חששות של אב טרי

trolli

New member
חששות של אב טרי

שלום לכולם, רציתי לשתף אותכם במה שעובר עלי בימים האחרונים אני אב לילדה מקסימה בת חצי שנה ולפני כמה ימים רשמנו אותה לגן לאחר שהתרשמנו ממספר גנים והחלטנו אל אותו הגן.בגן 2 מחלקות קטנים (עד גיל ההליכה) וגדולים, כאשר יש הפרדה. במחלקה של הקטנים כיום 6/7 ילדים ונאמר שהם קולטים עד 12 ילדים יש 2 מטפלות קבועות ועוד אחת שמתחלקת בין 2 המחלקות. לשאלתי נאמר לי שאין בעיה למטפלות לטפל בילדים מכיוון שתמיד יש חלוקה חלק ישנים וחלק ערים. ההרשמה נעשתה ל-1/9/03 ונתנו גם צ'ק כדאי להבטיח את המקום בגן. מאז ההרשמה ועד היום כל הזמן יש לי חששות בעיקר מכך שביתי לא תקבל את היחס לו היא ראויה שהיא תבכה מאיזה שהיא סיבה ולא התיחסו אליה ואני לא מדבר על גישה חינוכית אני מדבר על חוסר אכפתיות או לחץ עבודה על המטפלות. איך אני יכול להרגיע את עצמי נאמר לי שאני יכול לעשות ביקורי פתע במקום וזה מקובל אבל הבעיה שתמיד הגן סגור (הגיוני מטעמי בטיחות) ואפקט ההפתעה אינו.

ravivsc

New member
חששותיך לגיטימיים לחלוטין......

אבל אפקט ההפתעה הוא לא לפתוח את הדלת בבום ולהגיד "שלום אני פה" אלא להיכנס דרך השער (אחרי שהשומר פתח לך) ולהגיד שלום, באתי לראות ולהישאר שם לפחות חצי שעה. אפשר להעמיד פנים 5 דקות ולכסות אחת על השניה אבל יותר מזה המערכת תקרוס ויהיה בלאגן. לכן, תשאר שם פרק זמן שיראה לך מספיק ותראה אם הן משתלטות על כמות העבודה והילדים, כמה בכי יש, איך הם מגיבים לבכי, מה הפעילויות והתנאים והצעצועים ואיך מאכילים ומנגבים את האף והטוסיק וכו'. שיהיה בהצלחה ותעדכן.........

sagilgul

New member
מנסיון של אמא שלי במעון של נעמ"ת...

אמא שלי עבדה במעון של נעמ"ת במשך 17 שנה. שם מדובר על איזה 30 ילדים על 3 מטפלות. אז תראה, זה ממש לא אידיאלי ואמא שלי זוכרת במיוחד את ההתחלה קקשה מאד כש 30 ילדים צורחים כי הם רוצים את אמא ואבא. אבל אחר כך הם מתרגלים והכל בסדר והגננת אוהבת את כולם תאמין לי. בכל ה17 שנה שהיא עבדה שם היא זוכרת רק מקרה אחד מאד קשה של ילד שנשך ילדה אחרת בכל הגוף ועד היום היא לא שוכחת את זה. אז אתה יכול להתנחם בעובדה שמדובר על עד 12 ילדים שזה לא נשמע לי יותר מדי, וחוץ מזה אתה תראה שיהיה לה טוב. זה מאד קשה פתאום לשלוח אותם לגן כשאתה כבר לא בשליטה על העניינים...החששות שלך מאד מובנים.

למעלה