חששות מהודו...

חששות מהודו...

אנחנו נוסעים ביולי לחודש לצפון הודו, המטרה היא ירח דבש ככה שאנחנו לא הולכים להתכלב אבל גם לא בתי מלון, גסטהאוסים רגילים פלוס... אנשים נורא מפחידים אותי מהלכלוך, מהגסטהאוסים הנוראיםף האוטובוסים המתפרקים וכו'... עד כמה זה באמת נורא? אני לא מפונקת אבל מקלחת נקיה ומיטה וחדר ללא ג'וקים יתקבלו בברכה...

חי בר

New member
אנחנו גם היינו בירח דבש בהודו

ואח"כ תאילנד, וגם התחלנו ביולי. עבורי זו היתה כבר הפעם השלישית בהודו, אז לא היו הפתעות. עבור אשתי פעם ראשונה... אחד הדברים שאני אוהב בהודו זה איך שהכל מכה בך בבת אחת: הצפיפות, הלכלוך, הצבעים, הריחות, האנשים, המראות. הכל ביחד בעסקת חבילה אחת. יש מי שאוהב ויש מי שמזדעזע מייד. לא חושב שאפשר לדעת מראש איך תגיבו בפעם הראשונה. יש מקומות שאפשר לישון בארמונות של מאהרג'ות במחירים נורמליים, אחרים גסטהאוסים מלאים בג'וקים- יש בהודו הכל כולל הכל. בניגוד אלי, שאני אוכל כל דבר וטועם כל דבר- גם כשלא ברור לי מה אני אוכל, בדוכני רחוב, ובעצם בכל מקום- אשתי העדיפה לאכול רק במסעדות "נורמליות". כאלה שמופיעות עם דירוג טוב במדריכים כמו לונלי פלאנט, בבתי מלון מכובדים וכו'. אז באחת הארוחות במסעדה מאוד "נחשבת" אנחנו מחכים לאוכל ואני בזוית העין קולט אותו הולך על הקירות- ג'וק גדול, חום ושמן. לי הוא לא כ"כ הפריע אבל הסחתי את דעתה של אשתי ממנו. טופ, מגיע האוכל (סלט עבור אשתי- לא תאכל בשר במקום כמו הודו. לפחות ככה היא חשבה
) והג'וק, מכל המקומות שבעולם איפה הוא נוחת? הישר על הצלחת שלה. היא כמובן מזדעזעת ומתחילה לצרוח. מגיע המלצר הראשי ושואל מה הבעיה. אשתי מצביעה על הג'וק בצלחת. המלצר שואל "SO, WHAT IS YOUR PROBLEM?". אשתי מסבירה לו שהיא לא יכולה לאכול את זה, המלצר לוקח את העפרון שלו, מרחיק את הג'וק אל הרצפה ואומר "NOW YOU CAN EAT"... כמובן שיצאנו מהמסעדה והמלצר בא אחרינו ושואל למה אנחנו עוזבים כל כך מוקדם עוד לא אכלנו קינוח... מוסר השכל? אין. אבל גם אין הרבה מקומות שם בלי ג'וקים. פשוט מתרגלים וחיים איתם בשלום ובשלווה. מיליארד הודים בטח לא טועים, לא? ת'כלס- הודו מדינה עצומה ומציעה אינספור אפשרויות לכל סוגי התיירים- כל אחד יכול למצוא שם מה שיתאים לו. אבל אפילו תמצאו מלונות יחסית סבירים לצרכים שלכם, אם אתם מתכוונים להשתמש הרבה בתחבורה ציבורית וברכבות, שירותים ציבוריים וגסטהאוסים פשוטים, תצטרכו להתרגל לסטנדרטים קצת שונים ממה שהייתם מצפים במדינה אירופאית- לטוב ולרע. ועוד דבר: מה זה צפון הודו? במדינה ענקית כמו הודו יש המון מקומות שעונים להגדה "צפון הודו". ויש הבדלים תהומיים בינהם.

sela v

New member
יש גם מלונות מצוחצחים

נכנסתי פעם לשרתון בדלהי, והוא נראה כמדינה בתוך מדינה, וכך גם המחירים. לילה במלון יכול להיות משכורת של כמה חודשים להודי ממוצע, וגם אתם אני לא חושב תרצו לשלם 100-200 דולר ללילה. אני לא זוכר ג'וקים, אבל הרבה מעופפים מכל מיני סוגים. אם משלמים יותר אפשר גם לקבל פחות מעופפים, למשל ברכבת במחלקה ראשונה יש מזגן. מלון עם מזגן, אבל עדיין כמו שחי בר כבר אמר - הודו היא לא אירופה.

