חשמלי קטנטן...

matzri

New member
חשמלי קטנטן...

בכל יום נוספת לה עוד קורה... בסופש זה הגיע למצב שכבר יש מה לצלם... יהיו עוד תמונות בהמשך...

matzri

New member
כן, עם כמה שינויים קלים...

מקווה שלא ייצא כבד מידיי הדרמל יעבוד הרבה עם כולי החורים האלו :)

matzri

New member
שאלה חשובה - איזה מנוע?

האם המנוע הנ"ל מתאים? http://www.maxxprod.com/pdf/HC2808-xxxx.pdf הטיסן עדיין לא גמור אבל על פי דעת מומחים שכבר בנו את הטיסן הוא אמור לשקול משקל טיסה כ 400-500 גרם

Fly2High

New member
אם אתה הולך על ההימקס..

אז תקנה 2812-0850. אני לא מבטיח שהוא ירים אותו, אבל אחרי שתסיים לבנות אותו שים עליו הכל כולל סוללה ובקר, ותבדוק כמה הוא שוקל. אם זה 300 גרם- סע. שחר.

td12

New member
במקומך לא הייתי קונה מנוע בינתיים

חבל לקחת סיכון, תחכה, תבנה את הטיסן ותראה מה המשקל שלו ואח"כ תבחר מערכת, בכל אופן תנסה לשמור אותו כמה שיותר קל בבניה וגם בבחירת המערכת.

matzri

New member
ההתקדמות להיום

הנה ההתקדמות שלי להיום... הגה+מייצב כיוון ועוד כמה שיפצורים על הכנף נעשו בימים האחרונים... לכל השואלים... אין לי מושג כמה הטיסן הנ"ל שוקל.. אך כפי שאמר פה שחר הוא אמור לשקול משהו כמו 140-150 גרם לאחר ציפוי... אני שואף לכזה משקל היות וכיום אין לי שום אידקציה, מה שכן, הגוף נבנה מקורות שהגיעו חתוכות מראש, קורות 6*6 , על החוזק שלהן אני נראה לי ישלם במשקל.. לפני שיהיו תגובות, לאחר מתקון המנוע + סרוואים + כן נסע קידמי , מה שיקרה זה שכל הגוף בכל מקום אפשרי יעבור חירור... חלק מהמקומות בעזרת מקדח 10/13 מ"מ או עם דרמל כו בכנף חורים של 21מ"מ... מקווה לעדכן בקרוב, בברכה. מצרי

Fly2High

New member
מדהים!

תחורר את המייצב כיוון ואת החופה.. מחכה לטסט :}~

td12

New member
למה לחורר רק אחרי המתקון

מתקון עושים אחרי ציפוי...

matzri

New member
התכוונתי ל...

התכוונתי שאני יעשה הכנה למנוע (תושבת מנוע) אני יכין תושבות לסרוואים, ורק אז אני יראה איפה אני יכול לחורר... מכיוון שזה החשמלי הראשון שלי.. האם יש פה מישהו בעל טיסן דומה (או בעלי הסקיטר ) שיכולים לצלם לי תמונה של הטיסן שלהם, איך כל האלקטרוניקה יושבת ? איפה? כן נסע? וכו וכו... מה שכן, בתוכנית מצויים 2 סרוואים לכנף החלטתי לצמצם לסרוו אחד במרכז , אני מקרב אותו למאזנות ועושה לו הכנה מתאימה כדיי שיוכל לשבת במרכז הכנף, גם חיסכון במשקל וגם בכסף, ובכל מקרה אני לא מאמין שיש כל כך צורך ל 2 סרוואים... או שאני טועה?!

Kiril rc

New member
סרוו של 8 או 9 גרם אמור להספיק

הסרוו הנ"ל מוציא בסביבות 1.6 ק"ג/ס"מ. לגבי ההגה גובה והכיוון, אתה יכול להסתפק בסרווים של 4 או 5 גרם שמוציאים בסביבות 0.8 ק"ג/ס"מ וטיפה יותר מהירים מהסרווים היותר גדולים. אם גוף הטיסן ישקול 150 גרם, אזי הטיסן מוכן לטיסה אמור לשקול: 9(סרוו כנף)+ 5*2(סרווים זנב)+10(מקלט)+50(סוללה)+50(מנוע)+15(בקר)+7(פרופ') סה"כ: 151+150=301 גרם *אגב (לכל המגיבים לגבי הנתונים) בדקתי את הנתונים לגבי הפריטים הנ"ל באתר ציוד חשמלי, יתכן ותחליט על מנוע/סוללה חלשים ממה שהנחתי. בהצלחה בטסט פלייט ותהנה.

matzri

New member
לפי המדידות שאני יודע..

מנוע הימקס שקניתי - 52 גרם (בחלק מהאתרים רשום 46 גרם נבדוק את זה) נותן לי 110W. סוללה - 900Mah אמורה לשקול כ 60-70 גרם... אם מצאת משו אחר.. לינק יהיה נחמד.. מקלט של GWS 6 ערוצים - 7.8 גרם. בקר 20A של EFLITE שוקל 17 גרם.. אז כן, החישוב שלך דיי הגיוני... הכל תלוי כמה ישקול הטיסן בסוף... נקווה שיהיה מספיק קל :) מאיפה מומלץ לקנות סרוואים וסוללה ואיזה? (גם בחול יהיה נחמד) זה הדבר היחיד שנשאר לי לקנות מבחינת החשמל... לילה טוב, מצרי

IgalR

New member
אתה תגיע ל350-400 גרם משקל טיסה.

צירי CA יעבדו מצויין . שתי אלטרנטיבות שלא עולות כסף : 1) דבק סלוטייפ הכי פושט רצוי מהסוג הרחב עובד מצויין . 2) החלק המגנטי בתוך הדיסקטים . בהצלחה . (עוד לא מאוחד להאריך את הגוף)

matzri

New member
איזה צירים להשתמש?

לפי דעתי השיטה הטובה ביותר היא לעשות צירים בעזרת דבק סלוטייפ של TESA... (דרך אגב, מאיפה משיגים אחד כזה?) או שכדאי להשתמש בצירים רגילים? CA ? מה הכי כדאי לטיסן קטן שכזה...

למעלה