חשמל בשבת...

נע מה

New member
חשמל בשבת...

בס"ד הכרתי משפחה מאושרת ונהדרת בבני ברק (מזמן) ושמתי לב שהם לא משתמשים עם חשמל בשבת יש להם רב מסוים שלא מתיר חשמל בשבת, למה? כי אנחנו נהנים מהחשמל שאלה שעובדים בחברת חשמל הם מחללים שבת! לדעתי זאת מעלה מאוד גבוההה!!!! להעביר את השבת בגנרטור או שאם אין אפשרות אז בלי גנרטור.. נרות שבת מאירים את השולחן שבת יום למחורת יש אור טבעי של השם יתברך פלטה עם הכיריים בגז.. ו... מה עם המקרר? מה עושים בקיץ? זה מאוד חשוב לי לדעת אם בלי נדר אני שואפת לדרגה כזו לשמירת שבת

לביא4

New member
כל הכבוד!

וכמובן - יש ישובים וערים חרדיות בהם משתמשים בגנרטור, שמעתי שברמת בית שמש, ובביתר עילית כבר יש! אפשר להתגורר באזורים האלו. (הבעיות של החשמל בשבת הן הרבה מעבר לכך שעובדים בשבת, עם ישנה הפסקת חשמל ואחרי זה החשמל מתחדש, הבעייה יותר קשה!).

גנרטור: מאד יקר להתחבר אליו, מה

שבעיתי אצל משפחות אברכים. והוא מספק חשמל בכמות המספיקה רק להכרחי ביותר: תאורה, מאוררים, מקרר ומקפיא ולא יותר. א"א להוסיף מזגן או תנורי חימום חשמליים למיניהם!

חנוך617

New member
חסר לכם הרבה ידע. הנה הוא מוגש...

הבעיה העיקרית היא שכל הזמן מפעילים ומנתקים טורבינות לפי רמת הביקוש ז"א יש טורבינות קטנות וגדולות...

חנוך617

New member
המשך הסבר גנרטור

וכשיש עוד ביקוש מפעילים טורבינה גדולה ומנתקים קטנה. כך זה 24 שעות ביממה גם בשבת. לגבי השימושים אפשר להשתמש גם למזגן אך זה יקר מאד...

חנוך617

New member
המשך גנרטור2

בד"כ לוקחים 4 אמפר וזה מספיק לתאורה + מקרר. למזגן צריך הרבה יותר כח. לגבי המחיר, ר` חיים קניבסקי אומר שזה ממש הוצאות שבת ו"לדוו עלי ואני פורע;

חנוך617

New member
יש רבנים

חשובים וביניהם הרב אלישיב ור` חיים שאומרים שלהשתמש בחשמל בשבת זה איסור גמור, כך שלא צריך להתלהב ממי שמקיים זאת. זה כמו כל מצוה רגילה אחרת.

חנוך617

New member
למה אתה משמיץ סתם?

היום אין שכונה חרדית שאין שם גנרטור. פעם היו היתרים שונים כגון בית חולים. היום אין כזה היתר כי לכל בתי החולים יש גנרטור.

נע מה

New member
אני בלי נדר אקיים את ה"חומרה" הזו.

בס"ד וזה לא חומרה זה המציאות אם מישהו לא מדליק אור בשבת אז קל וחומר לא השתמש בחשמל בכלל
ונשארתי ערה כי אני לא מרגישה הכי טוב וראיתי קלטת של הרב אמנון יצחק שההורים ישנים

חנוך617

New member
נעמה, ירבו כמותך בישראל וכדאי שתדעי

שלפעמים הגנרטור "נופל" ואז חם ויושבים בחושך. אבל זה ה"עוינג שאבעס" האמיתי.

asaf2000

New member
זו לא חומרה!

מי שמשתמש בחשמל "יש לו על מה לסמוך" אבל מי שלא משתמש מקיים את ההלכה זו לא חומרה.

אצלנו החליפו לגדולה והוסיפו עוד

משתתפים. לנו זה לא הועיל! אין לנו חימום ומזגן בשבת וזה ממש סיוט שדוקא בשבת...

גנרטור: מאד יקר להתחבר אליו, מה

שבעיתי אצל משפחות אברכים. והוא מספק חשמל בכמות המספיקה רק להכרחי ביותר: תאורה, מאוררים, מקרר ומקפיא ולא יותר. א"א להוסיף מזגן או תנורי חימום חשמליים למיניהם!

חומרה?

לנו יש היום חיבור לגנרטור השכונתי, ועד לפני כמה שנים לא היה לנו גנרטור, והיינו משתמשים רק במקרר ותנור וזהו שאלה דברים מאוד מאוד הכרחיים ואין ברירה, אבל התאורה היתה רק נרות שבת קודש. לגבי שייקס אתה טועה רוב הישיבות משתמשות היום בגנרטור וגם רוב הציבור וזה בכלל לא חומרה, לגבי מזגן היום ברוב השכונות אפשר גם להפעיל את המזגן על הגנרטור.

נכון...

אבל יש כאלה שאין להם לשלם גם את זה אז עדיף שישתמשו רק בנרות שבת.

למעלה