חששות ועוד חששות

להלי88

New member
חששות ועוד חששות

שלום לכן בנות יקרות,
למי שלא מכירה את הסיפור שלי להלן התקציר- תרומה בפדיוס פעם שניה שנקלט ממוקפאים. אני עכשיו בשבוע 17 + .
ההריון הקודם הסתיים בשבוע 7 + כמה ימים, אחרי שהדופק פסק. עברתי גרידה. בין לבין עברו כמה חודשים מורטי עצבים עם מלאן חששות וגם מחזור שהתייבש לכמה חודשים. וכשהייתי מוכנה נסענו שוב והופ- נקלטה עוברית חמודה אחת מתוך 2 שהחזירו.
ואם היה נדמה לי שבזה יסתיימו הדאגות אז אפשר לומר שהן רק התחילו - קודם כל לעבור את השבוע 8 בגלל הטראומה ההיא. עבר. אח"כ דופק. יש. אח"כ שקיפות עורפית. עבר אבל צריך עוד ברור (תיכף אסביר). אח"כ סריקת מערכות מוקדמת. עבר בשלום. חלבון עוברי. מחכים לתשובה. ואח"כ עוד ועוד בדיקות שיסתיימו אולי רק בסוף השליש השני עוד חודש וחצי.

מוגזם ומתיש ומורט עצבים כל פעם מחדש, אבל כנראה שאין ברירה. אם בחרנו במערכת של הרפואה הקונבנציונאלית אז זה מה שהיא יודעת לעשות: להציע הרבה בדיקות חדשות וחרדות חדשות.

ועכשיו לנושא שקיפות העורפית: היא יצאה לא ממש בסדר ז"א 3.25 שזה כך נאמר לנו גבוה יחסית, כי זה מעל ל- 3. בשכלול עם גיל התורמת (21), הסטטיסטיקה יוצאת 1:525 שזה דווקא עובד לטובתנו. ז"א שאצטרך ללדת 500 ומשהו תינוקות בריאים כדי שמישהו אחד יצא לא ממש בסדר בסידרה הזאת. מה שלא יקרה כבר, נדמה לי... .

אז היום היינו ביעוץ גנטי והמליצו לנו לעשות בדיקת מי שפיר. קבעו לנו תור ליום שני הקרוב. במקביל דיברתי עם אחד מהמכונים שעושים בדיקת דם חלופית. הם נותנים תוצאות של 99% לתסמונת דאון שהיא האנדיקציה לשקיפות עורפית גבוהה ולעוד שתי בעיות כרומוזמיות. עכשיו נותר לי להתלבט - האם ללכת על הבדיקה בבי"ח ולהפקיר את גופי למדע או לנסות להתכחם ולחפש פתרון פחות מסוכן, אחרי הריון כ"כ יקר ומיגע...
אין לי הרבה זמן להתלבט וצריכה להחליט מהר. היועצת היום אמרה שרוב הסיכויים שזה בסדר ולא צריך לדאוג, ובכל זאת החרדה והחששות פשוט מוציאים אותי מהפוקוס לגמרי.

אשמח לכל עיצה מחכמות השבט היקרות....

קשה לייעץ.... יכולה להגיד לך שהייתי באותה ההתלבטות לפני מספר שבועות, אך הבדיקות אצלי עד עתה יצאו מצויינות כך שלבסוף החלטתי שאני מסתפקת בבדיקת הדם.
כן עשיתי בירורים מי הרופאים הכי נחשבים בבדיקת מי שפיר, מי עם הכי הרבה נסיון ותכננתי ללכת אליהם
מקווה להמשך תקין בשורות טובות
איילת

להלי88

New member
תודה יקרה

זוכרת מי הרופאים המומלצים. אני קצת חוששת להתמהמה עם זה כי גם ככה ההריון שלי דיי מתקדם...הבנתי שמי שמבצע את הביקה הזו בבי"ח הם רופאים טובים עם ניסיון .

