חשיפת ריטלין לאויר

חשיפת ריטלין לאויר

האם לאחר שמוציאים כדור ריטלין מאריזתו (מהבליסטר), ובכך חושפים אותו לאטמוספרה, מתחיל תהליך שפוגע בו? אם כן, מה טווח הזמן עד לפגיעה משמעותית? השאלה באה מכך שאני שוקל להעביר כדורים לאריזות מיוחדות (לא אטומות) לצורך חלוקה לילדים ובקרה על הלקיחה. האריזות הללו יכולות להחזיק כמות לתקופה של עד כמה שבועות.

michalA2

New member
לא מומלץ

על פי בקשתה של זיוה אני עונה על שאלתך. באופן כללי אסור בתכלית האיסור לשמור כדור מחוץ לאריזתו המקורית. כל המבדקים שנעשים למוצרים לגבי פגות תוקפם הם תקפים רק אם המוצר נשמר באריזתו המקורית עד ליום השימוש. חומרים רבים בתרופות נהרסים בחשיפה לאור, לאויר, ללחות, לחום וכו.. האריזה המקורית תפקידה לשמור את החומר הפעיל בתנאים האידאלים כך שברגע נטילת התרופה פעילותה תשמר. מכאן, שלא כדאי להסתכן ולשמור כדורים שלא באריזה המקורית שלהם. כדרך אגב, חשוב גם לשמור את התרופה לפי ההמלצות שרשומות בגיליון שמצורף לתרופה ו/או רשומות על גבי האריזה- בחושך, בקור.. וכמובן רק עד התאריך שמצויין על גבי האריזה (תאריך תפוגה = Exp). לגבי הריטלין החומר הפעיל שבו methylphenidate hydrochloride הוא אומנם חומר שלא מתפרק בקלות ודי עמיד אך מכיוון שבחברה שמייצרת אותו לא עשו בדיקות כדי לוודא את זמן החיים שלו בתוך האריזה שלך לא הייתי לוקחת את הסיכון ולא הייתי מחזיקה את הכדורים שלא באריזתם המקורית. ד"ר מיכל שחר (מומחית בפיתוח תרופות)

מחדד

בגדול, זה ברור שתאריך התפוגה מתייחס לשמירה בתנאי אריזה סגורה, וזו הדרך שתאריך את חיי התרופה. מצד שני, גם ברור שלא כל תרופה נהרסת כתוצאה מחשיפה של כמה דקות לאויר ולאור. אני מבין מדבריך שאין נתון זמין לעמידות הריטלין ספציפית. האם קיימים סטנדרטים כלשהם לעמידות תרופות (בכלל) מיחוץ לבליסטר? מאחר ואנשים רבים נעזרים בסדרני תרופות לאחזקת התרופות, הייתי מצפה שתהיה דרישה כלשהי לעמידות מינימלית של תרופה לתנאי סביבה. האם אכן קיימת דרישה שכזו שניתן להסתמך עליה? אגב, אם התשובה היא "לא", אז כל מי שמוציא תרופות מאריזתן המקורית לשם חלוקה למטופלים, כגון כפי שנהוג בבתי חולים, עשוי להיות בבעיה חמורה (שלא לדבר על החולים...).

למעלה