Yo-man

New member
כולם ניסו לעזור ורק יצאו מפחידים...

בצפון הודו יש מעט מאוד חרקים וג'וקים, שכן הם אוהבי חום ובהרים קריר יותר. גם בשיא הקיץ אין שם יתושים, למשל. בתוך הערים הגדולות גסט באוסים יכולים להיות לא הכי סאניטריים, אבל מלונות 2-3 כוכבים עולים סה"כ 20$, ובערים הגדולות זה יכול להיות ממש משתלם. האוטובוסים העולים צפונה באמת נראים רע, אבל הם נראים רע כבר 30 שנה והם עדין נוסעים. מהר מאוד את תגלי את המונח "אוטובוס דלוקס" שזה בעצם אוטובוס עם מושבים מרופדים, "תא הנהג" אליו אפשר להתגנב באוטובוסים הישנים, לתפוס שיחה ולשבת בנוחות יחסית, "חמלקה ראשונה" ברכבות - תוספת של 5-10$ למחיר (יכול להיות יותר, תלוי במרחקים) ואז את בקרון ממוזג, רחוקה מההמולה. בשביל ירח דבש לא הייתי מצפה לפחות מכל אלה, גם אם אני הרפתקן חובב אוהלים. אם את רוצה עזרה יותר ספציפית עם המסלול, איפה כדאי להיות, איך להגיע ממקום למקום, מה יש לראות ואיפה לישון - רק תשאלי. אני חושב שיש לי מספיק מידע שיכול לעזור.

עמית22

New member
מחלקה ראשונה תוספת של 5-10$?

נסיעה מדלהי לבומביי ב- second sleeper עולה 10$, מחלקה ראשונה עולה כמעט 100$!

Yo-man

New member
כמו שאמרתי - תלוי במרחקים

יכולת גם לתת דוגמא מבנגלור לדלהי... הנסיעות הפחות ארוכות (אמריצר-דלהי, דלהי-ורנסי וכו') ההפרש נמוך יותר, אם כי אני כבר משנה את הערכתי ומתקן ל-20$. עבור מי שדואג בגלל תנאי המחיה בהודו וברכבות, סכום זה עדין סביר.

תודה לכולם על התגובות,

לא הצלחתם ממש לעודד אותי, אני מגדירה את תשובתיכם לא כמעודדות אלא ישירות ומכינות למה שכנראה יהיה... מפה כנראה נשאר לי רק לקוות לטוב, בכל מקרה אני אוספת המון גישה חיובית במטרה עילאית להינות, סה"כ זה ירח הדבש שלי...

פרק

New member
עידוד דווקא

אני לא אספר לך שהודו דומה לשוויץ פתאום אבל... בצפון הודו אפשר בהחלט למצוא מקומות נקיים, ברמה סבירה, אם מעלים קצת את התקציב, לא הרבה, מכ-500 רופי (50 ש"ח) ומעלה ולפעמים גם בפחות. כשמדובר בעיירות או כפרים אז גם הסביבה לא מלוכלת כל כך, לפחות לא משהו שאת לא מכירה מכמה אזורים גם בארץ. בערים גדולות כמו דלהי נתקלים באמת בלכלוך וזוהמה ברמות גבוהות. לי הפריע בעיקר הלכלוך של הטבע, נחלים, נהרות וכד', (משהו דומה לנחל עמוד או יהודיה בחול המועד) יש גסטהאוס סבירים וגם בתי מלון פשוטים בכל המקומות המתוירים. המלצה קטנה (בלי להעליב אף הודי...) באזורים הטיבטים כדאי לחפש מקומות בבעלות טיבטית. בענייני נסיעות יש באמת בעיה. אין רכבות ממש בצפון והאוטובוסים הטובים ביותר, יענו DELUX, הם כמו שאמרו כבר לא מי יודע כמה, אבל בעיקר בגלל שהם ישנים והדרכים קשות כך שכל נסיעה קצרה לוקחת שעות, בסה"כ לא נורא. מזל טוב ונסיעה טובה

למעלה