשה לי להאמין שיכול להיות פער משמעותי באיכות הבדיקה בין מכונים שונים. אבל שוב - רוצה להדגיש - אין לי שום מומחיות בנושא - סתם תחושה.

אמא בעמ

New member
איזו בדיקה זו?

האם bera או בדיקה רגילה?
אוולי יש אפשרות לאור גילו הצעיר לבקש טופס 17 לביצוע הבדיקה בבית חולים, ואז יש סיכוי לתור מוקדם יתר?
בכל מקרה, תיהיי נודניקית ותתקשרי כל יום לשאול אם יש ביטולים ואז תוכלי להיכנס במקום המבטלים.

הי יקירה

לפני שנה ו-3 חודשים ילדת והפכת לאמא ויחד נולד שק של דאגות
ברוכה הבאה לעולם האימהות.
מקווה עבורכם שבסוף זה יתבהר שהכל בסדר ושזה רק היה עניין של זמן.
קראתי את כל מה שכתבת, יכולה לספר קצת עלינו, הבן שלי בן שנה ו-7 חודשים, טרם הולך. החל לעמוד לפני 3 חודשים וגם אצלו כל ההתפתחות מלכתחילה הייתה מעט מעוכבת בגלל טורטויקוליס קל. כמו שרשמת על הבת שלך- גם הילדים שמעוכבים התפתחותית עושים את הדברים פשוט בקצב שלהם ומתי שהגוף שלהם מוכן. יכולה לספר לך שהכנסתי אותו למסגרת בגיל 10 חודשים (לגן) וזה עזר מאד להתפתחות שלו, הוא רואה ילדים אחרים עושים דברים והוא מנסה לחקות אותם! זה מדהים כמה אינטרקציה ארוכה ויום-יומית עם ילדים אחרים מקדמת בכל המובנים את העוללים שלנו. הוא ניסה לזחול כמוהם ובסוף הצליח, לטפס כמוהם ועכשיו גם לעמוד כמוהם.
אך מנגד, השפה שלו מאד מפותחת. יש לו אוצר מילים של בערך 70 מילים, הוא כבר מחבר מילים ושר שירים, מצביע, משחיל טבעות, בונה קוביות, אומר שמות של חיות ומחקה קולות של חיות. הרבה מהדברים שציינתי כאן הוא למד בגן! כל יום הוא חוזר עם מילה חדשה משיר שהם שרים שם או הצגה שהם רואים. זה כייף לראות את התרומה של המסגרת להתפתחות שלו.
בקשר לפער ההתפתחותי- אנחנו בטיפול אצל מטפלת התפתחותית מדהימה שמאד עוזרת לו כתוספת לכל ה"מסביב". כן, גם אנחנו היינו בהתפתחות הילד וגם אני לא יכולתי לסבול שהוא בוכה מתרגילים אז פניתי למטפלת פרטית ואנחנו כבר 9 חודשים בטיפול אצלה. אם תרצי שם ארשום לך במסר.
לגבי העניין הקוגנטיבי, האם אתם חושפים את הילדה למילים חדשות? משמיעים לה שירים? מפגישים אותה עם ילדים אחרים בני גילה?
ככל הזכור לי מהפעם האחרונה שרשמת הילדה לא המסגרת, אני צודקת, נכון? לא שאני אומרת חלילה שכל הילדים שאינם במסגרת לא מתפתחים טוב, אני שואלת באמת בשביל לדעת. מהו סדר היום שלכם ומה עשיתם עד כה בשביל ללמד את הילדה את כל הדברים שציינת שהיא עדין לא עושה?
לי היא נשמעת מהכתוב ילדה פיקחית שעושה מה שנוח לה באותו הרגע.
יחד עם זאת בגיל זה היא אמורה לדעת בערך כ-10 מילים ולהבין את משמעותם, לכן כן הייתי בודקת מה הסיבה שהיא מתקשה ומנסה לעזור לה במידה ויש צורך.
לגבי שאר הדברים שרשמת איני מבינה בנושא ולכן לא ארחיב.
אני מאחלת המון בהצלחה והתפתחות תקינה וקלה.

