חשמלית ולזכור

ענת1986

New member
חשמלית ולזכור

היום בשעה 15:30 תשודר בערוץ "טבע הדברים" התוכנית "חשמלית", שבה ארז נץ יארח את ברי. צפוי להיות מעניין.
מישהו ראה/שמע את השיר של אלי מגן- לזכור? השיר מופיע באלבום שנקרא "סימנים", המוקדש למשורר מירון ח. איזקסון (קצת מידע). הוא מנוגן בערוץ 24 נון סטופ, וברי מנגן שם על גיטרה חשמלית. לי עדיין לא יצא לראות או לשמוע אותו.

ben4ever

New member
אני ראיתי את הקליפ

שיר מקסים נורא לדעתי....גם ורד קלפטר מופיעה שמה

israel1986

New member
../images/Emo45.gif

השיר באמת די טוב. בקליפ סתם רואים את כולם יושבים ומנגנים, רוב הזמן בשחור-לבן.

shulhi86

New member
שיר מקסים ../images/Emo168.gif

מדובר בשיר מדהים עם צוות בהחלט בכיר של נגנים (שחכתם לציין את קרני פוסטל)

קניידעל

New member
ובגרסת דיסק גם משה לוי

הלא הוא אדון דווו-דו-דו-דו-דו-דו-דו-דו-דו-דו-דו-דו, הלא הוא הריף פסנתר ממחכים למשיח... ובכלל המללוה העיקרי של רוב האמנים הגדולים בארץ אי פעם (שלום חנוך, מאיר אריאל, אריק אינשטיין ועוד ועוד ועוד...) וגם אלי מגן ראוי לאיזכור כבוד... הבנאדם שאחראי כמעט לבדו להפיכת ישראל למעצמת ג'אז (בכל מקום חוץ מישראל...) וגם נגן מעולה... ואחלה בחור באופן כללי...

אשף

New member
חרא תוכנית החשמלית הזאת...

סאונד זוועה, וארז די מעצבן.

ben4ever

New member
היה מאכזב למדי....

ארז נץ הוא אמנם גיטריסט ע-נ-ק, אבל בהחלט אפשר עליו להגיד שהוא לא בנוי מחומר של מנחה טלוויזיה

אשף

New member
לא כל כך ענק...

עם מי הוא מנגן ? מה הוא עשה? הוא כתב משהו מיוחד ? גם הסולואים המסכנים שהוא עשה עם ברי לא היו משהו. הוא טכניקאי מצוין, אבל לא אומן. חוצמזה שהוא כל כך מתלהב שברי נראה לידו כמו מוזיקאי מתחיל שמחפש חשיפה...

ענת1986

New member
אבל מה לגבי ברי? השירים שהם עשו?

לדעתי הביצוע ל"ככה זה" יצא ממש נחמד ומיוחד, כשהגיטרה אחת מלווה את השנייה ומוסיפה, ובכלל התאהבתי עוד יותר בקול של ברי פתאום. הביצוע לשיר של האנימלס רק הזכיר לי איזה מבטא מצחיק יש לברי

israel1986

New member
איזה שיר של האנימלס הם עשו?

house of the rising sun? אני לא ראיתי כי אין לנו ממיר דיגיטלי

אשף

New member
הידעת ?

The House Of The Rising Sun הוא שיר עם במקורו שהאנימלס רק חידשו ?

אשף

New member
לא. אכן שיר "עממי"

לפי מה שהבנתי מהאתר הזה השיר הוא שיר עם בריטי במקורו, שיש לו שורשים מהמאה ה-17(?!), הוקלט לראשונה ב1928. חלק מהאנשים שביצעו אותו : Leadbelly, Charlie Byrd, Roy Acuff, Woody Guthrie, the Weavers, Peter, Paul & Mary, Henry Mancini, Dolly Parton, David Allan Coe, John Fahey, Waylon Jennings, Tim Hardin, Buster Poindexter, Marianne Faithful, Tracy Chapman and Bob Dylan הוא הוקלט כמה וכמה פעמים בשנות ה30' וה40' ע"י זמרי בלוז שחורים וזמרות נשמה למינהן,ובוב דילן, עד שהאנימלס הפכו אותו בשנות ה-60' ללהיט.

למעלה