חשמל בבית

danaoy

New member
חשמל בבית

האם את קביעת מיקומי התאורה,שקעים,מפסקים וכל מה שקשור לחשמל עושה החשמלאי או האדריכל??

רשר

Well-known member
מנהל
האדריכל, הדייר, החשמלאי,

מומלץ להראות את התוכנית לחו"ד שניה של אדם נוסף כדי שמישהו ישים לב לטעויות נפוצות כמו מפסק גבוה או מאחורי דלת,,,

זהבה נ

New member
אני ישבתי עם האדריכלית וחשבנו יחד כאשר מגיעים

לתוך החצר אמור להיפתח שער- חייב בחשמל ותאורה לאחר מכן נכנסים לכניסה ושם צריכה להידלק נורה באמצעות חישן - נקודת תאורה ואולי בחניה בעתיד נצטרך להפעיל מכשיר זולל חשמל - שקע כוח וכאשר נכנסתי לתוך הבית אני רוצה להדליק את הנורות האלו והאלו ואז באזור הזה קבענו גם פתיחת תריסים חשמליים וכך הלאה וכן הלא לעבור לכל שטח הבית. לאחר מכן כשנכנסה מעצבת הפנים היו לנו כמה שינויים מינורים שאותם שינינו בתוכניות החשמל ואני מאמינה שבשטח יהיו לי אולי עוד כמה כאלו וגם זה בסדר כי את העיקר קבענו יחד. לא לשכוח מקום לתנור חימום במקלחות דוד שמש נקודת חשמל ומיים וכן תאורה לייד. תאורת חירום ולפחות 2 או 3 נקודות תקשורת למחשב טלויזיה ואזעקה במינימום בכל חדר מקווה שכיסיתי הכל . בהצלחה

avi5199

New member
אצלי עשה האדריכל תוכנית חשמל , ובסיום השלד

קבלן החשמל ישב איתנו שוב על התוכניות ועל כל שקע ותקע והוספנוכמה שינויים ...

אסיא10

New member
דברים נוספים שכדאי לחשוב אליהם

אני ישבתי עם יועץ מיזוג ומתקין אזעקות כדי לדעת מה ידרש מבחינת חשמל והעברתי את התוכנית שלהם לאדריכלית שהוסיפה הכל לתוכניות החשמל. תחשוב גם מה תרצה בחצר, במחסן (אם יש), הכנה למאוורר תקרה, רמקולים בתקרה/קירות וכ"ו.

איריסג

New member
גם וגם....

זאת אומרת - מעצבת הפנים הכינה תוכנית חשמל. העברנו אותה לחשמלאי. ביום המיועד - נפגשנו בבניין - אנחנו, החשמלאי, ומעצבת הפנים - ועברנו נקודה נקודה וקיבלנו במקום את ההחלטה על המיקום המדוייק, האם זה מפסק רגיל או מתחלף וכו' - ובמעמד הזה ירדו ונוספו נקודות של חשמל ותאורה. החשמלאי סימן כל נקודה ונקודה בגיר על הקיר - ולמחרת התחיל לעבוד. ממליצה בחום על השיטה הזו - כי אין טוב ממראה עיניים - תוכניות "על הנייר" זה אף פעם לא נותן את התחושה האמיתית.

זה לא תמיד אפשרי, כי

לא כולם בונים בשיטה שלכם. בשיטה הקונבנציונלית - חלק גדול מנקודות המאור נכנסות ליציקות התקרות ולכן צריך לפחות עליהן להחליט מראש ולפני הקירות הפנימיים, דבר שמקשה על ההחלטה בשטח (כי עוד אין שטח...). אצלכם אם אני זוכרת נכון התקרה תחופה בגבס כך שאין צורך להחליט על זה מראש. זו דוגמא לאחד הייתרונות שבבניה בשיטה שאינה קונבנציונלית.

