חשיפת תינוקות לגלוטן

havat

New member
חשיפת תינוקות לגלוטן

הי, למי שזוכר, בני יואב בן ה-3 אובחן באחרונה כצליאקי. כרגע נבדק החשד שגם אני כזו.
יש לו אח קטן, בן 4 חודשים, והרופא בשניידר אמר שההנחיה היא לחשוף אותו לגלוטן כבר בין גיל 4 חודשים ל-7 חודשים.
למי יש ניסיון בזה? כיצד חשפתם את התינוק? כרגע הוא בעיקר יונק ומתחיל לקבל טעימות קטנטנות של ירקות מאודים.

debysegal

New member
אנחנו השתתפנו במחקר שקשור לזה

מחקר של פרופ רענן שמיר ודוקטור קורינה הרטמן המדהימה....
יש טענה שיש ״חלון הזדמנויות״ בין גיל 4 חודשים לחצי שנה של אלרגנים. אם חושפים את התינוקות בגיל הזה לכל האלרגנים הם לא יהיו אלרגים.

חשפנו את הבן שלנו מגיל 4 חודשים לגלוטן (אני מקווה כי יכול להיות שזו הייתה סתם אבקת פלצבו)
בכל מקרה, הוא בן שש כרגע, וכל שנה עובר בדיקות וטפו טפו טפו הוא לא צליאקי בינתיים.

אני יודעת שזו הנחיה עולמית, לא רק ישראלית
והמחקר הוא גם של הרבה מדינות בעיקר מדינות אירופה לדעתי.
אבל זה עדיין בגדר מחקר. כך שההחלטה הסופית צריכה להיות שלך

ובקשר לשאלה כיצד לשלב גלוטן בתפריט, אפשר לירקות המאודים להוסיף קצת פירורי עוגיות או פירורי לחם גלוטנים כמובן.

בהצלחה

שקד קיבלה מגיל 5 חודשים

שמתי בפירות עוגיות לפעוטות מפוררים.
יש גם דייסות של מטרנה משיבולת שועל וכל מיני דגנים נוספים שמכילים גלוטן אז נתנו קצת אבל היא לא אהבה את זה.
בהמשך היא גם קיבלה פתי בר לנשנש ולחם קצת כשהיא התחילה להחזיק דברים ביד.

חשיפה ראשונה לגלוטן

שלום רב,

אני מבינה שהנושא של חשיפת יואב לגלוטן מעסיק אותך יותר מאשר אמהות אחרות בגלל הסיפור המשפחתי של הצליאק.
חשוב שתדעי שלפי המלצות משרד הבריאות, החשיפה לגלוטן באוכלוסיה הכללית ובאוכלוסיה הנמצאת בסיכון לצליאק (כולל אלה עם קרוב משפחה צליאקי) צריכה להיעשות בסביבות גיל 6 חודשים, ולא לפני גיל 4 חודשים. יש "חלון הזדמנויות", כפי שהגדירו זאת, שכאשר החשיפה נעשית במהלכו יורד הסיכון לפתח צליאק בעתיד, בייחוד אם קיימת הנקה במקביל - כך שזה מצוין שאת מניקה.
הכוונה בחשיפה היא טעימות קטנטנות - בדיוק כמו הטעימות הקטנטנות של הירקות. אם התחלת כבר עם טעימות אז את יכולה לשלב גם מוצרים נימוחים המכילים גלוטן, סה"כ עד שתי כפיות מזון ביום.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה :)
ליהי בידרמן - תזונאית צליאקית

טליאמתי

New member
הצליאקית שלי חשפה את שתי הקטנות

מגיל 4 חודשים (יחד עם הנקה) לדייסת דגנים ומאוחר יותר לעוגיות.

למעלה