לגבי 10 מילים

זה הרבה לגיל שנה ושלושה חודשים.
אני בטוחה שיש ילדים שיודעים 10 מילים, אבל הרבה ילדים לא כל כך זריזים.
הטווח הנורמלי הוא מאד רחב.
גם אני הייתי מוטרדת מהבן שלי מבחינה תקשורתית.
כשחיפשתי באינטרנט, ברוב האתרים כתוב מה צריך להיות בכל גיל - וזה מלחיץ, כי זה נותן מענה לממוצע ולא לקצוות.
אבל - מצאתי את הקישור הזה - לדעתי הוא נותן מענה יותר רחב.

[URL]http://www.mamy.co.il/%D7%AA%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%AA/%D7%94%D7%AA%D7%A4%D7%AA%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA/%D7%94%D7%AA%D7%A4%D7%AA%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%AA%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%AA[/URL]

Cafe Latte

New member
אני לא חושבת שזה כזה הרבה.

הבן שלי אמנם בן שנה ו4, אבל יודע לדעתי פי שלוש מילים מזה, אם לא יותר.
ברור שאני מכירה ילדים שיודעים גם 2 מילים בגיל הזה.. אבל בדיוק בשביל זה יש איזשהו ממוצע אשר סביבו נעים, והוא מוגדר כנורמה. 10 נשמע לי סביר לחלוטין.

את צודקת

אני כנראה מושפעת מהבן שלי שגם איטי בחלק המילולי (ולכן זה נשמע לי הרבה).
זה מן הסתם ממוצע.
פשוט הפריע לי שכתבו שהיא "אמורה" להגיד 10 מילים.
אלה דברים שמלחיצים כי הטווח הוא רחב, ולכן יש גם הרבה ילדים שהם מתחת לממוצע...

תודה על הקישור שהבאת,

"אמורה" זה ע"פ הסטטיסטיקה היבשה כמובן, יש הרבה לכאן או לכאן. ע"פ הסטטיסטיקה הבן שלי כבר היה צריך לרוץ ומה לעשות הוא עדין לא הולך....
זה לא מפריע לי ומתישהו ברור שהוא ילך, אבל האמא היקרה פה רשמה מס' נקודות שאסור להתעלם מהן- פה לא מדובר בהתפתחות מוטורית אלא בהתפתחות קוגנטיבית ויש דברים שחייבים לבדוק אותם כדי לעזור לילדה להתקדם.

אני לא מודאגת

הבן שלי באותו הגיל וחוץ מללכת הוא לא עושה פעלולים מרשימים במיוחד...
לא מוחא כפיים, לא יודע אף מילה (לומר, כן מבין כמה), מכיר בדיוק 2 חלקי גוף, לא קולות של חיות, אבל מה? חייכן ומבסוט מהחיים, חמווווד

בקיצור, נשמע שאת מעט לחוצה, במיוחד לאור זה שאת כותבת שגם הרופא וגם שאר בני המשפחה רומזים לכם שאתם היסטרים.

תהני מהקטנה ומקווה שבקרוב תקבלי גם ״אישורים״ שהכל בסדר מאנשי מקצוע.

לא נשמע מדאיג

הבן שלי בערך באותו הגיל והתיאור שלך די מתאר אותו גם (חוץ מזה שהוא נעמד והולך כשמחזיק במשהו אבל הוא לא מחלק נשיקות באויר ובקושי עושה ביי-ביי. כשאני לחוצה עם קשר עין [בייחוד אחרי חיסון גיל שנה] אני גם "בודקת" אם לפעמים הוא כן מסתכל עלי, ומסמנת וי וממשיכה הלאה. גילוי נאות: אף אחד לא ממש לימד אותו עדיין חלקי פנים ואיך עושות חיות אז אולי בנו האשמה... לא זוכרת מתי הגדולים עשו את כל הנ"ל
&nbsp
במקומך הייתי עושה בדיקת שמיעה ליתר בטחון (בעבר עשיתי בהדים בכפר סבא נדמה לי, דרך קופ"ח ולא זכור לי שהתורים היו כ"כ רחוקים. אולי תבררי במכונים בערים הסמוכות) וגם הייתי מבקשת פיזיותרפיה. לא זוכרת באיזו טיפת חלב אתם, ואם חייבים אבחון. אצלי היה חשד לא-סימטריה בגיל 3 חודשים ושלחו אותנו לפיזיותרפיסטית (בלי שום אבחון, רק הפניה של רופא הילדים בעקבות הפניה של הרופא ההתפתחותי בטיפת חלב) שעקבה אחריו עד שהוא זחל חופשי.
&nbsp
לגבי כל השאר - אני נוטה להסכים עם אמא שלך

