חשיבות של hosting

hershkoy

New member
חשיבות של hosting

שלום לכולם אני חוקר קצת בזמן האחרון את תחום קידום האתרים, והבנתי שיש חשיבות לשרת שהאתר יושב עליו, מכיוון שלפעמים השרת מארח בנוסף כל מיני אתרים מפוקפקים וגוגל מסוגלים להוריד לאתרים כאלו את הדירוג. השאלה שלי האם השמועה הזאת נכונה לדעתכם, ואם כן, האם למישהו יש המלצה על שרת שהוא יודע שהוא נקי תודה מראש חזי

seostar

New member
זה נפוץ בעיקר באחסון אתרים בחינם

שבהם כל אחד יכול להעלות אתרים בעלי תכנים שגוגל מעדיף לחסום, ובדרך כלל ב subdomain בחינם. אבל יחסית רוב השרתים של חברות האחסון הידועות די בסדר מהבחינה הזו.

adgr

New member
כניראה שאין השפעה

עם הסתייגות מסויימת לגבי מהירות השרת. אתר שעולה לאט - לא טוב לקידום. קראתי פעם בלוג של עובד גוגל כמדומני מארק. ומבחינת הגולשים - אתר שלא עלה תוך כמה שניות - ישנם לא מעט גולשים שמייד עוברים לאתר אחר , משמע פחות תעבורה ופחות זמן שהייה באתר. לגבי האתרים שמאוחסנים בשרת. חברת אחסון משווקת ומוכרת שטח אחסון לכל. אין כל סיבה שאתם תמים לכאורה ייפגע עקב הימצאות של אתר מניפולטיווי על אותו שרת באותם IP

שכונה רעה

רצוי וכדאי לעבוד עם חברות אחסון שלא מאפשרות העלאת אתרים בעלי אופי "שלילי" מבחינת גוגל. למושג הזה קוראים "שכונה רעה". זה בדיוק כמו שלא היית פותח חנות על יד בית...., ומאורת סמים. (תלוי מה היית רוצה למכור). כך גם גוגל מתייחס לאחסון שלך. כל הפטנטים של שרת חינם בכלל סדום ועמורה. מה גם שיש בעיות של זמינות, מהירות וכ"ד. לגבי חברות מומלצות: תתקשר לחברות ותשאל אם אתה יכול לאחסן אתרי XXX בשרת שלהם. במידה ויאמרו לך שכן תמשיך לחברה הבאה. עד שתמצא חברה שלא ויש לא מעט כאלה. פרמטר זה זניח יחסית בישראל וחזק יותר בארה"ב. אך חשוב לזכור זהו עוד פרמטר שכדאי לשים לב אילו.

hershkoy

New member
שאלת המשך..

שמועה נוספת שראיתי היא לגבי מיקום האחסון. האם שרת בארץ מקבל עדיפות בקידום בגוגל לעומת שרת בחו"ל? ההבדל במחירים הוא ממש גדול: בחו"ל יש למשל את הוסטסטס ב-40שח לשנה (למרות שזה רק 20MB, כנראה שזה ממש לא מציאה, אבל אני בטוח שאפשר למצוא משהו קצת יותר איכולי בחו"ל) http://www.hostests.com/webhosting.html ובארץ הכי זולים שמצאתי הם אידומיין (שאני משתמש בו די בכייף עם אתר אחר שלי): http://www.edomain.co.il/ בסביבות 200שח לשנה החבילה הזולה ופלוקסיק http://floxyk.co.il/Web-hosting-floxyk-12.aspx בסביבות 100שח לשנתיים?!?! לפחות זה מה שהם טוענים מה אתם אומרים?

seostar

New member
אחסון עדיף רק בחו"ל

הרבה יותר זול ובתמורה אתה מקבל יותר שטח אחסון ויותר תעבורה וגם שרות לקוחות די מהיר - תוך מספר שעות. אין חשיבות לאיפה שהשרת נמצא, ניסיתי את זה די הרבה פעמים וגם אם יש השפעה זה די זניח. בדרך כלל שמועות נפוצות בידי בעלי אינטרסים.

דעתי

ההשפעה על הקידום קיימת אך היא נובעת מבעיה אחרת. אתרים שמאוחסנים בחו"ל נטענים לאט יותר זאת עובדה. המחשבה על הגולש שמחכה שאתר יטען מפריע לי. יש לי חבילות אחסון גם בחו"ל והן זולות עד כדאי צחוק במחיר של שנה בארץ לקחתי חבילה ללא הגבלה ל 3 שנים. האתרים שיושבים שם רובם פונים לחו"ל. אך יש שם גם שניים ישראלים ואין מה לעשות יש הבדל בזמן הטעינה שלהם. לכן אני מעדיף לשלם טיפה יותר. עיקרון ה 5 שניות הוא גורם משפיע על קידום האתר. במידה ואתר יטען לאט הגולשים ינטשו את האתר. במיוחד אם זהו אתר כבד. זה השיקול העיקרי מבחינת גוגל זהו גורם השפעה ישן שהמשקל שלו ירד. אך השפעת הגולש הוא פרמטר חי וחזק.

פנחסון

New member
../images/Emo45.gif

נטשתי את השרתים בחו"ל לטובת השרתים הישראלים פשוט בשל נושא המהירות.

hershkoy

New member
כלומר אם האתר פשוט

רק מוודא שהבנתי נכון: קצת טקסט ותמונות לא כבדות והאתר עולה מהר (עד 1.5שניות) למרות שהוא בחו"ל, אז אפשר לארח אותו שם?אלא אם כן יש לך קצת כסף מיותר ואז זה לא מזיק לארח אותו קצת יותר ביוקר על שרת בארץ.

wsdbiz

New member
אני חושב

שהדבר הנכון שאליו אתה צריך להשים לב בנושא האחסון הוא מהירות השרת ומהירות טעינת העמודים באתר שלך , זהו דגש שבאמת גוגל לקחו אחריות והודיעו בהודעה רשמית שיש לו משקל בדירוג , כדי לבדוק זאת באפשרותך להשתמש בכלי של גוגל העונה לשם GOOGLE SPEED או בכלי של YAHOO שעובד כמעט בדיוק באותו צורה YSLOW . בנושא אתרים אחרים שיושבים על השרת אני חושב שגוגל מודעת לכך שברוב השרתים במקרה הטוב יש 10 אתרים ובמקרה אחר 1000 אתרים ויותר ולכן גוגל לא תמהר לפסול IP של שרת ולתת באן לכל האתרים המתארחים עליו, נכון עדיף לבחור חברה שאתה יודע שיש עליה אתרים גדולים והיא אמינה ואין איתה בעיות אבל אני אישית מעבר לזה לא רואה סיבה להתעסק בזה יותר מידי , יש דברים חשובים קצת יותר בכל הקשור לקידום אתרים :). בהצלחה!

hatkyinc

New member
בנושא המהירות

בנושא המהירות רציתי להוסיף שב google webmaster tools יש קישור של מהירות שלא ברור לי למה רק בחלק מהאתרים וחלק מהזמן... אבל הוא מראה שאתר טוב צריך לעלות בפחות מ 1.5 שניות. אני לא יודע לגמרי מה זה כולל אבל אני חושב שאת כל תוכן העמוד. אירוח בחול מוסיף לפחות 0.2 שניות לכל בקשה. ויש את האירוחים הפופלרים הזולים של טקסס זה בסביבות ה 0.5 שניות עם הפרעות מדי פעם (בעיקר בשעות הערב)

למעלה