חשמל ואלקטרוניקה?

new user

New member
חשמל ואלקטרוניקה?

הייתי במכון הדסה ובחרתי בסוף בחשמל ואלקטרוניקה אבל אני עדיין לא סגור על זה לגמרי... יש לי ממוצע בגרות 9 ופסיכומטרי 656 ואני יכול ללכת לאקדמיה הטכנולוגית חולון (אני גר בראשון) ששם רוצים ממצוע 9 ו 600 בפסיכומטרי (שלא כמו בטומשין שרוצים ממוצע 75 ובלי פסיכומטרי ולא כמו באוניברסיטה שרוצים 700 בפסיכומטרי ו 10 בבגרות) אבל אני יצתרך גם להשלים קורס "מזורז" בפיזיקה. התחום עצמו די מעניין אבל יש לי ספק בנוגע לביקוש שלו ולסוג העבודה בפועל שאני יצליח למצוא באמצעות התואר. מה גם שיש סיכוי שאותו "שם" שיש לאקדמיה הוא בזכות העובדה שעד לפני שנתיים בערך היא נתנה תעודות של אוניברסיטת ת"א (או בן גוריון או העברית, לא זוכר בדיוק, אבל אחת מאלה). החשיבה שלי כרגע היא לעשות תואר באקדמיה, לעבוד בשביל הכסף אבל בעיקר הנסיון ולהשלים לתואר שני באוניברסיטה אבל בגלל שטווח התיכנון הוא כ 10 שנים יש לי ספק מסויים שאצליח לישם אותו. מה שכן, אני מתאר לעצמי שהלימודים באקדמיה יותר קלים מהאוניברסיטה, ובגלל שאני יודע שהמקצוע קשה אולי יש בזה היתרון משמעותי. השיקול השני הוא ללמוד משהו אחר אבל בתחום, חשמל ואלקטרוניקה הוא 4 שנים ואני עוד צריך להשלים קורס, אולי יש משהו באוניברסיטה שהציונים שלי מתאימים יותר אליו ויקח פחות זמן או יתרונות אחרים בסיגנון. אני מודה שנזכרתי ברגע האחרון, האמת שבדיוק באתי לשלוח את הטופס לאקדמיה אבל אני לא מרגיש שלם עם זה, אני רוצה להיות בטוח שהחלטתי את ההחלטה הנבונה ביותר... בתודה מראש, רן.

הנדסת חשמל ואלקטרוניקה

אתה כותב: "התחום עצמו די מעניין אבל יש לי ספק בנוגע לביקוש שלו ולסוג העבודה בפועל שאני יצליח למצוא באמצעות התואר". ראשית, תחום הנדסת החשמל והאלקטרוניקה הוא אחד התחומים היותר יציבים ומבוקשים. גם בימים אלה בהם הביקוש לעובדים נמוך, מצבם של מהנדסי האלקט' טוב יחסית לאחרים. שנית, למכון הטכנולוגי בחולון יש בהחלט מוניטין גם בזכות עצמו.לולא רמתו הגבוהה המועצה להשכלה גבוהה לא היתה מעניקה לו את ההיתר להעניק תואר BSC בהנדסה. בוגרי מכללות ברובם מקבלים תואר BTECH שהוא פחות מוערך בשוק העבודה, ואף הם מצליחים להשתלב בעבודה בתחום, כך שאין מקום לדאגה. דבר נוסף לזכור- חלק ניכר מהמעסיקים מפנים מועמדים לעבודה לבחינות התאמה. בחינות כאלה באות להעריך מכלול שלם של נתונים אישיים ואישיותיים של כל מועמד. כך, מקום הלימודים הוא רק שיקול אחד מתוך מערכת שקולים ענפה בבחירת העובד. ובאשר ללימודים- צר לי לאכזב אותך, אבל אל תצפה ללימודים קלים יותר בחולון... בהצלחה!

new user

New member
תודה, יש לי עוד שאלה אם אפשר ../images/Emo13.gif

כשהייתי בהדסה שקלתי גם את תחום הביוטכנולוגיה, אבל לפי מה שהבנתי זהו תחום שקשה להשיג בו עבודה מאחר שגמולה של חברה שעוסקת בתחום נקצר רק אחרי תקופה יחסית ארוכה ולעסקים בישראל פשוט אין את המשאבים הדרושים להשקיע בעסקים שכאלה, אבל לפי מה שאני שומע זה לא כל כך נכון, מה שרציתי לברר הוא האם באמת יש חוסר בביקוש באנשי ביוטכנולוגיה?, זהו תחום שוויתרתי עליו בעיקר בגלל הביקוש. שוב תודה, רן.

ביוטכנולוגיה

רבים נהרו ונוהרים לתחום זה לאחר שנכתב לא מעט על כך שזה הדבר הבא אחרי משבר ההי טק. המציאות היא שהמשבר הכלכלי בעולם כולו, ובארץ בפרט גרם להאטה ניכרת בהשקעות בביוטכנולוגיה, ועל כן לא קל למצוא עבודה מענינת ומאתגרת בתחום. בא נאמר, במצב הנוכחי הנדסת אלקט' היא "הימור" טוב יותר מההיבט התעסוקתי.

למעלה