תראי.... ההריון הוא יקר יקר יקר אין שום ספק בזה. אני כל כך כל כך מבינה את החרדות ובעיקר את הבילבול....אני כל כך שם מה נכון לעשות ומה לא נכון, האם צריך להשתגע וכל בדיקה לעשות באלפי שקלים.... ואין לי תשובה לעצמי.
אני די התחרפנתי מעניין המי שפיר, קיבלתי יעוץ מרופא מאוד מאוד ידוע מוכר ומוערך לעשות מי שפיר כולל הצ'יפ הגנטי, למרות שכל הבדיקות אצלי יצאו מעולות כשהרגשתי שהתשובה שלו היא די כסת"ח.
יכולה להגיד לך מה אני עשיתי.... החלטתי לעשות את בדיקת הדם (בחרתי בוריפי כי גם שם כבר הלכתי לאיבוד) בשבוע 18, התוצאות מגיעות בול תוך שבוע, כשהחלטתי שאם חס וחלילה משהו בבדיקה לא יהיה בסדר וגם בתוצאות החלבון העוברי אספיק לעשות מי שפיר בשבוע 20.
בכל המקומות שבררתי המליצו לי על פרופ' ליפיץ. אולי שווה לשריין אליו תור ואח"כ להחליט.
מקווה שהצלחתי לעזור קצת
ומאחלת לך שזאת תהיה סתם אזעקת שווא
איילת

באמת שקשה לייעץ, אבל

מוציאה לך את המשפט שהכי הכי בלט בין השורות שכתבת ולדעתי הוא הוא התשובה:
"אחרי הריון כ"כ יקר ומיגע..."
בהצלחה.

להלי88

New member
תודה מצפה.

באמת שזה הדבר האחרון שבא לי להתעסק אתו עכשיו, מאידך אני כ"כ מייחלת כבר לשקט נפשי שלא אכפת לי כבר לעבור את כל הייסורים האלה כדי להיות "אחרי זה".. במקביל חשבתי היום עד כמה שזה לא פייר - להיות עוברית קטנה שכל שבוע מודדים ובודקים ומחפשים אצלה כל מיני צרות שלא נדע. רחמנות.

אצלי בזמנו היה ממצא בסקירה הראשונה

אבל ביעוץ הגנטי (אצל פרופ שוחט) הוא לא התרגש, אבל נתן הנחיות על מה להסתכל בסקירה השניה (הלכתי לרופא אחר, שתהיה עוד עין) וביקש שאשלח אליו את תוצאות התבחין המרובע. בנוסף עשיתי גם בדיקות אקו לב נרחבת שנמצאה תקינה (כי בכל מיני תסמונות יש גם בעיות לבביות) . בסופו של דבר לא עשיתי מי שפיר, אבל אם זה יומלץ, לכי לרופא טוב - ליפיץ נחשב למומלץ מאוד, ברוב המקרים הסיכון לא גדול. אם יש סיבה לחשש הייתי עושה את הבדיקה.

להלי88

New member
תודה אשלי

היום אעשה בדיקות והשוואות ואחליט מה לעשות. במקרים האלה, למדתי שלאינטואיציה יש משקל לא פחות חשוב משל הרופאים...

אשרת 1972

New member
יקירתי אין לי תובנות קבלי חיבוק גדול

ומייחלת לשמוע בשורות מעולות שהכל הופרך בבדיקה

אין לי מושג מה נכון או לא,

מאחלת לך שהכול יופרך בבדיקה הקרובה
וונראה לי הכי חשוב שתהיי שלמה עם מה שתחליטי
שולחת חיבוק גדול

מיה2013

New member
מאוד מבינה את החששות

אני בשבוע 22 והפכתי את החששות למקצוע...
לי היה ברור שאעשה מי שפיר למרות גיל התורמת, כשהבנו המתוקים תאומים ויש צורך בשתי דקירות נבהלתי.
עשינו את כל הבדיקות שיצאו ברוך השם תקינות ואז החלטנו לבחור באופציה של בדיקת הדם.
אני עשיתי בעבר מי שפיר אצל רופא מכבי (בזמנו המליצו לי עליו, דר כהנא שניהל את אסותא ראשלצ, היה מאוד נחמד ועדין)
יש המון רופאים טובים בתחום פרטיים או לא.

מאוד קשה לייעץ וזו צריכה להיות החלטה מאוד אישית אך כשיש ממצא השיקלים קצת שונים לדעתי
(יש גם את עניין קניית השקט)

בהצלחה בהמשך

למעלה