איריסג

New member
גם אצלנו יש נקודות מאור יצוקות

בקירות. ונכון - את צודקת. מרבית נקודות התאורה אצלנו הן תאורת קיר (זה לא קשור לשיטת הבניה - אלא להעדפה אישית שלנו) ולכן אפשר היה לסמן אותן יחד עם נקודות החשמל. יחד עם זאת - מה שבעצם את אומרת זה שבמקום בפעם אחת - בשיטה שבה את בונה - צריך שתי פגישות - אחת לגופים ששקועים בתקרה ואחת לשאר תוכנית החשמל. ואני אומרת - זה עדיין שווה את זה... גם אם המשמעות היא שתבואו פעמיים לעשות סימוני חשמל. זה שווה את זה כי כאמור - אין טוב ממראה עיניים - ולפעמים כשאת רואה את הבית בפרופורציות האמיתיות שלו - את ממקמת דברים טיפה אחרת. ואחרי שהחשמלאי מיקם כבר נקודת חשמל - להזיז אותה זה טו לייט וטו אקספנסיב... כך שעדיף לראות את הסימונים בגיר. שנית - כשאת מתמחרת עם קבלן השלד או בהצעת המחיר של החשמלאי X נקודות חשמל , X נקודות תאורה, X נקודות תקשורת וכו' - עדיף לראות את הסימונים בגיר, לספור בדיוק כמה נקודות יצא בפועל - ואז לראות שלא חרגתם בטירוף ממה שתומחר.

avi5199

New member
אין בעיה להעביר קוי חשמל בבניה קונבנציונלית

ממילא החשמלאים באים בסוף השלד עם ג'קסון וחופרים חופשי בקירות ומשחילים צנרת בין הבלוקים ודרך הקירות ... בהחלט אפשר להחליט על נקודות נוספות גם אחרי גמר השלד ולפני הטיח והריצוף.

איריסג

New member
אל זו הנקודה...

הנקודה שאני ממליצה עליה היא להיות עם החשמלאי והאדריכל / מעצב הפנים בזמן שמסמנים את כל הנקודות - כי כשרואים בדיוק בעין מה המשמעות של גובה כל נקודה , ומיקום שלה, לפעמים מבינים שאולי על הנייר זה נשמע מצויין - אבל במציאות זה יהיה לא נוח. למשל - המיקום המדוייק של נקודות החשמל לשידות של המיטה אצלנו - בתוכנית הן אמורות היו להיות לצד החלון - הצד שקרוב למיטה. אבל כשבאנו לסמן אמרתי לחשמלאי שבין החלונות השארנו בול 1-80 מ"ר כי אנחנו רוצים מיטה רחבה - ואם יהיה גם גב מיטה - הנקודות יסתתרו מאחוריו . ואז מיקמנו את הנקודות מחדש. ואז גם החלטנו איפה יהיה המפסק הכפול, וכו' וכו'.

זהבה נ

New member
נכון איריס תמיד לאחר השלד חשוב לעבור על מיקום

הנקודות שוב ולראות מה חשוב והיכן ואולי לשנות את המיקום שיהיה יעיל יותר כי זה העיקר. אך לצורך תוכנית ראשונית האדריכלית והמעצבת עשו את שלהן נאמנה וזה מספק אותי אני ביקשתי מהחשמלאי שבתוכנית חלוקת העומסים של החשמל יכין לכל חדר מעגל חשמלי נפרד וכל שקעי הכוח כמובן ישירים ללוח ובכל אזור לפי מכשירי החשמל המתוכננים יוכנו כל ההכנות. וכמובן החיבור לבית הינו 3 כפול 40 אמפר לכל בית , גם אם עולה מעט יותר יחסית לכל האגרות ששילמתי לכל הגופים האחרים לחברת חשמל היה הזול ביותר ומאחר והכל עובד היום על שמל ויש מכשירי חשמל רבים שהם זוללי חשמל חשוב לעשות חיבור חשמל גדול יותר למנוע לחץ על המערכות הבית וגם החיווט יותר עבה יותר לפי דרישות של חברת חשמל כשהפאזות גדולות.

