חשכו עיניי..

נחשכות - כמובן. או כמו שאומרים בעברית

עכשווית, קולית, צעירה וסלנגית "אחרי הפרסקאלע ממנו, ממעש חזיתי בכוכבים..."

בעיני זה עיסוק ב"מותרות"

ה"סכנה" החרדית, כלשונך, גם אם היא בעיה, וגם אם בפורום שכזה למשל, היא קרובה לחלק מהאנשים, רחוקה בעיני להיות הבעיה המטרידה של הקיום הישראלי ב - 2007. מדינת ישראל נמצאת בסכנה קיומית. גם "גלובאלית" (בדמות איראן למשל) וגם מקומית (חיזבללה, פתח, חמאס וכו' וכו'). גם בעיית ערביי ישראל שבוערת כל העת מתחתלפני השטח אינה פשוטה כלל ועיקר. יש לנו שלטון מושחת ולא נראה כי איכשהו הולך להיות לזה סוף. תאונות הדרכים הן מכת מדינה ולא עושה רושם שמישהו הולךלטפל בה מן השורש בשיתוף כל הגורמים הקשורים לנושא. בעייה אגב, שגובה כל יום חיי אדם והורסת אנשים ומשפחות לעד. החינוך נמצא בשפל. רמת המורים היא רק קצה אחד של הבעיה. לא זכור לי מילדותי כמות כזו של אלימות. אין יום שלא נאנסת כאן מישהי, שאנשים נרצחים, נשדדים, מוכים וכו' וכו'. הפערים בחברה שיצרו מציאות בלתי אפשרית של עוני נרחב (ואני קפטיליסט אגב, במובן ידוע), משפיל מזה ומסוכן מזה רק הולכים ומתרחבים. נראה שלאור רשימה כזו (שלדעתי היא הרבה יותר מסוכנת וקריטית מ"בעיית החרדים"), זה מותרות, שלא לומר חוצפה, להפוף את "הבעיה החרדית" למטרידה ביותר. (קחי לדוגמה את תופעת "שינוי" שקרסה לתוך עצמה והתאדתה מהמפה פחות או יותר [מה שמוכיח כנראה שכמה ש"הציבור מטומטם" הוא לא לגמרי מטומטם, לא כל הזמן בכל אופן]. אני אישית הסכמתי עם חלקים רבים ממשנת המפלגה. חרה לי מאוד שזה מה שכתוב על כרטיס הביקור שלה. כאילו זה חזית הכל. כאילו באמת ה"בעייה החרדית" היא "הבעיה" כאן. ולא שלא היתה לשינוי משנה פוליטית סדורה גם בעניינים אחרים, אלא שהם בחרו במודע להדגיש את הנושא הזה שוב ושוב ובעצם לשם כך הם קמו באמת).

free2

New member
שתצטרך להתקשר לספק האינטרנט שלך

על מנת שיואיל בטובו לפתוח את חסימת האתרים האסורים לגלישה אולי תבין מדוע התרחשה "תופעת שינוי" ומדוע "הבעיה החרדית" היא תופעה שיש לדאוג ממנה .

נשמע לי קצת דמגוגיה

ראשית לא אמרתי שאין כזו "בעיה חרדית", אך האמנם זה שקול לשאר הבעיות שהבאתי ברשימה (בהנחה שאנו מסכימים על רשימת הבעיות הזו) ושנית, להתקשר לספק האינטרנט שלי על מנת שיפתח וכו' - ממש ממש לא מדאיג אותי. אגב, זה מקובל בארצות נוספות יותר "מתקדמות" מאיתנו, שנית לא שוללים שום חופש מאדם פרטי, הלוא בקלות אמנם ניתן להתקשר לספק האינטרנט ולבטל את החסימה (נדמה לי שכך זה גם בערוצים ארוטיים בטלוויזיה - לא?) ושלישית אני אשמח מאוד שפחות ילדים יחשפו לאתרים מסוכנים ברשת (בעיני אגב, הפרסומות בטלוויזיה מסוכנות לאין ערוך מסרט פורנו לנפשם הרכה של הילדים, שלא לדבר על חגיגות אלימות אינסופיות בכל פינה בתקשורת) ויגיעו פחות לצ'טים שם הם עלולים לפגוש פדופילים וסוטים אחרים, הגם שאצטרך "לתרום" את חלקי בדמות התקשרות לספק האינטרנט שלי. אגב, את ההחלטה מהו "פורנוגראפי" לא יקבעו החרדים דווקא אלא ועדה בין משרדית ובלתי תלויה (כך הודיע למשל אתמול, בפירוש, שר התקשורת). מצטער, אצלי, לא כל מה שיוצא מפי החרדים הוא אוטומטי מוקצה, שולל זכויות, חשוך וכו'.

uri80

New member
אינטרנט הוא לא טלוויזיה. זהו המדיום הראשון

שחופשי ממגבלות הצנזורה הממשלתית (יחסית). זה מתחיל בפורנו (איך בדיוק הולכים לחסום אותו? תוכנות חסימה לא ממש יעילות. מי יהיה אחראי על אותה "ועדה בלתי תלויה", מי יאחסן את פרטי המשתמשים? -בגדי ים זה גם פורנו? לפי רבנים דתיים למשל זה כן. אתה נותן כח עצום לחברות האינטרנט, גופים עסקיים שלא מעוניינים דווקא ברווחתך האישית, איך הם הולכים לאבטח את המידע? כיצד ישתמשו בו בעתיד) ואח" כ גם אלימות כמובן אסורה. זה ממשיך לבלוג של טלי פחימה ואח"כ גם את הכתומים האלו יחסמו בעוון חתירה נגד שלטון החוק או משהו כזה. חד משמעית - לא לצנזורה באינטרנט.

שבתאי

New member
נראה לי ש...

הדת נועדה "לעזור" לחיות. כשהיא "מפריעה" היא איננה עומדת במבחן המציאות ומתעדכנת.

למעלה