חשמל גז מים

Sith Master

New member
חשמל גז מים../images/Emo19.gif

לא הצלחתי לפתור מקווה שאתם תצליחו. יש בציור 3 תחנו: חשמל גז מים. ויש שלושה בתים. המטרה היא לחבר בין כל אחת מהתחנות לכל אחד מהבתים (יענו 9 קווים). הקווים לא חייבים להיות ירים, מותר להרים את היד מהדף. אבל אסור שקווים הצטלבו, ואסור לפצל קו.

The6thAngel

New member
לא בדיוק

היה פה פתרון, של zoharch כמה שזכור לי, שאני אישית לא מסכימה איתו, אבל הוא בעיקרון הפתרון. שהקו עובר בתוך הריבועים.... אני אנסה למצוא קישור מאוחר יותר...

ברברבר

New member
כן , אבל זה לא ביוק הכוונה

אם הכוונה שאסור שיגע , ואסור להתחכם , ואסור שהשפיצים של הקווים יגעו , ואני יודע מה בצורה הסטנדרטית של השאלה אי אפשר לפתור

The6thAngel

New member
בעיקרון

אני מסכימה איתך.... לא אהבתי את הפתרון.... אבל זה עדיין הפתרון היחיד שקיים...

Fingertip

New member
להפף....

דווקא בחידה הזו, הפתרון הנ"ל מקובל. מקובל שצינור מים אחד יעבור דרך כמה בתים. כנ"ל עבור גז וחשמל. אהד.

ברברבר

New member
בחייך...

אתה הרי יודע שהחשמל והמיים, הצינורות זה יענו קווים, זה רק להמחיש את זה , וזה לא שאפשר להעביר זרם חשמל מבית אחד לשני

Fingertip

New member
בחייך... בחזרה אליך

אני ואתה הרי יודעים שזה טופולוגית בלתי אפשרי (אם הייתי יודע טופולוגיה, הייתי מוכיח לך), אבל הרעיון בחידה הוא להגדיל את הראש. וצינור מים כן יכול לעבור מבית לבית. זה כמו להגיד שפתרון החידה עם 6 הנקודות שצריך לחבר בקו אחד לא נכון בגלל שהוא נוגד את הגיאומטריה האוקלידית. (כי בגיאומטריה אוקלידית אי אפשר לקפל את הדף) אהד.

The6thAngel

New member
תראו

זה סתם חידה מתחכמת.... ואולי בגרסא הזאת זה דווקא מתאים אבל אני מכירה אותה גם עם דברים אחרים..... אז אין טעם להתווכח על זה....

ברברבר

New member
הקשב...

דבר ראשון , תשמור את האוקלידות והטיפולוגיות לפעם אחרת... (או לאנשים שיבינו מה זה אומר) נניח שאתה אומר שמים כן יכולים לעבור , וכן גם חשמל והדבר השלישי - זה לא חידה מה שיוצא - זה סתם למתוח קווים כמו בחוברות ציור שעשיתי בכיתה א'. והחידה הזאת , לא משנה באיזה נוסח , יש לה פרנציפ אחד, שהוא לא הכי אפשרי.

Fingertip

New member
כמובן...

החידה כאן, אינה למתוח קוים, אלא לשים לב שאפשר להעביר קוים דרך העיגולים. גם להעביר קו דרך נקודה אחת זה דבר די מטומטם, אבל לקפל את הנייר זה פתרון החידה. אהד.

ברברבר

New member
אם תוכל

תראה לי על איזה חידה אתה מדבר , זאתי על הקיפול נייר , כי אני לא בטוח שאני יודע איזו חידה זו.

Fingertip

New member
../images/Emo35.gifצריך לחבר את כל הנקודות בקו ישר

אחד: * * * * * * אהד.

ברברבר

New member
בחייך...

אתה הרי יודע שהחשמל והמיים, הצינורות זה יענו קווים, זה רק להמחיש את זה , וזה לא שאפשר להעביר זרם חשמל מבית אחד לשני

למעלה