../images/Emo45.gif מצטרפת להמלצה הזו

אין כמו להסתובב בבית חדר וחדר ולקבוע את המיקומים תוך מחשבה על איך הולכים לחיות בבית לא לשכוח נקודות חשמל בחוץ הכנה למערכת שמע וגם הכנה לטלויזיה באחת המרפסות

פיטנגו4

New member
אדריכל או מעצבת לא מכינים תוכנית חשמל

יש קצת בלבול כאן במושגים... האדריכל/מעצב מכינים תוכנית מיקום נקודות חשמל, תאורה ותקשורת. (שימי לב בשרטוטים שהקווים הם קשתות וירטואליות שזה לא מה שמתבצע בשטח) על בסיס התוכנית הזו, מתכנן החשמל(חשמלאי או הנדסאי/מהנדס חשמל) מכין תוכנית חשמל עם לוחות, וחלוקת קווים ועומסים לפי תקנים, גדלי חיבורים וכדומה. התוכנית הראשונה היא אדריכלית, למיקום לפי צרכים, התוכנית השניה טכנית והנדסית והיא לביצוע ע"י החשמלאי. (אשמח אם מישהו ידע להסביר את זה יותר טוב ממני) .

דוקא יצא לך מאוד ברור ../images/Emo13.gif

והשאלה הראשית היתה לגבי מיקומים, ואת זה בהחלט האדריכל עושה כמו שכתבת

avi5199

New member
תוכנית מקצועית של לוחות חשמל וכ"ד

תוכנית של לוחות חשמל וכ"ד מבחינתי זה משהו שאני לא מבין, ושנסגר בין קבלן החשמל לחברת החשמל, אני לא ראיתי שום תוכנית כזאת,וגם אם היתי רואה אני לא היתי מבין אותה, ואין לי גם מה לעשות בה. אני חתמתי עם קבלן החשמל הסכם שהוא אחראי על תקינות החשמל משלב השלד ועד לקבלת אישור על חיבור קבוע מחברת חשמל. מבחינתי אם המערכת עברה את הביקורת של חברת חשמל וקיבלתי אישור , הכל תקין מבחינה מקצועית. מה שמעניין אותי זה רק מיקום השקעים והתקעים והמנורות וכ"ד...

מאגר

New member
לבקשתו של פיטנגו 4 אתן הסבר למה לתכנן חשמל

מספר סיבות יש לתיכנון חשמל מראש תוך דגש לכך שאדריכל אינו מתכנן חשמל הוא רק יכול לתכנן את מיקום הנקודות אך אינו יכול לתכנן את המערכת מבחינת נצילות ערכית. ראשית לתת לחשמלאי המבצע לתכן את המערכת יש בזה ניגוד אינטרסים מובהק מאחר והמחוקק נתן לחשמלאי אפשרויות שמתכנן נבון לא יתן לו ציטות החוק:קבע המחוקק כי חובה שיהיה לכל 40 מ"ר לפחות קו זינה אחד למאור., ובכל חדר תותקן לפחות מנורה אחת ושני שקעים..אם לשפוט ע"י אמות מידה אלה הרי שבבית בן 200 מטר אפשר לסיים ב-5 קווי זינה +אותם קוי כח ישירים המאוגדים בחוק וסיימנו את הבית ב10 עד 15 קווי זינה . כלאמרנבנה בית מפואר עם חשמל של שיכון עובדים כי שם עשו את המינימום הנידרש למי שזוכר. חוסר חלוקה של מהערכת תוך התחשבות בהיתנהלות הדיירים במערכת ומציאת המצב האופטימלי ואיזון אופטימלי בין שלושת הפאזות יגרום לצריכת חשמל משולמת אך לא מנוצלת. מתכן צריך להכין את התוכניות את כתב הכמוות ואת האומדן לעלויות שיווה את הבסיס להשוואת מחירים בין ההצעות שתתיקבלנה מבעלי המקצוע. אי לכך כל מי שרוצה להבין את הסיבה ואת הדרכים יכול לקרוא את המאמר שהתפרסם כבר מזמן בהרבה אתרים להלן הלינק http://www.kehilot.co.il/ArticleDetails.asp?ArticleID=251

למעלה