חשיבותה של מתינות

marx04

New member
חשיבותה של מתינות

שלום לכם,

מצ"ב קישור לכתבה על תלונת שווא כנגד מוליך כלבים בירושלים שכמעט והובילה לקטיעת פרנסתו.
לאחר בירור בבית משפט נקבע שאין בתלונה ובחקירת המשטרה כדי לבסס חשד סביר כנגד מוליך הכלבים ,ועל כן נדחתה בקשת המשטרה לאסור עליו לטפל בבעלי חיים למשך 180 יום.

בברכה,

אורי.

זאת המסקנה שלך ? ? ?

מעיון בכתבה עולה שנצפתה התנהגות אגרסיבית
כלפי הכלבים ... מי שצפה בכך הביא את הדבר
לידיעת הציבור, והמשטרה נהגה כהלכה וניסתה
לברר את העניין...
מכאן והלאה הדברים הדרדרו... למה ? כי כאשר דברים נבדקים
על סמך מה שאדם מעיד על עצמו ועל סמך חשש לקטיעת פרנסתו,
אין אפשרות שיהיה בירור אמיתי ומשכנע, שיוכל לפעול
לטובת הכלבים !

נאמר בכתבה שלא היה מעורב בבירור כל מאלף או גורם מקצועי
כלשהו הקשור לטיפול בכלב, שיוכל להעיד האם טענותיו
של האדם בדבר נוהל מוכר ושיגרתי בטיפול בכלבים הן
אמנם נכונות (רמז - בהחלט לא נראה שכך פני הדברים)....
הטיעון "המנצח" היה, הטיעון המובא פה - פרנסתו של האב :(

ואם נשווה רגע את הדברים לכך שגננת צולמה כשהיא מכה ילדים,
מובאת לבית משפט, טוענת שהיא חד הורית ושהיא פועלת בדרך
מובנית , היות והילדים היכו זה את זה ולא היתה אפשרות אחרת
אלא לרתקם לרצפה בכוח, אני מניחה (ומקווה) שהדברים היו נראים
אחרת....

ואם נשווה רגע את הדברים לקריאה בשבח המתינות, כפי שמובעת פה
על ידך, נוכח נאשם במעשים מגונים שזוכה, ללא בדיקה מספקת,
אני מניחה שהדברים היו נשארים בסימן שאלה, על ידי כל מי שלא
מניח מראש שרוב הנשים בודות דברים מראשן...

אז גנותו של שיימינג כבודו במקומו מונח - או שלא ! כשמדובר על
הוצאה לאור של מעשי אלימות פוטנציאליים נגד כלבים - הייתי
מצפה לכך שאוהבי הכלבים קודם כל ישמחו על ניסיון לטפל
בעניין כל כך כאוב, ואחר כך בודאי יצרו על כך שאם כבר הדברים
יצאו לאור וצולמו, הם לא נבדקים במקצועיות הראוייה !

ועוד השוואה אחת - כאשר בית משפט דן בעניינם של ילדים -
הוא נעזר באנשי מקצוע הבוחנים את העובדות ומביאים את
המלצותיהם המקצועיות.... בפורום זה אין לנו
אלא לקוות שניצנים של התייחסות לבעלי החיים לא יכובו במימי השופכין
של התיחסות חובבנית לעילא של בית המשפט...

ובכל הנאמר לעיל, אני לא באה לחרוץ את דינו של האדם שצולם, אלא
לזעוק על כך שלא נעשתה בדיקה ראוייה, מין הסתם "בגלל שמדובר סך הכל ב....
כלב..."

KallaGLP

New member
קראתי בעיון את הכתבה ולא ראיתי בה

משהו שמצדיק את ההנחה שהתלונה נגד הדוגווקר הייתה מוצדקת או התבססה על הערכה מקצועית או הבנה כלשהי של הנושא מצד המתלונן ו/או המשטרה. אין גם יסוד להניח שהבירור בבית משפט התבסס על שיקולי הפרנסה של הבחור בלי לקחת בחשבון את התנהגותו כלפי הכלבים בתקרית המדוברת. אני דווקא התרשמתי שכן נעשה בירור ושהבחור הצליח לשכנע שאכן לא התעלל בכלבים ואין כל יסוד להניח שבית המשפט פה פעל בצורה לא נכונה או לא הוגנת. בטח שאין כל סיבה לצאת מנקודת הנחה שדווקא המתלונן צדק ואין כל הוכחה או ראיה לכך שהוצגה בכתבה. כמובן שתיאורטית הכל ייתכן, אך לא ברור למה הפרשנות הזאת עדיפה במקרה הנוכחי.
אני בכלל לא רואה איך מישהו שלא נכח במקום ההתרחשות ובדיונים בבית המשפט יכול להסיק משהו לכאן או לכאן. כל מה שאפשר, בהעדר מידע אחר או הוכחות לכאן או לכאן, הוא לסמוך על בית המשפט שפעל בצורה המיטבית לאור הנסיבות והמידע שברשותו.

בירור משמעו שהבחור הצליח לשכנע ? ?

