חשיבות עצמית

התהוות

New member
חשיבות עצמית

"החשיבות העצמית היא האויב הגדול ביותר שלנו. חשוב על כך, הדבר המחליש אותנו הוא הרגשת העלבון שאנחנו נעלבים ממשיעהם ומעוולותיהם של בני-אדם, של זולתנו. בגלל החשיבות העצמית שלנו אנחנו צריכים לבלות את מרבית חיינו בהרגשה של עלבון שמישהו גורם לנו. הרואים החדשים הציעו שלא לחסוך כל מאמץ כדי למחוק את החשיובת העצמית מחייהם של הלוחמים. אני קיבלתי את ההצעה הזאת, וחלק רב מן העבודה שהקעתי בך היה מכוון להראות לך כי מי אשר החשיבות העצמית נטלה ממנו, אין דבר בעולם שיוכל לו." (מהספר "האש שבפנים"- קרלוס קסטנדה מצטט את דון חואן) ~~~~~ "הכוח המניע את דרכם של הלוחמים הוא להדיח את החשיבות העצמית. וכל מה שלוחמים עושים מכוון אל השגת המטרה הזאת." (ציטוט מתוך "כוח השקט"- קרלוס קסטנדה) ~~~~~ "השמנים הסירו את המסיכה מעל החשיבות העצמית וגילו שאלה הם רחמים עצמיים המוסווים כדבר אחר." (ציטוט מתוך "כוח השקט"- קרלוס קסטנדה)

התהוות

New member
תרגילים להדחת החשיבות העצמית

אתם מוזמנים לשרשר לכאן תרגילים

התהוות

New member
משהו (מין תרגיל) שעוזר לי-

לנסות להרגיש/לראות את כל האנשים בעולם, איך לכל אחד מהם יש חיים משלו... לנסות להרגיש/לראות את כל הנמלים בעולם... לנסות להרגיש/לראות את כל העצים בעולם... את כל הזרעים... את כל המים בעולם... את כל הכבשים... (וכו') ואחרי שאני מנסה להרגיש/לראות את כל אלו, לראות את העולם כולו. ממש לצאת מהגוף שלי, ללכת למקום גבוה שממנו אני יכולה להשקיף על כל העולם. ~~~ אם אני מרגישה שיש לי "בעיה" מסוימת (לדוגמא*), או שנעלבתי ממשהו שקרה(לדוגמא*) אני מטיילת בעולם (מדמיינת את עצמי) ופשוט רואה אלפי אנשים (לפחות) שגם להם יש את הבעיה הזאת, או אלפי אנשים (לפחות) שנעלבו כרגע. ואז רואה מה אני מרגישה ביחס לבעיות שלהם או ביחס לתחושות "עלבון" שלהם- ואז פשוט מנסה להרגיש ככה כלפי הבעיות שלי או כלפי התחושות של העלובן שלי... *= אפשר לעשות את זה עם כל מיני מצבים.

charlila

New member
תרגיל יעיל פי מאה יש בתרפיית הגשטלט

כשאת בקונפליקט עם מישהו\משהו, הושיבי אותו בדמיון על כיסא מולך, ואמרי לו מה שבלבך. עכשיו, עברי לכיסא שלו, תהיי הוא, ומעמדה זו - עני לך. המשיכי לנהל את הדיאלוג עד לשינוי. (כדאי לתרגל עם מנחה תחילה, כדיי ללמוד למה להקשיב - לעתים קרובות זה הקול שמצוי בו קישור לזמן אחר... וכו'.)

למעלה