ללוליפופ היקרה

את כותבת ושואלת בדיוק כפי שאישתו לשעבר של אבי שאלה כאשר בנה היה בגילכם בערך (או בעצם מעט יותר גדול)
כאשר בסופו של דבר הוא אובחן כ PDD סופית לקראת גיל 3 אך היה במעקב וטיפול ממש מגיל שנה וחצי או מעט יותר קטן
את חייבת לאושש או לשלול את החששות שלך,
נכון, אנחנו סופר היסטריות בעידן בו המידע זמין לכל,
אבל יש לנו גם אינטואיציה ורגש ולכן - אין פה על מה לזלזל
גשי לרופא ובקשי את כל הנדרש למעקב התפתחותי לבנך
לגבי בדיקת שמיעה, כאשר הייתי זקוקה לבדיקה דרשתי שההבדיקה תערך בטווח של לא יותר מחודש מזמן הבדיקה
וזכותך לקבל ייעוץ מקצועי גם אם זה רחוק ממקום מגורייך וידרוש נסיעה קלה (לא חייבים בקופה ליד הבית)
הדים מבצעים בדיקות גם לפעוטות , אך אינני יודעת מה הפרוצדורה בקופת החולים שלך (לא כתבת מאיזו קופה אתם)
אם את רוצה לפנות לבתי חולים - בבית החולים דנה וגם בשניידר יש מחלקות שיכולות לעזור
אך שוב- תזדקקי להפנייה מהרופא שלכם.
תוכלי גם לפנות לטיפת חלב שמטפלת בכם ולקבל את חוות דעתם בעניין.
בנוסף לבדיקת שמיעה, אולי תזדקקי גם לפנות לקלינאי/ת תקשורת, פסיכולוג, פסיכיאטר, מרפא בעיסוק ועוד מומחים על מנת
לקבל תמונה שלמה.
בכל אופן, יש לך פה כמה וכמה רעיונות של אל מי לפנות, ובאמת שהכל תלוי במקום מגורייך ובקופת החולים שלך
כי אין בר אסמכתא אחד ויחיד שייתן תשובה לכל התחומים בו זמנית
&nbsp

josie1986

New member
לדעתי

בהחלט יש מקום לפנות למכון להתפתחות הילד, שם ידעו להתאים לכם בטריית אבחונים לפי הצרכים שיעלו מהשאלונים שתמלאו.
לא הייתי משליכה מטיפול בפיזיותרפיה (שקשה לרוב הילדים) על אבחונים/טיפולים בסקטורים האחרים, כגון קלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק.

LolliP0p

New member
תודה רבה על כל התגובות
..

קראתי הכל, החכמתי ולקחתי את העיצות שניתנו..
אם זה לא היה מובן, אז אנחנו לא מתלבטים אם ללכת לאבחון או לא,
אנחנו בהחלט הולכים.
כי במקרה של בעיה חלילה, זמן זה הכל בערך, אבחון מוקדם מעניק לילד את הסיכוי הטוב ביותר לטיפול מועיל ואפקטיבי.. לכן זה לא משהו שאנחנו בכלל מתלבטים לגביו עוד.
פשוט אנחנו לא מעוניינים לעשות את זה במערכת הציבורית,
א. בגלל זמינות תורים
ב. בגלל שאנחנו רוצים שיאבחן אותה הטוב ביותר, כזה שנוכל לבחור על סמך המלצות ולא כזה שיזדמן לנו מטעם המרכז.מישהו שיהיה לנו בטחון באבחון שלו ולא נרגיש שנפלנו בין כסאות בגלל מישהו לא מספיק מיומן וחד..
כי כמו שאמרתי, המצב שלה אינו מובהק, לא ברור אם באמת יש בעיה ובדיוק בגלל זה חשוב לי ללכת לטוב ביותר .
אחרי שינתן האבחון נדע לאן אנחנו אמורים להתקדם ונבחר את הדרך המתאימה לנו ביותר.
לצערי אני מנסה יומיים להשיג את ד"ר בסן, נראה לי שהוא אולי בחופשה כי אין מענה ולא חוזרים להודעות שלי ..
אנחנו ממשיכים לחפש במקביל מומחים אחרים, אשמח לשמוע שמות נוספים אם יש למישהי המלצה.

