חשמל

• פותח הנושא WTR
  • פורסם בתאריך

WTR

New member
חשמל

היי, ברשותי מחשב נייד HP PAVILION בן 5 שנים בערך שני דברים קטנים: 1. כשהוא בחשמל התאורה חשוכה יותר, וכשהוא מחוץ לחשמל היא בהירה יותר. במצב נורמלי זה הרי אמור להיות הפוך. זה בעיה ב-HP או שאולי אפשר להגדיר את זה ידנית? 2. הסוללה נגמרת אחרי 30-40 דקות, זה אומר שהמחשב עומד למות?

kobi 23

New member
לגבי 1 אני לא יודע

לגבי שאלה 2 ,כנראה שהסוללה עומדת למות בשיבה טובה , חמש שנים זה הרבה זמן לסוללה

WTR

New member
וכשהיא תמות סופית?

זה יגרום לכל הנתונים על המחשב להמחק? או שאני פשוט קונה סוללה (אם זה אפשרי בכלל) ואז המחשב כמו שהיה תמיד?

only god

New member
פשוט מחליפים / משפצים את הסוללה

לא יגרם כל רע לנתונים עקב "מות" הסוללה. אם תמשיך לעבוד מחובר לחשמל - הכל יהיה כרגיל. לא מומלץ לעבוד עם נייד מחובר לחשמל ללא סוללה.קפיצות מתח עלולות לגרום לנזקים חמורים.

bar666xp

New member
5 שנים והיא עוד חיה ביכלל הסוללה?!

בדר"כ סוללה אחרי 3 שנים מתחילה נסיקה כלפי מטה ואחרי כ4-5 שנים אם היא מחזיקה את המחשב 10 דקות זה WOW. מה הקשר בין הסוללה לנתונים? כשיש הפסקת חשמל הנתונים שיש לך במחשב שולחני נעלמים? לא הם שמורים בדיסק הקשיח {HDD}... מומלץ לעשות גיבויים בתדירות גבוה יותר במצב בוא הסוללה לא מחזיקה ו/או לא קיימת כלל.. אובדן מתח פתאומי {הפסקת חשמל} יכול לגרום נזק לדיסק הקשיח = למידע שלך... נ.ב. בגיבוי אני כמובן מתכוון לצריבה ו/או שמירה על כונן חיצוני/רשת ולא זה שבמחשב. אם המחשב עדיין עונה על הצרכים רכשי סוללה חדשה/מחודשת או חדשי אותה.. אם המחשב כבר לא עונה על הצרכים אז תשאירי אותו מחובר לחשמל כמחשב שני/גיבוי.... אם יש רשת ביתית/משרדית קטנה/גדולה אפשר אפילו לחבר לו HDD חיצוני גדול ולהפוך אותו לשרת קבצים, אולי לחבר מדפסת ואז שיהיה שרת הדפסות... יש הרבה מה לעשות עם המחשב עצמו יותר כשולחני מאשר כנייד אם אינו עונה על הצרכים ו/או... וברור שאפשר למכור אותו כחלקי חילוף ו/או כמשומש.

WTR

New member
מאחר וכולכם הייתם בהלם

בדקתי שוב, ובאמת המחשב נקנה לפני 3 שנים ולא 5 כפי שזכרתי. מישהו יודע לענות לי על שאלה 1? והאם עכשיו זה הגיוני מה ששאלתי ב-2? ועוד 2 שאלות... אני מנסה להתקין איזשהו משחק מחשב (משנת 94, יש לציין) וכמעט בהתחלה, אחרי שאני מגדירה איפה לשמור את ההתקנה, היא נתקעת ואני צריכה לעשות END TASK. ניסיתי להפעיל את ההתקנה כאילו שאני על WIN 95 וזה לא עבד. ניסיתי דרך DOSBOX, גם לא. זה המשחק: http://www.the-underdogs.info/game.php?id=4541 יש לציין שבמחשב השני, הנייח, זה עובד בלי בעיה. דבר שני איפה שה"עכבר" מתחת למקלדת, יש שטח קטן שמשמש לגלילה של ה"עכבר" באקספלורר הגלילה עובדת, בפיירפוקס לא. יש לזה פתרון? תודה!

יאיר B

New member
אם התאורה נמוכה, תעלי אותה ידנית.

אם היא לא עולה יותר (אבל במצב של עבודה על סוללה היא כן יכולה לעלות יותר) אז יש בעיה. לגבי 2: אין שום קשר בין הסוללה למחשב. מחשב יכול לעבוד גם 10 שנים אחרי שהסוללה נגמרה. הוא פשוט יעבוד על החשמל ישיר והנייידות שלו תפגע (כי צריך להיות ליד שקע כל הזמן). אם התוכנה היא משנת 94, סביר להניח שאת צריכה איזה אמולטור לחלונות 95 (אולי ההדמיה של XP/ויסטה לזה היא לא מושלמת). תשאלי בתוכנה וחומרה על אמולטור כזה (עד כמה שאני יודע, DOSBOX זה אמולטור לדוס). אותה מערכת הפעלה רצה בשני המחשבים? לגבי הגלילה בפייקפוס: אם מדובר על גלילה ימין-שמאל, יכול להיות שיש להם איזה באג עם זה על חלונות (בלינקס זה דווקא עובד). גלילה למעלה-למטה צריכה לעבוד.

למעלה