"במהלך הדיון שאל עו"ד הולנדר את המשטרה לגבי גרסתו של המטפל לפיו מדובר באקט מוכר מבחינה מקצועית לכל מטפל בכלבים. נציג מהמשטרה ענה: "אני לא מקצוען בתחום". לשאלת עורך הדין אם נבדקה טענתו כי מדובר באקט מקצועי השיב נציג המשטרה בשלילה"...

אמנם בכתבה, שככל שאני מוסיפה לקרוא בה אני מתרשמת מחד הצדדיות שלה, מצויין כי את השאלה הפנה עורך דינו של הנאשם, אבל התשובה תקפה גם לגבי
המציאות עצמה - הטענה לא נבדקה, לדברי המשטרה עם גורם מקצועי...

ושאלת תם - "מטפל מקצועי בכלבים ימשיך בעיסוקו" - על סמך מה בדיוק קובע וואינט את מקצועיותו של מטפל הכלבים ? ?

ובנוסף: "השופטת מאיה אב גנים ויינשטיין קיבלה את טענתו ודחתה את בקשת המשטרה: "לאחר ששמעתי את הצדדים, עיינתי בחומר החקירה ושמעתי את הסבריו של המטפל בכלבים, שוכנעתי שאין בחומר החקירה די לבסס חשד סביר". בנוסף ציינה כי המשטרה ביססה את הבקשה על טענה של "מסוכנות לאדם", אך אין כזו."...

ולבסוף: "עו"ד הולנדר ובועז מאירי המייצגים את המטפל סיכמו: "זה מקרה מצער נוסף שבו ניתן לראות כי רשתות חברתיות ותופעת ה'שיימינג' עלולות להביא לפגיעה קשה ואנושה בשמו של אדם ולהופכו בפני הציבור לאשם בעבירה פלילית, וזאת בטרם משפט. במקרה דנן עשה בית המשפט הנכבד צדק כאשר דחה את בקשת המשטרה לתנאים מגבילים ולא אפשר לשיימינג להיכנס בשערי בית המשפט".

איפה בדיוק מופיע הצד הנתבע עם נימוקיו ?

"לאחר שהשופטת עיינה בחומר ושמעה את הסבריו של המטפל, היא השתכנעה... מה לגבי גורמים מקצועיים באמת שיגיעו לבית משפט ויטענו את טענותיהם של החפים מפשע?"

ואולי הטענה על מסוכנות לאדם הנחתה את המשטרה, ומשנקבע שאין מסוכנות לאדם, רק לכלב בוטלה הבקשה ?

בכל מקרה, על סמך הכתבה בואינט (אני מנסה למצוא עוד כתבות שישפכו יותר אור על הנושא) - לחלוטין לא הייתי סומכת על קביעת בית המשפט בנושא זה...
וכן - קורה שבית משפט טועה, הייתי שמחה אם היה ערעור על הקביעה...

KallaGLP

New member
זה בדיוק העניין.

כתבה בוואינט אינה מקור אמין לשום דבר ולכן אין להסיק ממנה מסקנות. אם כבר אני צריכה להחליט מה אמין יותר: כתבה בוואינט או דיון משפטי, כנראה שבהיעדר מידע מוכח ומוסמך אחר אבחר בדיון משפטי. שום דבר בדברים שהבאת אינו מוכיח את אשמתו של הדוגווקר, וכל עוד אין ראיות או הוכחות שמישהו אשם - הוא בחזקת חף מפשע. למשל, לא ברור מאיפה המסקנה שלך ש"מסוכנות לאדם" או פרנסתו של האיש הם השיקולים היחידים או העיקריים שהנחו את החלטת בית המשפט. אין כל יסוד להניח זאת לטעמי.

את צודקת שכתבה בוואינט...

זה מקור לא אמין... אבל הדיון הוא על סמך מקור זה...
בכל מקרה, על פניו, אם יש חשד לדוגווקר שאלים כלפי כלבים,
אני שמחה על חשיפה, שמחה על חקירה, מתקשה להאמין
שהחשד לא מוצדק (מה שנראה כמו ברווז, וכו'... ), מייחלת
שאמנם כך, ומקווה שהתהליך, כפי שפורסם (בוואינט) לא
ירתיע אחרים מלהתלונן על מקרי אלימות כלפי כלבים...

אנ1נא

New member
חקירה זה דבר אחד ומבורך. פרסום בפייסבוק - דבר אחר

פרסום, שכתוצאה ממנו רבים כל כך (ואת ביניהם) משוכנעים באשמת האדם. הנזק עלול להיות אדיר, בין אם הוא אכן אשם ובין אם לא. זה שקול למשפט וחריצת דין תוך כדי דילוג קליל על כל מערכת עשיית הדין - החקירה והמשפט נערכים על ידי המפרסם ואלו שנחשפו לפרסום.
&nbsp
את היית מוכנה לעמוד לחקירה ומשפט על ידי אדם אקראי שלא טורח לערוך בדיקה אמיתית? אני לא.
&nbsp
זו תופעה מכוערת, חסרת אחריות ומסוכנת - ללא כל קשר לסוג החשד במקרה הספציפי הזה.
&nbsp
תיעוד, תלונה, מתן עדות וכדומה - אלו דברים מבורכים כמובן. אם האדם נמצא אשם, אז יש מקום לדיון בנוגע לפרסום מעשיו.

למעלה