אני חייבת לציין שמאז שכתבתי את ההודעה משהו השתחרר בי, פתאום הרגשתי הרבה יותר טוב.
אני מרגישה נוח לדבר על זה עם חברות ומכרים , מה שלפני כן לא העזתי לעשות (לא כי התביישתי, פשוט בגלל הקושי לדבר על דבר כזה ולהעלות חששות כאלו בקול רם..) אני שמחה שעשיתי את זה, כי כל מי שסביבי ומכיר את הילדה צוחק עלי ואומר לי שאני היסטרית וזה די מרגיע..
דיברנו גם עם אחיו של בעלי, מסתבר שלבת שלו היו את אותם תסמינים , היא גם לא הגיבה לשם שלה, ולא דיברה מילה עד גיל שנתיים+, היא עדיין במעקב, אבל היא בסדר גמור..
מסתבר שגם בעלי ואחיו התחילו לדבר מאוד מאוחר..
אז אולי זה בכלל משהו גנטי בצד שלו, לא יודעת..
גם חשבתי על זה , שבחודשים האחרונים היא נותנת פוש מבחינה מוטורית , גם אנחנו יותר הקדשנו תשומת לב לתחום הזה, יכול להיות שזה גרם לה לזנוח דברים אחרים.
אני יודעת שזה קורה להרבה ילדים שהם מתחילים לעשות משהו אחד ומפסיקים לעשות משהו אחר.. ובסוף זה מסתדר..
אבל כמובן שאת כל זה יאבחן מומחה ויתן את דעתו.
כי כמו שנאמר פה, נכון שיש את הנורמה, את מה שמצופה מן הגיל, אבל גם סטייה מהנורמה לא בהכרח מעידה על בעיה, יש ילדים שמתפתחים לאט יותר וגם זה מותר :) , אבל חייבים לשלול בעיות , לכן אסור לוותר על אבחון במצבים כמו שלנו.

אני חייבת לומר שאני מרגישה שבהודעה הקודמת עשיתי לה קצת עוול והיא הצטיירה אחרת ממה שהיא באמת (מה שמפחיד אותי שיקרה גם באבחון, לכן כלכך חשוב לי להגיע למישהו שאסמוך על התבונה שלו להבין את המצב כפי שהוא באמת, כי זה באמת מבלבל, קשה להבין אם זו בעיה, סתם עיכוב או פשוט "טיפוס" ..)
היא ילדה כלכך חכמה מלאה בתעלולים, באמת, היא ילדה שמחה שצוחקת הרבה, היא כן זוחלת אלי לקבל תשומת לב וכועסת כשלא מקבלת אותה, היא עקשנית, יש לה רצונות והיא לא מוותרת כשרוצה (או לא רוצה) משהו, היא לא מגיבה לשם שלה ,אבל אם מקריאים לה את הספר האהוב עליה היא מייד תסתובב ותזחל עד אלינו ותתיישב לשמוע את הסיפור.
היא אפילו יודעת "לקרוא" אם היא מתעסקת בספר שהוא הפוך היא מזהה שהציורים הפוכים והופכת אותו חזרה למצב נכון.. יש איתה קשר, היא לא בבועה.
אני לא ממש יודעת למה אני כותבת את זה, זה לא באמת קשור להודעה, אבל היה לי חשוב לומר את זה כדי לאזן את הרושם מההודעה הקודמת כי כמו שכתבתי, אני מרגישה שהיא לא מציגה אותה כפי שהיא.

שוב, המון תודה על התמיכה החיבוקים והתובנות.
באמת , אני ממש מעריכה את זה

למעלה