חשיבות עצמית

kung fu

New member
חשיבות עצמית

אם למישהו יש שאלות, הוא מוזמן לשאול אותן כאן

kung fu

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif

אפשר גם לשתף מהידע שלכם על זה, גם אם אין לכם שאלות.

המדריך לטורף והחשיבות העצמית- שיתוף

לא שאלה, אלא שיתוף. קראתי את המאמר, והאמת היא שחשבתי שהוא "חמוד" אבל לא ממש רציני. רק אחרי כמה שעות התחלתי להבין את ה"נזק" שנגרם לי כתוצאה ממנו (-; כל מחשבה שעלתה לי בראש, היתה נגועה בצורה כזו או אחרת של דחיה, שיכנוע עצמי, "מחמאות" על דברים בנאליים שלא אמורים לרגש אף אחד והרבה הרבה סחיטה רגשית שמצאתי לזוועתי שאני מפעילה על עצמי (ידעתי שאני עושה את זה, אבל באמת לא שיערתי באיזה היקף). חשבתי שכבר עברתי את השלבים האלה של שיפוט, של הקשבה ל"מבקר הפנימי", אחרי הכל אני כבר כמה שנים טובות בדרך, והתבדיתי בגדול. מצאתי שאפילו פעילויות בנאליות כמו כביסה או ארוחת ערב מלוות אצלי בדיונים פילוסופיים שלמים של בעד ונגד, שיכנוע והפחדה, נסיונות דחיה והתחמקות ועוד כהנה וכהנה. פתאום היה לי מאד "ברור" הקשר בין כל הרב שיח הפנימי הזה לבין תחושות מאד עמוקות של, לא הייתי קוראת לזה חשיבות עצמית אלא יותר, שביעות רצון עצמית. מין טפיחה על השכם שאני כביכול מקבלת ממישהו כל פעם שאני עושה משהו שמוכיח לי שאני עדיין עצמי, עדיין מי שאני מכירה כל השנים האלה, אותו יצור מוגבל, פתטי, נוירוטי וחסר שליטה. נחרדתי לגלות שעם היצור הזה אני מרגישה "טוב" ו"שלמה". בסוף היום ערכתי סיכום קצר בכתב של הדברים שדחיתי, הדברים שביצעתי לפי התכנון, הדברים שאפילו לא חשבתי עליהם למרות שרציתי מאד לעשות אותם והדברים שלא רציתי לעשות ובכל זאת עשיתי.השתדלתי מאד לא להרגיש יותר מדי שבעת רצון מהסיכום הזה, בבחינת "כבדהו וחשדהו". בקיצור, חזרתי לשולחן העבודה, לעבוד. תודה על תשומת לבכם. אחת בדרך

kung fu

New member
מה שכתבת זה ממש זהב ../images/Emo45.gif

ממליצה לכולם לקרוא! תודה לך

למעלה